mm. hi. lol.

Views


The story of my precious lunoks and why I can't get rid it off me. Uhuk. Welp. 
No baju raya for me indeed. No raya anyway. ⠀ ⠀ 

Hahaha. Siapa yg konon nak diet dari tahun lalu tapi sampai sekarang sama juga tak kurus-kurus raise your hands up 🙌🏻 Cause you're not alone. Berhari raya lah dengan lunoks yg cumils. ⠀ ⠀ ⠀


 P/s: Lunok ni [lemak] in dusun

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

76/91 — Entry bingung

Views
Helo. Assalamualaikum. Macam nda sangka laa kan mau abis sudah. Happy campur sedih pun ada sikit-sikit (sikit la). From day 1 to day 76 tortured mental and physically. Panas hati dengan orang itu dengan orang ini. Gaduh laa apa laa. HAHAHA. Penat dia tu omg. Putus ja nda ba kaki. Tapi belajar konon kan... Yet one of the best experience I ever had.

Biasa la kan. Lumrah manusia nak melenting laa itu la ini la sampai kadang-kadang lupa. Ada benda yg patut kita sembunyi dan tapis. Biasa la tu. HAHAHA. Walaupun pada permulaan macam kena buli-buli, tak pa. Kita sabar. Yelah. Siapa kita ni mau melawan, mau menjawap yedok?

Lain orang mungkin lain lah pendapat dia. Kita cuma jadi diri sendiri. Memang susah kalau kau kena dengan orang yg suka taip menaip di blog. I'm still a blogger inside me. I can't stop. Walaupun ada lah stop sekejap. Hahaha. But yes I can't stop from writting.

I'm not that famous blogger that you think I am. I'm not that really one blogger that you think can be good af like others write. Ada yg super bertapis. And yes maybe some people said that the content that I write kadang-kadang takde kena ngena ngan title or even my blog theme yg pink semerbak. Hahaha. But... This is just me. Macam-macam ada. Haaa tah pape tah. Nanti lah share full version or part by part for my INTERNSHIP @ NEXUS RESORT & SPA KARAMBUNAI. Tak stabil pulak isi entry ni. Hahaha. Kejap A kejap B kejap C. Maka sebenarnya nak cerita pasal internship. Hahahahaha. Kbai. 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Baju Kurung Moden Terkini

Views
Baju kurung adalah salah satu pakaian tradisional yang sering menjadi pilihan wanita di Malaysia. Bukan sahaja dipakai sebagai baju raya pada sambutan Hari Raya Aidilfitri malah digunakan untuk ke majlis-majlis seperti kenduri kahwinmajlis makan malam dan majlis formal yang lain. Sifat baju kurung yang sangat versatile membolehkan anda memakainya untuk ke pejabat juga.

Kini ianya telah diberikan sentuhan yang lebih moden sesuai dengan arus trend fesyen Muslimah terkini yang sedang popular. Fesyen baju kurung moden terkini dilihat lebih segar dan membolehkan fesyen pakaian Muslimah berkembang ke satu tahap yang lebih tinggi dalam pentas fesyen Malaysia. Kemunculan rekaan baru yang lebih trendy juga adalah hasil daripada sentuhan kreatif pereka-pereka fesyen tanah air. Usaha mereka berhasil apabila pasaran dress Muslimah ini mendapat permintaan yang tinggi dan antara contohnya ialah baju kurung modenbaju kurung Pahang, baju kurung cotton, baju kurung pesak dan baju kurung Kedah.

Beberapa tahun yang lepas baju kurung peplum kembali popular and hit the fashion world with a full force. Stail yang sangat sinonim dengan biduanita Saloma itu telah digabungkan dengan rekaan baju kurung tradisional dengan rekaan yang lebih elegant. Dunia fesyen memperlihatkan kemunculan semula fesyen baju kurung ini dengan begitu meriah sekali. Ia juga menjadi antara trend fesyen baju raya 2014 yang paling popular dan menjadi pilihan ramai wanita untuk sambutan perayaan itu.

Raikan sambutan Hari Raya Aidilfitri 2015 dengan bajukurung moden daripada koleksi baju raya 2015 terkiniBanyak website online shopping Malaysia ataupun butik Muslimah online yang menawarkan pelbagai koleksi baju raya terkini online daripada pelbagai jenama terkenal serta koleksi eksklusif baju raya daripada pereka-pereka fesyen terkenal di Malaysia.

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial