Seoul Garden with le buddies

Views

Assalamualaikum.

Is been a long long time tak update blog ahahah. Pv pun krik krik jer and totally no perubahan on the blog. Anyway, this post is about our last hangout together-gether gittue kat Seoul Garden. Tbh, this is my first time going there. Hihiks. Kesian haahahahaha.

With this two maniac. Lia and Elik.

Can't move on with this photo tho

With ma baby Feyyy with Farhan.


Nyummeh! 


Totally worth it tho.

All time fav ever 😋

Thats all for now. You can visit Seoul Garden here in KK @ Imago mall. Ttfn

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Salad Kacukan 😂 #bloggergoestokitchen

Views
Salad Kacukan
Hai! Assalamualaikum. Hehe. Pernah tak korang rasa dalam satu masa korang nak makan dua jenis salad yg berbeza? What I mean is, nak acah-acah Western then tetiba nak Asian hahaha. Sebab entah kenapa dan bagaimana tetiba je craving. So here is the ingredients.

Tomatoes
Cherry tomatoes
Baby Romaine lettuce
Lemon
Cili cili padi cili cili padi
Salt & pepper


Okay some of you guys might say "whaaaaat?" or "apo bondo ni?" hahaha or maybe ada yg dah biasa kot buat. Nuffff said, lets start.

1. Bersihkan lettuce, and keringkan. After that boleh koyakkan into smaller pieces. Kalau korang tak kisah makan size beso-beso, takpe. Biarkan je lah hahaha.
2. Ambil tomato tadi then cut into wedges. Selalunya dapat 4-6 wedges for each tomato. Lepas tu korang belah dua pulak wedges tu. Kalau korang tak suka wedges, cut into cubes ke apa ke. For cherry tomatoes pula korang just cut it into half.
3. Now take the lemon and also cut it into wedges. Okay. For this actually ikut korang jenis suka masam yg macam mana. Kalau Miraa, Miraa akan cut the lemon into wedges and buang kulit dia. Then isi lemon tu tadi cut into cubes. Kalau korang tak suka masam, just squeeze the lemon to take the juice from it.
4. Cili padi pula korang slice. Kalau suka banyak, letak laa sampai 10 biji pun ahahah. 
5. Finally, mix semua item yg korang dah buat tadi. Letak salt & pepper sikit then selesai 👍🏻

Bak kata kawan Miraa haritu,
"Jangan pandang rendah kat makanan perempuan"

I should call this salad as Salad Kacukan hahaha. Wanna know the fun part? Kalau korang makan dengan slices of grilled meat lagi sodap! 👍🏻 using fork korang tikam daging, then the salad, every types of it then ngapp!!! Heaven bruh! Hahaha. Sana laa masam lemon and tomato, sana laa kerangupan baby romaine lettuce, sana laa ada rasa masin, sana laa rasa pedas daripada cili padi tu dan sana jugak laa ada rasa daging yg dipanggang. Tak daging, ayam. Mesti ada yg tengah berimaginasi bukan? Hehehe. Be adventurous dan rasa je hahaha. Okay lah. Till then, ttfn 💋


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

mm. hi. lol.

Views


The story of my precious lunoks and why I can't get rid it off me. Uhuk. Welp. 
No baju raya for me indeed. No raya anyway. ⠀ ⠀ 

Hahaha. Siapa yg konon nak diet dari tahun lalu tapi sampai sekarang sama juga tak kurus-kurus raise your hands up 🙌🏻 Cause you're not alone. Berhari raya lah dengan lunoks yg cumils. ⠀ ⠀ ⠀


 P/s: Lunok ni [lemak] in dusun

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial