NOTE

Views
Miraa akan mengurangkan kerja blogging buat sementara waktu . Terima kasih.

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

✿ My first Doodle ✿

Views
Well , orang lain buad doodle sume lelawa :D
Doodle miraa jeh yg macam *bleep* hahaha
Haha ! Kat bawah ni miraa!
Doodle ngan pembuat dy same jeh kan ! :D


well okay , this is my second doodling .
tak lawaa macam doodle korang pun .
hi hi hi !
thats all , taa taa !
____________________________________




Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

SUKA , SAYANG & CINTA

Views
INI PERBEZAAN ANTARA SUKA , SAYANG & CINTA
____________________________________
Saat kau MENYUKAI seseorang, 
kau ingin memilikinya untuk keegoan mu sendiri.

Saat kau MENYAYANGI seseorang, 
kau ingin sekali membuatnya bahagia 
dan bukan untuk dirimu sendiri.

Saat kau MENCINTAI seseorang, 
kau akan melakukan apapun untuk kebahagiaannya 
walaupun kau harus mengorbankan jiwamu.
____________________________________

Saat kau menyukai seseorang dan berada disisinya 
maka kau akan bertanya, 
"Bolehkah aku menciummu?"

Saat kau menyayangi seseorang dan berada disisinya 
maka kau akan bertanya,
"Bolehkah aku memelukmu?"

Saat kau mencintai seseorang dan berada disisinya 
maka kau akan 
menggenggam erat tangannya...
____________________________________

SUKA adalah saat ia menangis, kau akan berkata 
"Sudahlah, jgn menangis.

SAYANG adalah saat ia menangis dan kau akan 
menangis bersamanya.

CINTA adalah saat ia menangis dan kau akan 
membiarkannya menangis dibahumu sambil berkata, 
"Mari kita selesaikan masalah ini bersama-sama. "
____________________________________

SUKA adalah saat kau melihatnya kau akan berkata,
"Ia sangat cantik/tampan dan menawan."

SAYANG adalah saat kau melihatnya kau
akan melihatnya dari hatimu dan bukan matamu.

CINTA adalah saat kau melihatnya kau akan berkata,
"Buatku dia adalah anugerah terindah 
yang pernah Tuhan berikan padaku.."
____________________________________

Pada saat orang yang kau SUKA menyakitimu,
maka kau akan marah dan tak mau lagi bicara padanya.

Pada saat orang yang kau SAYANG menyakitimu,
engkau akan menangis untuknya.

Pada saat orang yang kau CINTAI menyakitimu,
kau akan berkata,
"Tak apa dia hanya tak tau apa yang dia lakukan."
____________________________________
Pada saat kau suka padanya, 
kau akan MEMAKSANYA untuk menyukaimu. 

Pada saat kau sayang padanya, 
kau akan MEMBIARKANNYA MEMILIH.

Pada saat kau cinta padanya, 
kau akan selalu MENANTINYA dengan setia dan tulus...
____________________________________

SUKA adalah kau akan menemaninya 
bila itu menguntungkan.

SAYANG adalah kau akan menemaninya 
di saat dia memerlukan.

CINTA adalah kau akan menemaninya 
tak peduli bagaimana pun keadaanmu.
____________________________________

SUKA adalah hal yang menuntut.

SAYANG adalah hal memberi dan menerima.

CINTA adalah hal yang memberi dengan rela

#Copied from wiki wiki wiki :D#
____________________________________

    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    rendu makanan cegu Ainul

    Views
    Assalamualaikum sebagai pembuka cerita
    It's Ramadhan . Semua berpuasa kann ? :D 
    ni miraa na cite pasal , err err macam kat title tu ! haha
    time puasa , kantin tak bukak . kop pun bukak tp ap jeh ad ? :D
    miraa mula merindui makanan-makanan yg cegu miraa buad !
    especially nasi goreng and bubur ikan masin ! buatan siapa ? 
    well the one and only teacher Ainul laa opcos!
    masakan cegu Ainul sume sedap . yg paling best , iannya HOT . 
    by hot i mean it s really HOT haha
    bubur ikan masin dy paling miraa suke . yumm yumm !
    but tym puasa cegu mane ad jual , if ad pun kat bazaar :D
    saluu miraa beli 2 cawan time kat scola haha . sedap tau !
      
    ahh , i mishh this bubor jagung ! haha
    tengok laa , tgal 1/4 lagi bubur ini :D
    sweet , and it tasted like corn ! haha well opkos laa ! 
    da nama pun bubur jagung ! haha LOL
    ahhh , nanti miraa mau soh mommy miraa buad kan bubur jagong jugak laa :D
    oke thats all nak kungsi dalam entry kali ni
    keep on reading ! :p haha
    Assalamualaikum warrahmatullahi wabarrah katuh


    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    ✿ 2 Hari Lagi UT ✿

    Views




    OMG! macam tacaya jeh ujian trancang ada lagi 2 hari ! :D
    horay ! then 2 weeks blajaa then raye ! horay horay ! LOL
    so for khamis & jumaat miraa msty blajaa sesungguh ! :D
    paper ap lagi eah ? oh yeah ;

    PAI , EST , PA , AMATH , PSK 

    horay again ! sume yg miraa pasty akan "mengarang" LOL
    wish me luck guys :)

    well that all , tamao pepanjang . need time to do revision :D
    ceh ! na suroh miraa reevision macam wait "itik pulang petang" ! LOL

    Assalamualaikum warrahmatullahi wabarrah katuh 



    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    - luahan otak .

    Views
    Photo info :  24/11/2010 - Dalam airplane Air Asia otw pulang sabah
    ♥ Assalamualaikum warrahmatullahi wabarrah katuh ♥
    Haih , knape eh miraa saluu ingat an dy ? XD
    Saluu sangat daa memikirkan pasal hari tuuu :')
    Terlaluu sinkat mase kite bsame sayang ! ew ! geli gemalai aku !
    Kalau laa masa bolee d rewind-rewind kan bagus hi hi hi
    Agaknya bila lagi dapad pegi KL ? hmm :')
    mommy ! jom la kita pegi KL ! kita meet bakal menantu mommy !
    Kalau miraa kat sane , miraa mau meet dy lagi ! :D
    miraa daa list kan daa ap yg na d buat nanti haha LOL
    Things to do with him ;
     Shoping ; hi hi . miraa mauu shopping patungs jeh nan dy nanti haha
     Eat ; mauu pegi MCD lagi macam dulu ! haha pas g MCD kite g KFC pulaa tau ! pehh , msty menjadi bunced nanti haha best !
     Movie ; this time mao tgux citer hantu  .  hari tu tgux megamind . tak in soul betol cite tu . haha . then dudo coup seat yg HALAL tau :D
    * hari tu men sembarang je dudo coup seat yg kosong haha * Exercise ; haha kalau dulu 3-4 kali turon naik stairs , nanti mao 5-8 kali bole ? bole la jadi slim :D
     Etc +  +  +   +  +  +   
    hahaha ! na buat sumee yg mushroomss kat atas ni buat ! :D
    awaaa daa janji to na buad :D
    Photo info : snap pic ni time kat LCCTKK
    haih bile la na dapat naik menatang merah putih ni lagi ! X'D
    daa ta sabar ni ! XD
    ah ! puas hati dapat luah ap yg ad  kat otak ! ki ki ki 
    ♥ Assalamualaikum warrahmatullahi wabarrah katuh ♥


    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    Hidup aku sebagai kakak :'D

    Views
    ♥ Assalamualaikum warrah matullahi wabarrah katuh 
    harini miraa mao kongsi pasal dunia miraa s a KAKAK ! :D
    act jadi akak ni bukan best sangad pun =..="
    kalauu naa tau , hehari kne marah X'D
    well not like every minutes laa kne scold .
    Sebab dimarah ; -
    1. adt gadoh ; mesty miraa yg d persalahkan sebab tapandai jge adt ! X'D
    2. rumah bersepah ; well miraa ad 2 adt lelaki . da nme un lelaki mmg laa suke buad sepah kan ? kesimpulannya miraa yg akn dmarah when umah bersepah & dtuduh tak sapu umah X'D
    3. sinki dapo penuh ; well lelaki laa kate kan . malas basoh pinggan ! haha sian . msty mom akan kte "knp x cuci pgn ni!" haha , then the boys will senyap dan mcm biase laa . miraa yg kene wuwu sedih dunia ! X'D
    4. class petang ; well adt miraa sorang ni f2 n salu ad klas luaa jadual . miraa salu awal plg dr dy , so miraa akan cll mom minx amek kat sch . when nasib tak menyebelahi , mom akan marah cuz miraa minx amek awal sdgkan adt blom kua klas lag haha . tabah kan jee la diri ini kan ? :)
    5. wifi ; adt salu on off on off wifi ! haha when miraa tego sikid dowk marah miraa alek . hais ! susah tol ! mom akan marah skali lagi ke arah miraa sebab miraa kan plg tue dan brakal XD
    well tamao letak bebanyak lagi ah . thats all bahaha :D
    walaupun hehari kne marah sebab adt , miraa tetap sayangs dorang :)
    and walau mom salu marah , i still love her ! ♥ hee ! i love you mommy!
    *tulus dari hati*
    well thats what girl do kan ? nak buat mcmane lagi ?
    we gotta move on and keep majuu forward :D
    Thats all from me
    Thanks for reading 
    ♥ Assalamualaikum warrah matullahi wabarrah katuh 

    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    ♥ ADDED ♥

    Views
    HOHO ! Tiada yang lebih best dari dapat muah muah nite nan muah muah morning HAHA
    yeah hanya dalan HANDPHONE . So ? Tak an laa nak kiteorang buat bebetuls kan ?
    ki ki ki ki , ntah np miraa sanaad happy when dy kte OK
    *ye eh ? haha*
    Well bee ! ILOVEYOUSOMUCH ! :3
    Tak sabar nak meet lagi ! nanti tu tatau bilee na sampai T.T
    hehe ! well , ILOVEYOUZAENUR !
    SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG KAT AWAA LAA ZAE !
    haha ouh goush ! miraa daa jadi gilee ouhs haha
    well , thats all ! nanti menjadi-jadi kegile an miraa ini :3
    ♥ Assalamualaikum warrah matullahi wabarrah katuh ♥

    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    ♥ LIKE KING ♥

    Views
    Assalamualaikum warrah matullahi wabarah katuh 
    Today , miraa nak cerite pasal budaa KECIL ni haha LOL
    Helmi nip satu sch nan miraa , well kos jeh len . 
    dy amek PD miraa amek PA haha lebih kurang same  jeh kan ? LOL
    Enough about sch ! 
    ni naa gtau ni , kalau korang da add dy then tgok NOTIFICATION menyala dan memaparkan jumlah yang banyak . Pls jan pasan anda MARKET haha . Why ?
    Thats because buda HELMI ni suke bagi NOTIF orang PENUH !
    bolee mengakibatkan sakit jantung tau when kenkadang tenguks sampai beratus-ratus macam ni;
    HELMI LIKES YOUR STATUS .
    HELMI LIKES YOUR STATUS .
    HELMI LIKES YOUR STATUS .
    HELMI LIKES YOUR STATUS .
    HELMI LIKES YOUR STATUS .
    HELMI LIKES YOUR STATUS .
    HELMI LIKES YOUR STATUS .
    HELMI LIKES YOUR STATUS .
    HELMI LIKES YOUR STATUS .
    HELMI LIKES YOUR STATUS .
    hahaha LOL ! mate yg ELOK bolee jadi TAK ELOK when tgok spammer macam dy!
    well miraa bukan naa bg korang takud unto add dy . But , miraa iingat kan j
    Kalauu bolee laa en , korang add la dy reramai . patuw penuh kan notification dy
    Mesty best nanti when dy pun kene !  LOL
    Well hey Helmi ! Here's your trophy ! haha
    keep on your "GOOD" job okay ? haha
    Thats all :)
    Thanks for reading !
    ♥ Assalamualaikum warrah matullahi wabarrah katuh ♥

    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    ♥ SWEET ♥

    Views
     malu lah . edit

    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    BULAN RAMADHAN ♥

    Views
    Assalamualaikum warrah mutullahi wabarakatuh dan 
    selamat berpuasa kepada umat islam :)
    Disini Miraa nak amek kesempatan nak gtaw that Miraa akan mengurangkan penggunaan facebook dan blogger kerana Miraa mahu tido XD jokee
    mcm biase laa kan , kalau miraa bukak facebookk . Miraa akan memarah dan memaki haha
    time poase mne bole buad macam tu kann ? :D
    so , spaye HATI , LIDAH dan FIKIRAN Miraa oke . Miraa akan bersenyap-senyapan dahulu buad SEBENTAR *apsal ah ayat aku macam ANEH nii haha*
    Time puase ni Miraa macam bertambah malas nak g sch ah :D
    rse ngaantukk jeh time cegu ngajaa kat depans :D
    homework pulaa last-last minutes baru nak buad :'(
    WAKE UP MIRA ! NEXT YEAR SPM !! =.=''
    fyi : dalam hati ni en en en , Miraa rse macam Miraa nakk jadi budaa baik :)
    tapi saluu saluu tak sampai :'(
    siape tahu cane na jadi baik ? X'D
    "Solat itu tiang agama" ni yg salu bermain difikiran Miraa , tp susah untuk Miraa penuhi solat 5waktu :(
    sluu sngat 3-4 jeh ! sedih Miraa macam ni ! 
    Anyway back to the title , happy fasting everybody ! ;]
    ♥Assalamualaikum warrah matullahi wabarakatuh♥

    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial