Cara edit gambar guna meitu :)

Views
In my previous posy miraa just gtw miraa edit photo guna apa and cre donlod kan ? well now miraa nak aja cara guna . but tak semua miraa boleh ajar in one time :) if ad mse nanti , miraa buatkan vid tuto ye ? anyway image semua small small :D so korang perlu tekan untuk penumbuhbesaran ahaha

1. Fes korang bukak app meitu ni . korang nampak tak benda dekat atas yg d bulat merah tu ?? okay korang tekan then pilih laa gambar untuk korang edit tew .
2. Korang tekan yg ad perkataan LOMO tu and lepas tu mcm mcm yg kuar kan kan ? ikut korang laa mane yg korang nak tekan . miraa akan use yg kne arrow
3. Ikut kreativiti masing masing untuk combine :D miraa akn tekan yg itu pulak
4. Korang boleh leave this photo mcm ni je . but miraa nak buat something yg mcm lm filem industan tu haha . korang tekan yg miraa bulat kan tu
5. ikut step yg ad nombor tu ye ? then select laa area yg korang nak pakai
6. If korang edit while online , dy akan ad banyak cover . but cover yg hitam ni miraa sendiri masukkan dalam app ni . so miraa akan guna itu . re size photo korang ikut sukati haha . miraa bg mcm ni je then lepas sudah , tekan yg kaler ijau tu
7. haha siap . but nampak macam sakai and tak kemas kan ? tekan yg miraa bulatkan tu . kite crop !
8. adjust laa area yg korang nak crop tu . and then skali lag tekan yg ijau ~
9. kalau korang nak add tulisan pun boleh . ikut numbe tu then taip laa name korang . fonts and colour boleh ubah . jangan risau
10. Miraa akan bagi cerah sikit gambar ni . when da puas hati , tekan yg miraa bulatkan tu untuk save .
11. Tekan yg in the middle tu ye and save laa dekat mane korang nak

Ini lah hasil Meitu Xiu Xiu :)
Hey guys , korang boleh buat macam macam lagi dengan meitu ni :) so jangan malu malu untuk cuba yah ? bagi yg nak download meh meh tekan sini

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

5 comments:

  1. cantik-3 .. tapi macam mane nak buat die macam double dlam 1 gambar ?

    ReplyDelete
  2. double dalam 1 gambar ? maksud yaaya ?

    ReplyDelete
  3. yaya maksudkan dlam 1 gambar tu boleh letak 2 gambar yang same .. macam ditindih la ..errr ~ kalau tak faham , abaikan jew ea ? lalala~

    ReplyDelete
  4. oh ~ kalau mcm tu miraa salu guna adobe f nak layer layer image :)

    ReplyDelete
  5. Kak miraa boleh x nak ambik http://miraahussin.blogspot.com/2012/01/change-to-classic-template-with.html template tu ??
    Kalau kak mira bagi saya ambik tau ^_^

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini