Miraa jadi TERMINATOR ??

Views
Assalamualaikum ! well miraa nak bagi tengok satu satu perubahan yg blaku kat photo miraa sampai jadi TERMINATOR . hahaha korang jangan lupa komen tau :)

1. Ini original photo. Tiada edit lansung 
haha ignore me wardrobe.


2. First touch.
Miraa gelapkan lagi background so jadi macam studio hitam . 
miraa taip skali nama and link blog hahaha tatau nak add ap masa ni . Btw this step miraa guna Meitu Xiu Xiu . bagi yg belum ada boleh tekan stuff and download . kat sana ada . perlu d inggatkan yg software tu Chinese . tp jangan risau senang je nak use .


3. Second touch.
Baiklah disini miraa mulaa ubah banyak benda :D as you gais can see , miraa letak mata robot kat mata kiri miraa . step ini pulak miraa gunakan Adobe photoshop . miraa tatau laa link yg miraa bg tu bfungsi atau tak sebab software ni miraa mintak ngan Akim . hahaa

4. Fourth touch
HAHAHA ni miraa bagi effect ap entah . this one is a combination . fes miraa guna Photoscape kat bahagian effect tu . then save bukak kat Meitu lagi kat kawasan LOMO . then save upload !


Next step akan miraa try . nak jadi an jari miraa robot hihi .So katsini korang boleh nampak en cemane miraa edit ? step by step . bukan teros buat skali gus . kalau korang nak tahu miraa still tapandai =.= miraa banyak tengok tuto kat youtube . tapikan , vid yg super fast yg paling berkesan :D kalau yg slow motion hapa pun tadapat *kalau miraa laa . okay laa . bbaaaaaaayy :D

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

3 comments:

  1. akak guna aobe photoshop yg mane?

    ReplyDelete
  2. cs4 . mem share software tu . kalau nak , pegi cnet.download . ad kot kt sane

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini