Tip : Buat org suka dengan GA/Contest anda

Views

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia *waduh waduh !* haha korang pernah tak suka kat contest tu tapi bila scroll korang terus blah ? well it "happens to me all the time" haha miraa tasuke betui -.- well ni tips unto buat orang ta lari dari blog korang tu untuk join GA ;
  1. Permudahkan syarat - jangan buat sesuatu syarat dengan begitu ketat . bayangkan kalau sepuluh syarat yg dikenakan tak ke mampus ? Cuba buat syarat yg WAJIB dan SUNAT untuk dilaksanakan .
  2. Senaraikan hadiah - kalau org tatau apa hadiah yg mereka akan dapat sure mereka akan blah camtu je dari laman korang tu . Try to list all the gifts that will be giving away so they are attracted ;)
  3. Buat button like - bagi mereka yg dapat sponser hadiah selalunya akan membuat syarat me-like fanpage sponser kan ? well korang tahu tak tu salah satu punca org tanak join ? kalau korang nak cara ramai yg join try buat macam ni ->   senang gilos kan nak like ?
  4. Direct follow button - kadangkadang ada blog yg tak gunakan follow button and terpaksa tunggu follower gadget tu habes load baru boleh tekan follow . bukan ke senang kalau korang terus buat link FOLLOW macam tu ? 
  5. Asingkan ! - maksud asingkan katsini ialah , korang jangan jadikan post tu rojak . masud miraa , try buat satu entri khas untuk hadiah je and satu lagi khas untuk orang yg dah join . lebih kemas and tak loading bila orang baru masuk blog tu .
Miraa rasakan itu semua punca miraa takmao join contest yg korang anjurkan . why ? tu read kat ats XD miraa suka sangat bilaa contest tu senang nak join and semestinya ramai jugak akan join ! ^^

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

6 comments:

  1. a'ah btol laa tuh..kdg2 malas gile nak like @ follow para sponser GA..tapi nk wat cmne,,kalau bnyk,,byk juga yg kene like..dah syarat..lepastuh xsuka main tag2 org ny !sabo jelaa

    ReplyDelete
  2. mcm mne nk button like tu erk?lupa la
    ;p

    ReplyDelete
  3. yeah , tak suke like byk-2 :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini