Contest header Paling Meletup By BH

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Ramai tag miraa join contest ni . Header miraa bukan meletups pun . Okay tanpa membuang masa yg banyak dengan mengarut , korang boleh tekan banner atas tu untk baca syarat yg super simple . Hadiah menarik ;) Btw nak tag Yuyui , Yaya dan juga Una ^w^

Ini header masa miraa join contest ni. Miraa ni suka tukar-tukar header. Hehe doodle tu melambangkan miraa yg suka makan. Tagline miraa pulak mmg kena dengan miraa ^w^


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Sarapan pagi yg super yummy !

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Slamat pagi korang ^w^ nyenyak tak tido smalam ? Miraa tak dapat tido dengan nyenyak sebab ada sesuatu yg merunsingkan jiwa miraa . Tak tahu knape hati berderbar je T^T adakah ia tanda-tanda miraa akan pergi? Hmm kalau betul miraa pohon maaf dari korang X’D lari dari tajuk betui.

Kalau smalam miraa post entri pasal prep buffday Ann , hari ini lah hari tu ! Awal pagi lagi dah basuh sayo-sayoran dan mandikan ayam-ayaman . Malam smalam dah potong-potongan so tinggal lagi masak-masakan. Blender cili beso , rebus kentang-kentangan dan macam-macaman lagi. haha banyaknya “an”. Buat kerja tanpa sarapan mmg tak masuk akal =.= Harini takde makanan yg kne masak sebab late bangun semuanya hihi

Mula-mula makan roti+telur+mayo=blurpps ! SEKEPING JE ye HEHE . Lepaih tu bukak peti ais apa pon tarak =.= ada ai sejuks dan sirap . Bila bukak freezer , jeng jeng jeng ! Ada ice cream perisa DURIAN ! HOHO bila masuk kan kat bowl , wah bersinar-sinar dibawah cahaya mentari pagi XD berasap-asap sejuknyaa .. miraa decide nak sumbat kat bread tadi. Dan ini lah hasilnya ;





Memang sedaaaaap sangat *apa pun sedap kalau lapar* ngahaha masa roti+telur+mayo tu miraaego sikit makan sekeping walhal lapar. Tapi bila dengan ice cream, wah 4 keping roti habis. Tadi roti tu still penuh lagi dalam plastik tapi dah tersikit keje miraa . Sape cepat dia dapat adik-adik miraa semua masih tido. Well Im off to help me mommy :3 Daddy Daren pun dah sampai nak tolong. Fyi dad Daren and my mom adik beradik. Daren’s non muslim. Why miraa muslim ? Sebab mommy miraa kahwin dengan daddy miraa la =.= haha ok tata !

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Ann’s prep buffday celebration !

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥



Hah ! pejam celik pejam celik rupanya dah setahun umur cousin miraa , Ann :3 fyi Ann ni adik kepada Daren yg comel yg korang salu nampak kat fisbuk miraa . Dia memang comel :p dan tak boleh dinafikan nanti dia akan jadi ensem boy macam daddy dia. Daren dah setahun lebih dan masa buffday dia, dia dapat choco cake :d yummmy ! Kali ini giliran Ann dapat cake tapi tak tahu lagi cake apa dia akan dapat. Sebenarnya buffday dia dah lepas tapi belum diraikan so kami sekeluarga akan sediakan utk dia :3

Tadi my momy sedang busy senaraikan barang yg nak diguna untuk esok *31st May 2012* kat party tu. Org yg akan datang hanyalah keluarga yg terdekat so tak banyak pun perlu dibeli. My mom anda dad akan masak esok so tadi mereka busy membeli-belah miraa jadi mangsa angkat barang turun g rumah =.= haih tak sabar tunggu esok ! XD bukan salu celeb buffday beramai-ramai dengan family ! :’3 tapi buffday Ann kali ni tak ada mama *nenek kami*. Hmm :’/ i missed her so much .. semoga dia di dalam kalangan org yg baik . Amin . Al-fatihah ..

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Contest Blog Comel + Oh-Seem by Norsyuhada Binti Johan

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥
 j
xsjxns
Miraa di jemput untuk join GA ni . miraa tatau blog miraa lawa ke tak comel ke tak miraa tahu join je haha . So miraa nak tag YUY , AIN dan MIERA . So korang jom join GA ni ye ? ;) Apasalah mencuba kan ? :D

Miraa klik semua link yg kne bagi . Follow dan juga like . Anda bila lagi ? Hadiah yg ditaruhkan memang ohsem dan comel macam banner dy ni . Klik banner untuk ke entry GA . hehe

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Blogger & Forum CariCyber.com

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

banner-bg.jpg

Seperti yg korang lihat kat atas , ini merupakan entri contest . Miraa masuk sebab sememangnya miraa suka dengan blog tu *boleh klik banner* . Sememangnya hadiah yg ditaja memang sangat lumayan dan teramatlah rugi kalau tak join . So miraa dengan ini telah pun secara tidak langsung join contest tu . Baiklah , blog miraa tidak lah ada berpuluh ribu followers tapi setakat ini trafik blog miraa maintain . Sehari dapat 1K page views . Tidak di nafikan yg pembaca blog semua datang ke blog miraa untuk menggunakan tutorials yg miraa sediakan . hihoho miraa mengarut dah ..

Antara syarat-syarat yg di berikan oleh pembikin contest ialah , terbuka kepada rakyat malaysia . So miraa memang rakyat Malaysia dan miraa bersyukur sangat tinggal kat negara yg aman damai ni ^w^ Bukan itu sahaja ye syaratnya :p syarat yg selebihnya korang bolehlah tengok kat ForumCariCyber.com . Tidak senang dan tidak juga susah . Bagi miraa susah laa kot sebab miraa belum matang sangat nak bermadah :D

Penarik minat miraa untuk join contest ini tak lain dan tak bukan senarai hadiah yg bakal diberikan kepada pemenang ^w^ nak tahu ? Ini lah dia ;
  • Tempat Pertama : RM300.00 + diskaun 50% x1 produk pilihan + free membership (Nur Diana's Collections)
  • Tempat Kedua : RM200.00 + free membership (Nur Diana's Collections)
  • Tempat Ketiga : RM100.00 + free membership (Nur Diana's Collections)
  • Saguhati  (10 orang) : (akan dimaklumkan setelah genap 20 orang peserta)
  • Cabutan Bertuah (random.org - 2 hadiah setiap bulan) : Love Pearl (lihat gambar di bawah)
  • Kategori Khas (Entri Terbaik) : Percuma Domain & Hosting 15GB selama setahun + free membership (Nur Diana's Collections)
12.jpg

Tidak dinafikan lagi yg sesiapa sahaja yg melihatnya akan terliur bukan ? Okay lah miraa dah pun selesai untuk menaip-naip entri penyertaan ini . Anda bila dan bila lagi ? Jom sertainya sekarang juga ! 

Entri ini adalah untuk contest yang telah dianjurkan oleh Forum CariCyber.com & Blog Cerita Dari Hati. Contest ini telah ditaja oleh : Internet WebhostingHzToursTopSite Lists RankingNur Diana's Collections. Berminat untuk menjadi penaja? Sila hubungi penganjur melalui emeladmin@caricyber.com



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Melawat jiran online saya !

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Photo di atas sememangnya tidak asing lagi bagi yg mengenali beliau *aisemen* haha snanye dah lama jugak miraa memeramkan lappy ni untuk ber-bw ke serata dunia blog . maklumlah sedang sibuk dengan exam dan jadual tuition yg mampat lagi padat . btw apa khabar Hilmi ? :D haha dah lama miraa tak bw kan ? hoho btw kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal blog ni korang tekan photo kat atas tu .

Begitu banyak entry dia yg miraa terlepas antaranya "Semasa say belum bertudung dahulu..." dan "Pandang ke hadapan" yg baru saja miraa baca . Well thats true . Bila kita brubah makin selamat hidup kte . Kalau dulu miraa salu guna deff freehair but , look at me now *macam lagu CB&TP* . Siapa sangka miraa boleh jatuh cinta dengan tudung labuh .. Pandang ke hadapan ? miraa salu tengok depan pun kalau bjalan :p


Haha btw jangan lupa untuk jenguk blog jiran miraa ni tau ? Tak rugi korang follow blog Hilmi ni . Entri dy semuanya best-best belaka . Okay I wanna visit my jiran yg lain-lain lagi . Hihi semugaa berbahagia 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Kalau boleh aku nak jerit kuat-kuat tapi ..

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Harini paper sangat mengancam nyawa . Additional Mathematics paper 1 dan Mod Mathematics paper 2 . Sebenarny miraa bersyukur sangat sebab paper 1 amath lebih senang daripada paper 2 dia . Oh my English ! *tiada kena mengena* lagi pun dalam paper 1 mungkin miraa akan dapat markah untuk Function dan sikit-sikit daripada graf . Math pula miraa akan dapat markah untuk equation dan juga solid geometry . yg lain macamana ? walluhalam apa miraa jawap hanya tuhan tahu :D

Ikutkan hati memang terasa nak jerit tapi miraa tahu suara itu aurat kan ? ok beristigfar jelah kau miraa . markah apa kau dapat nanti terima dengan hati yg suci , ikhlas bersih hiahaha *DFK keluar* mathematics tu mungkin boleh dapat B- sekurang-kurangnya nanti .. Okay , macam yg miraa gtw hari tu .. minggu ini memang semua killer paper .. di sana lah ada addmath dan math , begitu juga dengan prinsip perakaunan kertas 2 esok =.= hoi hoi hoi pergi kau blajar lah miraa . nanti kau tak dapat kerja kau ta boleh kawen dengan Zae kang baru padan muka kau ... oh dan sy sangat syg kat baby boy sy :p

Nampaknya kemengarutan sy dah menjelma . korang nak top up percuma tak ? mai laa korang intai kat sini lelaju ~ bukan selalu ada *selalu pun ada* okay laa korang .. jangan lupa solat dan DERMA untuk tabung blog miraa . miraa tahu korang baik hati lagi IKHLAS ^w^ tataaaaa

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

giveaway Just Click By Cik Eiyra

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ


Siapa yg tidak mengenali Cik Eiyra yg comel lagi cantik ini ? Hah ! Tak kenal dia siapa ? Kalau tak kenal korang boleh click gambar dia yg comel kat atas tu untuk melawat blog dia . Bukan itu tujuan utama miraa menaip entry ini . mehehe dengan tajuk "giveaway Just Click" maka dengan itu ini ialah entry giveaway .

Miraa sekadar mencuba nasib siapa tahu mungkin menang ye dok ? Btw hadiah nya menawan dan yg paling miraa suka GA ni tak berjela sponser dy dan syarat senang ibarat memakan kekacang . he he he ! miraa sudah ikuti syarat yg tuan empunya contest taburkan *aisemen* kalau korang nak tahu lebih lanjut mengenai ga ni boleh laa ke blog dia ya ? jom meriahkan contest ni ! Hampir terlupa , tarikh tamat ga ini ialah 31.5.2012 . sekejap sahaja kan ? hee !

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

THE TOP REFERRING SITES FOR LOMO WAVE

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Quick entry

Ramai tanya siapa top reff setakat ini dan kenapa miraa tak buat lagi mingguan punya macam dahulu ? ini semua untuk mengelakkan kekecewaan peserta lain . So dengan ini miraa bagi tengok lah . tekan utk pembesaran


Kepada yg tidak tersenarai setakat ini jangan risau dan cuba lebih kuat untuk mempromosikan entry korang ye ?  Okay lah miraa ada kelas tusyen lagi lepas ni diharap ini sedikit sebanyak membantu dan membakar lagi semangat korang untuk bertahan ;)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Mana satu fesyen tudung anda ?

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


masa tengah BW miraa terbaca post Ain tentang ini . Sejujurnya sebelum ini miraa tak tahu tentang fesyen hijab kaum yg lain . Tidak dinafikan yg bermaca-macam fesyen bertudung skrg tapi fesyen yg betul atau salah ? Entah lah miraa takut untuk mencungkil dalam-dalam pasal ni ^w^
"sesiapa yang menyerupai sesuatu kaum , maka TERMASUK dia di dalam golongan mereka"
(Riwayat Abu Daud , Disahihkan oleh Ibnu Hibban)
So kalau korang perasan yg gaya bertudung korang bukan seperti musliim , tukar lah ye ? lagi satu , memang sedih bila tengok orang pakai tudung pendek  yg membolehkan tengkuk & dada dilihat. Apa salahnya kalau kita melabuhkan tudung ? Malu untuk digelar ustazah ? Lebih baik digelar ustazah daripada dicakap bukan-bukan kelak .  Fikir-fikirkan lah :)

# Ada silap dan salah tolong perbetulkan . 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Domain Giveaway by TEDDY

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥
Sebenarnya dah lama mengidam nak tukar domain . Dah pernah dah mintak nums akaun pembikin domain tu tapi miraa lupa nak bank in then last-last tak jadi . Subuh-subuh lepas solat miraa buka lappy teros nampak post menarik gile tu ! HAHA free domain ? siapa yg tak nak ? Tapi ini sekadar mencuba nasib mana tahu dapat kan ? Okay miraa dah laksanakan syarat-syarat yg diberi , harap-harap miraa bertuah . Amin . 

Korang jangan lepaskan peluang ini . Tarikh tamat 26 Mei 2012 tapi kalau admin dia nak ubah tarikh tu pun boleh . So ada lagi peluang . Miraa tak mengharap sangat sebab once terlalu berharap kita akan cekewa sungguh-sungguh TwT tapi miraa nak jugak ! haha okay laa .. kalau nak join korang klik banner tu okay ? Ini bukti miraa dah follow , like and share;

Link Teddy dengan Sparrow berserta banner ada disidebar miraa ;) Hee ! Joms tukar-2 banner teddy ! Ini banner miraa ^w^ harap teddy sudi ambil mehehe


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Mini smiles untuk Shoutbox !

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Lama juga lah kan miraa tak kongsi blogstuff untuk korang ? :3 macam muka spongebob kat atas , kali ini miraa nak kongsi smiles yg miraa gunakan dalam shoutbox miraa . Miraa guna few sahaja sebab miraa tak rajin nak cari dan tukar yg lain . So , korang klik je kat muka-muka comel tu untuk ambil URL dia okay ?
oO:*
:P
haha^o^XD
:(>.<
comel:)^^
OoOXX
;)

Bagi yg tak tahu nak tukar smile kat dalam shoutbox dia , korang boleh intai tuto yg miraa sediakan kat sini ye ? Tuto tu akan ajar korang dari A-Z untuk tukar smiles kat dalam CBOX korang . Miraa gunakan CBOX sebab best :D Okay tata for now , nak buat req seterusnya pula ;)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Cara tukar smiles dalam CBOX !!

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Miraa nak ajar cara korang ubah smile kat CBOX hehe , okay tayah buang masa dengan pendahuluan yg mengarut . Fes korang login kat CBOX tu .. Then dah login kan ?
Tekan Options

Second, tekan Smiles

Masukkan simbol smile :)

Paste URL smile
Senang kan ? Miraa taknak buat entri pepanjang nanti bertambah orang tak paham . So kalau berpuas hati boleh tekan like dan tinggalkan komen sekiranya ada yg anda tidak faham ;) Plus , korang boleh ambil smiles yg comel kat tab GOODIES / pun kat sini *smile like mine* okay tata for now

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Party masa EXAM ?!

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Hari ini merupakan hari paling mengecewakan apabila paper II Additional Mathematics telah saya jawap dengan sembarana haha okay cukup mengarut . Miraa malas nak double cek bila dah tulis dua kali jawapan so miraa biarkan then hantar . masa cegu Nying *cegu tusyen* tengok paper miraa good sangat . Angka 2 jadi 12 angka -1 jadi 3 bagaimanakah itu ya ? Adakah markah miraa untuk kali ini akan berbunyi ? HOHO ! kecewa sangat lol ! Takpa , miraa akan balas dendam Isnin ni dengan paper I TwT mpga-moga kali tu dapat lah jawap . Amin ..

Waktu rehat diisi dengan aktiviti makan makan :D well bawak bekal demi mendapat merit +5 so biasalah kan ? Masa pagi makan bubur ikan masin slurrrppp :d lepas tu bekal dan bergegas ke koop beli ice cream :d nyum nyum sikit je orang yg ulangkaji untuk mod math paper I haha maklum lah ABC boleh tembak-tembak . Harini semua makan ice cream . Ice cream atas usaha dan titik peluh kami semua mencantikkan kelas :D Vanilla ? Yam ? Campur ? :D

Sedar tak sedar dah tamat rehat dan cegu Ainul pula yg jaga paper kami hoho apa lagi gelak-gelak lah masa awal-awal after that semua senyap buat muka entah jawap paper . Miraa dengan penuh konfidennya menembak mana-mana jawapan disebabkan kecewa dengan paper Amath T^T tetiba ..
Cikgu Ainul: Klass . Kamu ada masa 5 minit lagi
Oh mak kau ! Tak ke terkejut beruk semua orang walhal ada lagi 30 minit ? :D semua kelam kabut buat . Btw , saya jeles cegu tu men samsung tab :D hee ! Kriiiiiiiiinggggg ! Masa menjawap tamat dan saya boleh nampak kekecewaan terukir di muka beberapa orang kawan sy bila tak sempat utk mereka menjawap . Heh thats it . Past is past lupakan XD hehe miraa ! Cukup ! pergi kau sane blaja utk next paper <3 okay gais , have a nice day :) nanti miraa buat laa req korang tu so jangan lupa  req laa bebanyak kat shout box miraa :D Assalamualaikum warrah matullahi wabarrah katuh ...

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

2K follower is ...

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Sebenarnya miraa agak curiga . Follower ke 2k tu yg ID dia Cik Eyzaa Fariynaa tapi knape orang lain yg bagi no tel kat miraa ye ? Err okay bai . Malam nanti nak update pasal LOMO WAVE so tunggu ye ~ taataa

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

PERHATIAN KEPADA PENAMA BERIKUT

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥
Dear , 
Nurul Ain Bt Ahmad Rizam. I've lost your hand-phone number. Please text me ASAP when you sees this note. Ini berkenaan dengan LOMO tu ye . Thank you ♥

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Infinite Exam Level ! Oh my gosh !

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Today was the worst paper . Yet lagi teruk untuk nanti , PAI + ICT + PA = GILA yeahhh ~ Apa akan jadi yeah untuk next week ? Emm siapa tahu kan ? For this week semua paper level 1 dah past walaupun sedikit cekewa dengan paper Sejarah , EST dan juga Science tadi pagi .. .

Muka budak yg sedang dalam exam ? Mungkin , ini lah muka stress saya selepas paper Sejarah dan memang banyak jerawat akan timbul . Menyakitkan hati betul . Sana sini jerawat tu akan timbul .

Esok sy akan bertempur pula dengan paper Additional Mathematics II dan Modern Mathematics I . Bagi yg terpelajar memang senang nak jawap dan target A+ bukan macam saya yg sekali je PERNAH lulus . Baiklah saya nak menambah ilmu dengan menghadap TV tengok K-Drama haha baiklah saya meluat dengan segala nombor . Wish me luck  

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Follower ke 2K . Terima kasih ! :D

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Sudah lama tak hapdet blog dan tak sangka sudah berhabuk *fuhh fuhh* bukan disengajakan untuk tidak mengupdate tapi minggu ini dan minggu hadapan exam . Oh pendahuluan yg sungguh tidak arif . Btw masa miraa buka blog ni miraa tengok dah 2K dah jejejeje ni buktinya


Okay , miraa takboleh tengok proff dia atas sebab-sebab tertentu . Anyway thanks yaa sudi follow blog miraa . bagi menghargai jasa baik awak , nanti bagi no tel kat emel miraahussin@gmail.com hehe i got a surprise for you :) okay mulai saat ini miraa akan memperbanyakan perkongsian freebies and tutorials . So nanti kan ;) nite

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Cara buat DERMA IKHLAS

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥
Maafkan miraa atas pembikinan tutor ini yg lama sangat *ekk ayat macam pelik je* btw maafkan miraa dulu baru miraa ajar XD haha lol okay ramai yg tanya acano nak buat DERMA IKHLAS macam miraa . Apa lah sangat dengan benda tu ? cbe korang tekan :) *amaran !! yg IKHLAS je boleh tekan sekali lagii IKHLASSSS* hehe

Okay miraa mulakan ,
1. Korang bukak template korang then add gadget , tekan HTML/JavaScript . Bagi yg guna Classic korang tahu laa tu kan nak letak kat mana .
2. Copy code di bawah dengan menekan Ctrl+C

<center>
<a href="LINK" target="_blank" onclick="window.open
('LINK');window.open
('LINK');return false;"><button>DERMA IKHLAS</button></a></center>
3. Save dan preview or preview dan save

Kalau korang nak tambah lagi korang boleh copy ('LINK');window.open tu di bawah ('LINK');window.open oke ? But make sure tak melebihi 10 sebab memang sah kene maki hamun korang nanti . Kalau banyak-2 pun , duit tu tak akan masuk sebab miraa tatauu knape :D okay thats all .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Cara guna Ctrl+F dan Ctrl+C

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Wah selama ni miraa tak tahu pun ada yg tak tahu maksud miraa dengan Ctrl+F dan Ctrl+C 0.0 okay mari miraa terangkan lagi secara terperinci *aisemen* okay korang tengok kat bawah ni ye ;)

Macam yg korang nampak kat atas tu , keyboardkan ? :D hah itu keyboard lappy miraa so apa yg miraa maksudkan dengan Ctrl+F ialah yg miraa bulatkan tu korang kena tekan serentak . So nanti kluar lah box then korang taip or paste apa yg korang nak kat sana .

Dan yg satu ni lagi sama macam Ctrl+F cuma ini kegunaannya untuk copy . So ramai yg marah kenapa tak boleh klik kanan untuk copy so miraa pun penat nak suruh tekan Ctrl+C . Agaknya tak paham kan ? Maka miraa dah bulatkan merah apa yg korang perlu tekan . Kat keyboard semua ada so jangan risau XD

Harap tuto ini berguna kepada mereka yg baru memulakan dunia blogging . Sekian dan terima kasih ;)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial