Bila Miraa dapat flu ~

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Ahhh comel nya TOP !!!!! TwT Fuhh =.,= keadaan miraa semakin menjadi-jadi sejak petang semalam . Ada orang membakar sampah dan kebetulan pada masa itu pintu rumah dan tingkap tak bertutup telah menyebabkan asap masuk dan membuatkan miraa bersin-bersin . Haish 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Al-Fatihah

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Pada minggu lepas , sorang rakan sekelas miraa ada menceritakan mengenai Yasmin J . Miraa pk siapa , rupanya seorang blogger yg kebetulan seumur dengan miraa juga :'C Miraa baru buat research pasal dia harini walhal arwah meninggal pada awal Jun lalu . Satu persatu blog miraa baca mengenai arwah Yasmin J atau nama sebenarnya Yasmin Johan Eusoffe . Antara blog yg miraa baca ialah TILL THE END dan blog arwah sendiri . Sebelum arwah meninggal , dia ada bermimpi dan memang mimpi tu sangat mengerikan *bagi miraa* miraa taknak copy post arwah , so korang baca kat blog arwah sendiri .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Set of Diana F+ [ Lomography offical brand ]

Views
Diana F+ is the official Lomography brand products.




Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Holga 135BC for sale

Views
Ini merupakan gambar Holga 135BC . Lebih banyak gambar korang boleh tengok kat page miraa .

 

 

Kalau tadi korang tengok design kamera , now korang tengok hasil gambar yg boleh korang dapatdaripada Holga 135BC ini .




Lebih banyak design kamera ni korang boleh terus ke page miraa . Kalau ada sebarang pertanyaan korang boleh emel kan ke miraahussin@gmail.com atau menghantar message fb ke Miraa Hussin .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Holga 120 for sale

Views
Miraa dah mula mengambil tempahan untuk berbagai jenis kamera . Kali ini miraa nak me-review mengenai Holga 120 . Korang boleh scroll bawah untuk tengok design yg korang boleh tempah .

  
  

Ada banyak lagi design kamera Holga 120 ni boleh korang tengok kat page miraa . Harga untuk kamera ni dah miraa letak kat setiap gambar dalam page tu . Korang nak tengok hasil kamera ni ? scroll down ;)

Using: Fujichrome Tungsten t64

Using: Fuji Velvia

Using: Fuji Superia

Kalau nak beli jangan segan silu untuk message miraa di miraahussin@gmail.com atau terus ke page miraa hussin's blog


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Top referring sites this month - June

Views


Giveaway LOMO WAVE akan tamat pada 31 Julai 2012 . Noted that . 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Review: Superheadz UWS [ LOMOGRAPHY ]

Views

Comel gila right ? okay , miraa ada membuat tempahan untuk kamera ini and fyi ini merupakan salah satu keluaran Lomo . Lomo yg miraa jual tu bukan Lomo asli and its a toycamera . Jangan anggap mudah mengenai camera tu sebab its still a camera . Boleh snap gambar ;) Ok baiklah jom tengok serba sedikit mengenai Superheadz UWS ni

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Cheese Cupcakes dalam kurungan Kapkek Keju !

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Harini miraa nak bagi sikit tutorials on how to make kapkek keju ^w^ miraa dah cuba dan memang super simple dan senang . Here are some ingredients you need to prepare ;


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Free fondant cupcakes !

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Mesti korang terpikat akan cupcakes yg kat atas ni kan ? Utk pengetahuan korang , Pretty Cupcakes akan membuat giveaway Lomo beserta top up dan juga cupcakes yg super delicious dan comel ! korang jangan lupa untuk pergi ke laman [ ini ] utk mengetahui cara memenangi cupcake fondant . hehe ! miraa nak sangat cupcakes yg akak tu buat . miraa salu intai semua comel-comel jangan lupa ya ? -> klik sini more pictoputo of cupcakes ? jom tengok..


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Contest: Kami BFF [!]

Views

Dengan izin Allah , miraa dapat update blog :3 almaklumlah miraa begitu sibuk dengan sekolah sehinggakan blog berhabuk dibuatnya . Bukan itu sahaja , miraa tengah sibuk melatih diri jadi isteri yg solehah gitu hahaha gurau-gurau-gurau . Baru takat nak latih jadi "kekasih" yg baik xD !!! wow kenapakah miraa ini menjadi begitu ? aha , tujuan miraa buat entry ini adalah ........


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Testimonial: Lomo camera [ Waterproof ]

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

[ Yellow Lomo Camera ]

Mesti ramai yg dah terima bungkusan korang kan ? Err maksud miraa , yg ada order Lomo :p Lomo miraa dan kawan-kawan miraa pun dah sampai . Dan miraa memang teruja sangat sampai memacam perkataan mengarut miraa cipta masa kat post office . Dan tadi miraa post cucpcakes untuk big bos miraa xD ahai rasa tak sabar kena kritik tak sedap . Well .....


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Enjoy studying or stu-DYING ? ;D

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Macamana dengan keputusan pertengahan tahun korang ? Okay tak ? rasanya ramai yg dah tahu tentang result miraa . Kalau tak tahu , korang boleh tengok kat sini dan sini pula untuk korang yg ambil SPM tahun ni . Hah , kalau korang nak tahu , miraa ada peningkatan sikit lepas tengok channel ni . Miraa salu tengok subjek yg miraa suka ja :p haha sebab tu lah ada penurunan markah bagi subjek yg lain . Channel ni mmg sangat membantu korang untuk buat ulangkaji kalau dah malas sangat tengok buku :p okai lah . TTFN Assalamualaikum

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

1A 4B 2C 2E 1G; Huit teruknya!

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥
Ya Allah , teruknya keputusan miraa ni T^T ngahaaaaa . Ada 3 paper miraa yg menurun terutamanya Mathematics :'C dari A pergi C ?! WTFUU ! Mengapakah anda menjadi sebegitu teruk wahai MIRAA ? Kemanakah telah anda buang otak anda ? x'D Ini ....

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

“C” on Thursday !

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Ini merupakan entri panjang berjela. Sekiranya anda rasa anda suka membuang masa sila teruskan membaca :p Terima kasih ya?

Sejak beberapa hari ini laa kan , miraa salu pening-pening =.= adakah ianya disebabkan faktor cuaca yg panas ? Minggu lepas dua kali miraa pening masa pulang kul 3+ Bukan kepala ja yg pening . Perut salu pula sakit . Haha sehinggakan mem miraa cakap "'Risau aku tau . Haritu kepala kau pegang . Sekarang perut . Apa Maher Zaen buat sama kau?" ..



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Cara menempah kamera Lomo RM45

Views
Design serta warna Lomo ;




Description tentang lomo ;
35mm underwater film camera tanpa flash yg diperbuat daripada plastik berukuran 120 x 80mm (4.7" x 3.1").  Kedalaman maksimum 10 feet (3 meters) Jarak terbaik 4 kaki. Berat kamera 185g (6.5 oz) manakala filem yg digunakan ialah 35mm format color or black/white film of ASA 100/ISO 21 (outdoor) or ASA 400/ISO 27 (under water) Shutter Leaf shutter. Lens 28mm, f/9. Kamera ini tidak memerlukan battery. Buku panduan , filem , kamera serta waterproof casing adalah termasuk dalam pakej ini.

Sila sertakan details seperti berikut ;
Nama penuh :
Alamat rumah :
No. telefon :
Warna/design kamera Lomo :

Harga;
- Semenanjung Malaysia = RM45
- Sabah/Sarawak = RM50
- Pembayaran melalui bank in dan post sahaja diterima
*Harga diatas termasuk dengan filem serta penghantaran.*

Jangka masa ;
- Kamera akan sampai ke rumah anda dalam masa 2-3 minggu

Hantar maklumat berikut kepada miraahussin@gmail.com atau ke +60142026589 . No akaun untuk pembayaran akan dihantar kepada anda sejurus saya mendapat tempahan anda yg lengkap.

 Testimonial : Cara nak tangkap gambar

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

25th May Lomo batch DELIVERED !

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Miraa meminta maaf kepada  penama-penama berikut atas kelewatan lomo camera sampai . Ini adalah disebabkan oleh ketidak cekapan miraa sendiri menyelesaikan pembayaran kepada dealer lomo tersebut . Pada 25 Mei yg lalu , tempahan telah ditutup namun lomo belum ditempah disebabkan ada sedikit masalah daripada supplier lomo tersebut . Oleh yg demikian tempahan lomo ditunda lagi seminggu . Dan ...

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Maksud gelak ketawa saya ketika di sekolah ...

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥
Datang awal ke sekolah terus ke koperasi beli bubur . Makan separuh sebelum perhimpunan di dalam dewan bermula . ustz memberi ucapan selamat hari bapa seterusnya guru-guru lain menyampaikan dan di akhiri dengan ucapan pengetua serta nyanyian lagu sekolah . Tibanya di dalam kelas .. .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Header kucing by Miraa Hussin

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Miraa Hussin ♥
Baik lah , lama dah tak bagi freebies dan maaf ya sebab miraa busy and tak dapat jawap semua soalan korang dalam masa yg singkat . Ada orang yg berminat dengan header kucing kat blog kedua miraa [ ehem ] so kepada yg berminat tu miraa nak bagi ;) Korang boleh tekan untuk ambil URL ya ...


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Nokia Lumia 900 !!!!

Views
Cyan front Cyan side right Cyan front Cyan side right Cyan front

Meet the latest member of the Nokia Lumia family. The new NokiaLumia900 is the slimmest yet but still as powerful as ever! Get yourself connected with your friends and family easily with the #NokiaLumia900! The new #NokiaLumia900 is fast, has huge internal storage & an 8MP main camera all in a super slim frame!  Are you a Windows Phone fan? You’ve gotta get a #NokiaLumia900 for yourself now! 


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Apam polkadot !

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Hah ! Selamat petang semua ! Mulai bulan ini miraa akan sibuk dengan kelas tutorial , tambahan dan tusyen . So kalau miraa tidak membalas kunjungan korang harap maahaap . Lagi pun miraa tengah siapkan blog seseorang :) Dan tadi miraa terkejut sangat sebab ... 


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

12 06 12 #belated post

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Enam kali dua bahagi dan seterusnya darab dua semula . Yey ! Harini tak brape nak best sebab markah prinsip perakaunan dah kena bagi . miraa dapat 40% je . kewl memang nak nahas nanti kena bunuh oleh my umi . tapi tak pernah sebenarnya dapat markah macam tu masa exam pertengahan tahun ni . selalunya dapat 20-30% untuk exam awal tahun dan pertengahan tahun . bukan nak bangga dengan markah siput tu , tapi saya bangga sebab saya tidak ada meniru C: Seterusnya kami dapat paper akaun ... 


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Contest Blog Paling Comel dan Awesome by Hafizatul Asyrin

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Tak sedar yg minggu ni dah nak habis . Isk isk isk . Cepatnya masa berlalu . Well pagi buta ni miraa nak join contest blog paling comel dan awesome . Comel ke blog miraa ? Hehe ! Okay jom tengok ni ...

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Simple GA ! Pastikan anda join ! 2 Syarat sahaja !

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Korang mesti berminat dengan GA ni . Ada dua sahaja syarat untuk memenangi sebuah camera Lomo dan juga topup . Korang mungkin tak akan percaya tapi percayalah . Antara syarat yg terukir ialah ...


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tudung, inner ninja dan shawl murah ?

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Bertemu lagi kita ya sidang hadirin sekalian :D miraa harap korang semua sihat-sihat sahaja harini . miraa dah terlebih sihat dah dan perut semakin bulat akibat makan XD banyak sangat yg miraa makan masa cuti dan 5 kilo dah naik berat miraa . wew ! kene diet ni . btw lupakan perenggan pertama yg mengarut ni dan baca perenggan yg seterusnya :p


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Baju kurung Pahang polkadot ♥

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Hah ! Comel tak baju kurung yg ada kat atas ni ? Hehe ! Miraa ada mengambil tempahan untuk baju kurung ni . Kalau korang nak tengok lebih jelas korang boleh tengok kat fisbuk miraa okay ? Okay miraa nak review sikit pasal baju kurung ni ... 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

School Holiday GiveAway!!

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Korang nak lomo tak ? haha siapa yg taknak bila kena offer . Well banyak yg buat GA dan bagi lomo . Kali ni miraa nak korang try tengok ga akak puteri kat sini ya . Kalau orang slalu buat syarat follow-follow , ga yg akak ni buat takde pun follow. it only needs your vote and like. thats all . Kalau korang still tapcya korang boleh try tengok kat sini . Mulai minggu ni miraa akn mula blaaja mengundi . muehehe ! harap macik kedai topap tu tak kisah nanti miraa borong topap dia. Gais ! miraa tak tahu acano nak taip entry pasal ga tu kalau korang nak korang try pegi blog akak tu ye ? Tekan sini

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Cupcake Cinta ?

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Muehehe ! Sory tak update apa-apa kat blog ni . Miraa kini giat mengusahakan blog seseorang . Dia ada buat tempahan kat miraa and now ada laa dalam 50% siap tapi miraa belum pun upload template tu kat blog dia . Once dah siap baru laa miraa akan tengokkan :p anyway cuba korang tengok entry ini , siapa tahu anda berminat dengan tawaran yg diberikan ;) btw lupakan perenggan ini dan baca seturusnya .


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Header pelajar muslimah by Miraa Hussin

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Dah lama tak kasi freebies header . Bukan taknak kasi tapi miraa bebetul takdo idea nak buat header freebies jenis yg macamana .. Mujurlah saya bertukar kepada DAIA ! haha mengarut . Nasib baiklah ada yg mention nak kan freebies header muslimah . So miraa buat lah ala-ala macam header blog miraa yg ada mustached coffee mug . Ayat plak miraa tatau nak letak apa so miraa buat je yg macam kat blog akak Lyssa Faizureen dulu . Klik untuk ambil URL header yg korang sukaa ya .. .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Small / tiny cute polkadots backgrounds

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Harini miraa takde buat apa-apa dan mmg bebetul rasa bosan . So miraa buka lappy and decide nak bagi freebies . Fyi ini bg yg pernah miraa pakai dan tengah miraa pakai *in some place* hihi ! Click utk ambil URL atau save .

   
   

Kalau korang guna jangan lupa tinggalkan komen ya ? -Creds:Drikotti-

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial