Two Weeks of Terror

Views
Assalamualaikum dan salam sejahtera ~ Kui kui kui . This two weeks will be my weak weeks T^T why ? Well this is due to le SPM TRIAL ! I know it sounds weird how a student like me perlu takut about the exam . FYI , bukan semua orang akan tenang dalam minggu exam . Ada yg akan sakit perut dan ada yg akan pengsan . For me , my fear's washed away by the online-ing time . Haha kalau lappy takde makin laa miraa akan gelabah kat dewan exam and as an addition , kitorang akan menduduki trial examinations ni inside the Dewan Jubli Perak . Dan  Khamis yg lalu , semua masuk kat dalam dewan untuk susun meja dan tak ada sorang pun yg bercadang untuk membuang masa kat dalam tu XD semua bergegas masuk klas . Konon laa :D

Bukan tu je , mesti miraa belum cerita about the Raya Party kat kelas miraa smalam kan ? heh , awal pagi until recess semua relax do the makan-makan from cikgu Rini , cikgu Lina and cikgu Zidah . Raya in class ? kewl what :p not only that , miraa pun ada turut sediakan cheesy cup cakes . Tapi kecewa laa sebab ada something missing in those cuppies =.= but I can't figure out what' s missing dan takde pun orang yg tegur that means its okay la kan ? :D Here are some photos yesterday in the Raya Party ngehehe

On the left cikgu Lina on the right cikgu Rini

The trio bestie !

Our meja makan haha

The only guys in our class :3

Aslin , Miera , Aini and Intan ^^

Aini , Miera and me !

Thats all kot . Gotta start reading some books especially the buku about peribahasa if you wants high mark on Bahasa melayu kan kan kan ? :D This Monday the paper is BM muekeke suka nya suka nyaa ! Mesti kena banyak baca pasal komsas ^^ Okay gais , Assalamualaikum ! Jangan lupa belajar :)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Blog Miraa Hussin dah bertukar wajah ?

Views


Assalamualaikum . Dah baru smalam edit-edit blog gedit ni . Heh , sambil-sambil buat kerja akaun dan pendidikan agama Islam sempat juga tangan gatal ni edit . Macam yg korang sedia maklum , miraa dah tukar from classic template to simple template . Dah bosan nak kena bersua muka dengan coding . Dah rindu dengan add gadget :p Walah ! Ini lah rupa blog miraa yg kini >.< tapi jangan korang hairan kalau malam or esok akan bertukar semula sebab miraa terasa nak tukar pegi denim XD ! Amek kau !

Enough about blog . Heyyaa ! Next week trial akan start so that means I gotta  decrease my online time :') pretty sad ya ? Of course ! Tak sedih ke bila korang kena lupakan seketika buat benda yg korang suka ? Hehe but SPM is just around the corner so I gotta say that for now I mengalah TwT before this miraa tak pernah mengalah to online during examinations week . Even when PMR is still on the house , miraa macam tak boleh lepas dari lappy enpon dan segala-galanya dan akhirnya result not so yummy =.= 7B1C oh yay so sad .. For those who are in the 97's jangan lupa study ! >.< *heh me brother pun sama* for those who are in the daja enam , good luck ;) korang akan menduduki UPSR next week kan ? heeh I think thats al yg nak d bebel . dan dan dan ! miraa akan buat giveaway lagi nanti ;) stay tuned dan jgn lupa like page miraa .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Nota pelawat

Views
Assalamualaikum warrahmatullahi wabarrahkatuh dan salam satu Malaysia haha gedik gila kau miraa . Btw bukan ap snanye miraa update ni . Miraa nak bagitahu yg blog ini sedang dalam pembinaan . Miraa dah bosan guna Classic Template so for now nak berjinak-jinak semula dengan Simple Template . Kepada mereka yang datang untuk cari tuto , miraa ada letak link sementara kat tepi sidebar tu . Miraa akan update lagi nanti ya ? Hehe thats all . And for those yg UPSR , akak miraa doakan korang dapat jawap ^^ hehe akak? XD maklum sahaja laa yg miraa ni dah tua . Dan dan dan ! Kita akan sesame menempuh exam next week :p hehe ! Chaiyok chaiyok !! >.<

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Jom beli Vendetta Mask !

Views

Hoh ! OoO ! Ni mesti tekejut kan tengok muka anon yg mengerikan ni ? Miraa snanye nak meloncat-loncat tengok haha . Anyway , miraa ada ambil tempahan untuk topeng ni . Kepada yg berminat , you can get more details in here . hehe ! This is pre order . 2-3 weeks akan sampai :) Kepada yg nak , you got 4 more days before 29th Aug . This 29th Aug miraa nak order so meby dalam 2-3 minggu sampai kat depan kroang . hihi ! 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Saya memang bodoh . Bodoh bodoh bodoh

Views
Dah berbulan-bulan kita asyik bergaduh . Bila nak habis perang pun tak tahu . Tiap kali dah berhenti gaduh , mesti akan ada lagi masalah lain yg timbul dan kita terus bergaduh . Dah lebih 3 bulan kita gaduh . Gaduh tentang perkara-perkara remeh-temeh . Gaduh tentang masalah kecil . Gaduh tentang itu dan ini . Bila nak selesai semua tu pun kita tak tahu . Walaupun hari raya , kita tetap gaduh tak ubah bagai anjing dan kucing .

Kalau diri tak mampu dan tak hingin , jangan paksa . Lepaskan dan bagitahu semua yg nak dibagitahu . Apa gunanya menyimpan jarum  yg patah didalam hati . Apa gunanya saya kat awak kalau semua benda nak dirahsiakan . Tidak dinafikan yg diri saya semakin hari semakin bodoh . Semakin hari semakin gila . Apa lagi yg saya nak buat kalau saya dah macam tu ? Saya tunggu sejak awal pagi dan ketengahari akhirnya kepetang . Memang sah lah akan kemalam juga seperti malam semalam dan malam semalam .

Janji melayu memang hanyalah janji . Alasan beribu . Cakap tak serupa bikin . Bila pagi tak bangun tengahari tentulah sibuk dengan bermacam-macam benda . Bila petang , tidur lagi . Dan akhirnya malam . Bila malam , diberi lagi alasan "esok.." dan bila esok tiba , perkara yg sama tetap berulang-ulang . Siapa tahan ?  Saya menghabiskan masa cuti ini bukan untuk belajar , tapi berduka . Menangis dan membuang masa dengan menunggu didepan hp .

Kalau ya kata ya , kalau tidak kata tidak . Cukup-cukup lah memperbodohkan saya . Saya tahu saya semakin bodoh prestasi di sekolah menurun , belajar malas dan ya . Saya memang bodoh . Bodoh bodoh bodoh . Satu-satunya perempuan yg terbodoh pernah awak kenal . Saya nak awak tahu yg awak ...

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

PEMENANG LOMO WAVE BY MIRAA HUSSIN & AMER C.

Views
First of all I would like to apologize for thee 
lateness to announce the winners for this giveaway . 
I admit that I've been busy lately . So here are the winners !
Fuuhuuhh ! Beribu tuuu ~ Anyway nabilamedan and aqupunyekesah ,
co contact Amer to redeem your Lomo camera . For Amalina ,
contact me thru facebook :)

Next up !
Here are the winners for topup .
Top-up RM10 (Maxis , DG or Celcom)
[Kindly contact Amer to redeem your gift]

Top-up RM3 (Maxis , DG or Celcom)
[Kindly contact me thru Facebook to redeem your gift]

*hadiah daripada miraa hanya boleh dituntut bermula hari ini sehingga 25Aug2012 sahaja . Selepas tarikh tersebut , sebarang rayuan tidak akan di layan . harap maklum*

Congrats to all the winner and thank you to all of ya for supporting me 
in this small giveaway . Bila ada masa lagi nanti miraa akan buat 
lagi giveaway seperti ini . Masih belum terlambat untuk 
miraa nak ucapkan 
Selamat hari raya aidil fitri :D 
Maaf zahir dan batin .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

PERHATIAN KEPADA FOLLOWER MIRAA HUSSIN

Views

Assalamualaikum dan salam sejahtera . Sila ambil perhatian . Pesawat 1433H/2012M telah selamat tiba di lapangan terbang Syawal terminal 1 . Sila pastikan tiada puasa yg tertinggal . Saya Kapten Miraa Hussin ingin mengucapkan selamat hari raya aidil fitri . Maaf zahir dan batin . Tidak dinafikan lagi yg Miraa banyak menyakitkan hati para pembaca dengan entry yg kurang baik :'p 10 jari disusun memohon keampunan . Semoga hari raya anda diberkati . Amin ♥ :3

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Note

Views
Its been a while tak update blog ni . Currently busy due to SPM's trial exam and busy for the keyboard lesson *eleh rujuk virtual piano punye code je* kah kah kah . Lomo Wave ? Entri pemenang dah ada tapi kat dalam draft :p bia nanti je baru update . *Iklan sebentar*

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

PEMENANG LOMO WAVE BY MIRAA HUSSIN

Views
ASSALAMUALAIKUM . DUE TO THIS WEDNESDAY , MIRAA AKAN MELAMBATKAN MASA PEMNGUMUMAN PEMENANG TU . MIRAA NAK SIAP SEDIA UNTUK PENTAKSIRAN ICT RABU INI . MAAF KERANA LAMA MENANTI T^T HEHE SORRY YA GAIS ? KORANG SEMPAT LAGI NAK PROMOTE TU :) GOOD LUCK

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Brooch reben yg comel *budget RM5

Views

Assalamualaikum . Kepada yg mencari pin/brooch reben economy pack *aisemen* haha korang boleh jenguk blog shop miraa . Kalau korang nak pegi ke blogshop miraa tu korang klik je gambar kat atas ni okay ???

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial