I-Phone Series !!!!

Views
Kindly go here to read the specifications ;)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Cara pembayaran menggunakan Pos Exspres

Views
1. Beli sampul berharga RM3 ini kat pos office yg berdekatan
2. Ikut arahan pada gambar ini
3. Masukkan jumlah yg perlu korang bayar kat miraa setelah miraa bagi kat emel korang atau message
4. Masukkan sampul ni kat kotak pos ekspres kat pos office ^^
5. Siap !

Ini details untuk pos ke tempat miraa ,
Nama: Nur Amira Atira Hussin
NO. tel: 017-8174610
Alamat: Po Box 874, 89600 Papar Sabah

Once dah post , korang bg no rujukan yg kat pelekat warna kuning tu kat email or no tel miraa okay ? Dan pastikan jangan hilangkan . Sekian terima kasih .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Testimonial for Samsung Galaxy Note !

Views
Photo: Samsung Galaxy Note for one of my supplier's customer just arrived to Msia and will be shipped on this Tuesday to her ! What are you waiting for ? Grab up your own gadgets while the Gadget's Sale is still on . Check out in here for more info https://www.facebook.com/media/set/?set=a.430663243642370.95248.248684711840225&type=3
Actually bukan testimonial ^w^ miraa nak bagitahu that one of my supplier's csmer's Galaxy Note has arrived to Msia . Skg korang masih ragu-ragu tak nak beli ? Selain function dy cool , dy jugak murah . Memang berbaloi untuk dibeli . Most of the selling product in the markets right now are made in China . Beli yg ori memang tiada salah dan memang lebih banyak kebaikan tapi kalau for the one like miraa ni .. Hemmh ! Aku tak kiraa la ori ke tak ori yg penting aku dapat benda tu tanpa nak kluaq kan duit yg banyak . Betui tak ? :D Kemana nak cari duit ribuan ringgit kalau bukan minx kat mak ayah ? Ni korang boleh guna duit sendiri *for yg suka menabung sure dapat* murah je :) Miraa ada buat Gadget's Sale only for this September and this Samsung Galaxy Note's price are only @ RM680 ! More info ? Hah mesti nak tahu kan ? Siapa yg tak nak tahu c: Klik dekat sini dan banyak lagi gadgets yg miraa masukkan dalam sale tu . Okai then good bai :D Assalamualaikum 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Thank you Heartbeat.My !

Views
Assalamualaikum . Hehek ! Short update just wanna tell you guys that I love HeartBeat.My ;) Why ? hehe I received my ordered item from them in just a few days after I ordered it . What is it ? Heh look at this crystal photo . 

Muekeke ;p miraa dah order untuk miraa , kawan miraa dan juga syg miraa . Korang bila pula nak order ? Kalau korang nak , ni order mai la klik sini . Hehe okai bai nak tengok Bimbi dan Bonni .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Testimonial for the pink ruby ring and peacock necklace

Views
She bought that Pink Ruby ring with Peacock necklaces and asked me to edit her pictures . I do take order for editing photos and this is the result ;) What are you waiting for ? Come and grab your own accessory . Click on the Online shopping to view more about this stuff ;)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Happy birthday umi !

Views
Photo: Pagi tadi miraa bangun awal pagi dan sediakan breakfast ^w^ Its my mom's 41th birthday and this is the first time I cooked a daging :D my mom kata "mati oh laki nnong kalau mcm ni cara masak" haha X'D yeah I admit it that I'm a slow cooker . Hehe ! <3 Daging masak kicap + sayur ap entah :D enjoy :p
#kalau miraa dah kawin , sure mz akan gemuk ^w^ <3
Assalamualaikum . Hehe . Korang rasa-rasa lah kan , makanan kat atas ni sedap tak ? It the daging masak kicap . Manis manis gitu :D Harini miraa bangun awal . Awal pagi dapat cakap dengan bakal suami ^w^ hehe ! Well for the first time syg miraa ankat call waktu pagi . Siapa yg tak gembira ? Kesian dy tak bpe sihat :'3 heh ! Then miraa bangun awal pagi pergi amek serai kat lakang rumah dan potong daging serta halia dan juga bawang :D miraa mengidam nak makan daging so miraa masak sikit . Umi miraa kte , mati laki miraa nak menunggu miraa siap masak :D hehe kalau macam tu miraa kena bangun lagi awal lah bila dah kawen nanti *aduh tak habis habis pasal kawen* nnt mmg syg miraa ni akan jadi gemuk kan kan kan ? :3 kih kih kih !

Photo: Happy birthday umi .. Happy birthday umi .. Happy birthday to Umi <3 Happy birthday umi ^w^ American Almond ? Err lupa nama kek ni hek hek hek . Nak beli cocktail tapi takde :'C so miraa tgk ni yg paling cuns ^w^ betui ta betui ta ? Hehe happy birthday umi <3 Semoga dipanjangkan umur dan sihat selalu serta dimurahkan rezeki . Amin <3
# bday miraa tak lama lagi X3 !!
Its 15th of September . Its my umi's bday ! Umi miraa dah 41thn harini . Miraa nak beli kan umi kek cocktail tapi miraa tak jumpa pun T^T so miraa kluaq masuk bakery akhirnya jumpa dia :D American bla bla bla . Miraa lupa ap nama cake ni tapi yg penting its full of choco ! Sedap weh sedap XD kek j laa yg miraa dapat bagi kat umi :'3 hehe sorry umi . Anyeay semoga umi dipanjangkan umur and sihat sentiasa serta dimurahkan rezeki :* Bday miraa lama lagi . 12th October . Hew hew hew ! Tahun ni miraa tak boleh nak bergembira sangat dgn bday miraa sebab spm nak dekat . So mungkin hadiah tahun ini tak segempak tahun-tahun yg lepas ;) okay laa miraa nak berbual dgn syg miraa :p maaf kalau korang geli geleman baca entry miraa ni . Nite 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

SAYA TAK MENIPU PELANGGAN SAYA

Views
Assalamualaikum . Saya nak jelaskan kepada pelanggan waterproof lomo saya bahawa saya kamera tersebut belum lagi sampai dan saya tidak boleh janji yg kmre tu akan sampai dalam tempoh yg terdekat . Walaubagaimanapun , saya tidak pernah menipu kepada pelanggan saya dalam urusan jual beli . Ada yg bertanya dan mahukan bukti . Ini saya selitkan kalau masih tah percaya :)

click for pembesaran





Ada lagi yg tidak percaya ? Okay =.= saya tak tahu nak bagi bukti macamana lagi . For my cstmer , thanks sebab faham dan bersabar dengan miraa :') miraa tahu memang late tapi miraa nak buat mcmne lagi kan ? miraa ngah tunggu duit jatuh dari langit ni nak order semula cmre korang so harap sgt tgu . yg lain miraa dah order dah . ada lagi beberapa yg miraa tak order . Tunggu tw tw tw :')

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

SAYA MEMANG BLOGGER YG NAIF . MAAF LAH .

Views
Photo: Thanks :') Saya tahu isi blog saya tidak setanding dengan blogger yg lain . Salah ke untuk saya meninggalkan blog untuk seketika kerana SPM ? Kalau tak suka takperlu jadi KA . Terima kasih terima kasih terima kasih . #sit
KLIK UNTUK TUMBESARAN

Assalamualaikum . Tak nak taip pepanjang tak nak marah-marah . Its exam week dan killer paper for this two days . Saya buat blog ini sebagai personal blog and I blog only for my free time . Im not a full time blogger . So yes . Its my decision what to wrote what to post what to do and what lalala ~ Google dan pihak blogger takde pula hantar mel kat saya saying that blog saya ni menyakitkan hati orang sebab tak banyak entry yg cun melecun macam blogger famous-famous . Saya berblog bukan untuk famous saya berblog ikut hati saya sendiri . Dan kalau pun sakit hati sebab penuh dengan bussines stuff , saya alu-alu kan untuk korang tekan butang X beribu kali . Siapa saya nak bising-bising macam ni ? Saya pemilik blog yg naif ni . So ? 

# =..= Amek kau ego dah kluaq . maaf laa sebab menyakitkan mata korang dengan blog miraa yg berhabuk . Miraa tak pakse pun korang untuk jengung blog yg burok macam kandang ni . *maaf ayat KA* . miraa ad prasaan dan miraa tgh stress dengan paper amath pagi tadi . jangan sampai miraa substitute korang jadi inverse trus . heheehhh for the rest of you , thanks sebab masih menyokong miraa dan mendoakan miraa dengan trial SPM serta SPM miraa yg mendatang . Keep on smiling even if the b says s to you . Peace

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Hello kitty 12MP digital camera

Views
Noted that camera ni pre order .



How to order?
1. Place RM50 deposit
2. Camera will be delivery within 5-12days
3. Pay me another RM500 one day before the camera reach your house

Specifications
The parameters of the lens parameters of the screen exposure control the performance parameters of the flash parameter storage and connection parameters Annex and power parameters of the appearance parameters
Brand Hello Kitty
Series Kiss Series
Type the HKP-DC500-01
The color pink
Time to market in December 2011
Type of digital camera card machine
Optical zoom No
Total pixels 12 Megapixel
5 Megapixel Effective Pixels
Digital zoom 4x digital zoom
Operation mode, camera / video / recording
Sensor type CMOS
Sensor size 1/3.2inch
Maximum resolution Still Image: 12M (4032x3024) / 8M (3264X2448) / 5M (2560x1920) / 3M (2048x1536) / 2M (1600x1200) / 1.3M (1280x960) / 0.3M (640x480)
Image processing system STK1270
Movie shooting 30fps @ VGA, 30fps @ QVGA
Language English / French / German / Spanish / Italian / Portuguese / Dutch / Polish / Chinese
TXD2.4 inch LCD Screen Size
LCD pixel 480 * 234 Dot_Matrix
Viewfinder Type LCD Viewfinder
Touch screen does not support
Rotating screen does not support
Lens type FL-3838A (1/3.2 inch, 4P), with the focus ring DY-M3004-P09 (M12 * 0.5P), Taiwan also
Zoom way fixed focus
Normal Focus Range 150cm ~ infinite
Aperture Range F = 2.8, f = 5.3mm
The constant aperture is
Exposure compensation +2.0 EV ~-2.0EV
Metering mode central spot metering
ISO sensitivity Auto/ISO100/ISO200
White Balance Mode Auto / daylight / tungsten wire / Fluorescent / Cloudy
The scene modes automatically / Sports / Night / painting / scenery / backlight
Shutter 1/2---1/2000S
Not anti-shake image stabilization function
Remote control function is not supported
Shooting 3 frames / per shot
Self-timer to 2 seconds / 10 seconds delay
Fuselage flash built-in flash
Effective flash range 1.5m
Flash mode Auto / Forced / Off
External flash is not supported
Storage media NANDFLASH
Body memory, built-in Memory32M NANDFLASH
Record Format JPG / AVI
Data Interface USB
Extended Capacity support up to 32GB
Battery type dry batteries AAA
Battery life continuous flash shooting 40 photos
External power supply is not supported
Random software YES
Size 85mm * 56mm * 22mm
Weight 80g

Antara barang yg termasuk dalam pakej ini
Dihantar dalam kotak comel ini
Code : HKMC12

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Misc Giveaway by Miraa Hussin

Views
Updates ;
1. Miraa terpaksa cancel giveaway ni sebab miraa nak buat gadget giveaway akan datang . SO sorry :'c


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Pink Bunny & Teddy Bear pencil case !

Views
Get this Pink Bunny and Teddy Bear pencil case for only RM10 each ! Postage RM10 so that makes the total of it RM20 . Limited stock . 
Pink Bunny = 4pcs
Teddy Bear = 3pcs
Get your now ! Book and make your payment within this 3 days . I'll post it out on Monday and you'll receive it after 1-3days via Pos Laju . Hurry ! PM me on my Facebook or you can email me to miraahussin@gmail.com . Thank you 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Misc Giveaway's contestants

Views
All le contestant link entry . Jom ramai-ramai terjah entry mereka ! ;)
  1. http://iman-lee.blogspot.com/2012/09/misc-giveaway-by-miraa-hussin.html 
  2. http://www.aimanaziz.my/2012/08/misc-giveway-by-miraa-hussin.html 
  3. http://gscblogger.blogspot.com/2012/08/misc-giveway-by-miraa-hussin.html 
  4. http://pinkywebsites.blogspot.com/2012/08/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  5. http://cadburylovescontest.blogspot.com/2012/09/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  6. http://pinkitusweet.blogspot.com/2012/09/k-misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  7. http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/2012/08/misc-giveaway-by-miraa-hussin.html
  8. http://mrs-supergirl.blogspot.com/2012/08/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  9. http://adhiography.blogspot.com/2012/08/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  10. http://ceritabudakbiru.blogspot.com/2012/09/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  11. http://elmoblaster.blogspot.com/2012/08/misc-giveaway-by-miraa-hussin.html
  12. http://budakepalmerah.blogspot.com/2012/08/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  13. http://heartbreakingmuch.blogspot.com/2012/09/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  14. http://3259thelittleboy.blogspot.com/2012/08/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  15. http://www.miramashimaaru.com/2012/09/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  16. http://livetheinfinitylife.blogspot.com/2012/09/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  17. http://yesung-suju.blogspot.com/2012/09/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  18. http://aku-balqis.blogspot.com/2012/09/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  19. http://anisnira.blogspot.com/2012/09/misc-giveaway-by-miraa-hussin.html 
  20. http://aidalor.blogspot.com/2012/09/misc-giveaway-by-miraa-hussin.html
  21. http://mystoryife.blogspot.com/2012/09/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  22. http://allaboutcikfiestory.blogspot.com/2012/09/misc-giveaway-by-miraa-hussin.html
  23. http://aqilaelmo.blogspot.com/2012/09/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  24. http://nurulezateeob.blogspot.sg/2012/09/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  25. http://lolyphotogrape-blackqueen.blogspot.com/2012/09/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  26. http://fiqahgemokk.blogspot.com/2012/09/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  27. http://biarkandakuberbicara.blogspot.com/2012/09/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  28. http://www-duniaphotoscape.blogspot.com/2012/09/giveaway-misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  29. http://www-abouto.blogspot.com/2012/09/misc-giveway-by-miraa-hussin.html
  30. Next???
Korang mesti tertanya-tanya why ada love for some entry . mukekekeke . The loves means I like your entry . So for those yg nak join , korang boleh klik sini okay ? Good luck !

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Segmen Jiakreatifelt: Blog aku cantik tak?

Views

Assalamualaikum ! Miraa kena tag oleh Yui untuk join segmen ni from Jiakreatifelt . Hehek .. Sama dengan nama kawan miraa . Miraa tak tahu sama ada blog miraa cantik atau tidak . Alah . Hentam je laa join :p dan miraa tak rasa miraa akan menang dalam contest ni sebab miraa malas bebeno nak promote . Sekadar mencuba nasib ^^ Okay ! Nak tag kak Biha , Intan , Miera , Mushi dan semua yg read entri ni ^^ *maaf tak letak link* hehe ! Join ye !

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial