It’s time to say good bye .

Views


Assalamualaikum TwT hum this Tuesday will be my last paper for le scary SPM but not for half of my friends . Dorang ada lagi paper EKO. Baru 2 tahun b’sama dengan dorang dah nak berpisah . two thousand eleven and twelve is so not enough . Rasa macam nak lagi ada next year with them . Geli geli la sukati aku nak post :’C !

We were like a family . Early in form 4 Tech kita takda puak-puak dan berkumpulan yg tak tegur sapa . Senang nak bincang , ask , ans , jokes , fun , laugh , cry , eat , sang , dance , greet . Our years back then lebih best masa ada cikgu Ainul and oso Ustazah Noor Aini . Both rocks ! Partying for every event . Cegu Ainul’s buffday , before puasa , raya party , and jamuan akhir tahun . Boleh dikatakan every month ada ja nak d buat kan kan kan ? :’3 dan in f4 mula ada “bunga-bunga” when dah ada 1 pasangan dalam tuu D ceria selalu ececeh !! :’D

Move on to 2012 where we all in SPM year. By then semua masuk scola semula dengan keadaan yg baik kecuali Epy ==’ kaki ber-semen dan hello to Syarril Syanizam :] budak baru la katakan . Baru masuk dan masuk pula kat kelas kitorang :’D is it hard ? For 2012 j kita tak buat party yg banyak macam last year . Kita lebih banyak berniaga kan kan kan ? dan tahun ni 1 one pasangan wujud :’3 hehek !

Anis ;
Lebih kepada bisnes wumenn :’D dia pun ada jual macam-macam benda thru online and COD . Cheap lens ? Ask her . Kita tak rapat pun but tak jauh jugak :’3 suam-suam kuku kott . But I always saw you cried . Cry and laugh . Its weird T^T haha

Jee ;
She’s “lurus” . Oh jahat nya aku TnT umm cane eh nak cakap ? Susahh nak jumpa org yg selurus dia kat dunia lelebih lagi “jaman” sekarang ni . Untung A’an dapat dia kan kan ? :’3

Betty ;
Seorang yg suka gelak :’D I know that you’re trying to put all your tears away with laugh ~ Haha mengarut sudah akuu . Kalau betty tak datang sehari pun g scola mmg rasa sunyi semacam . Dia pemanas pagi korang :’D dia suka gelak . Dan saya suka denga dia gelak .

Francesca ;
Actually masa F4 dia ni macam pendiam ja and on f5 bila duduk or dengan dia kejap rupanya dia pandai melawak :D syes rasa macam dia ni pendiam j

Eyna ;
Budak yg comel X3 kadang-kadang kecomelan dia pandai terserlah dengan tiba tiba . macama eh nak cakap ==’ emm she know how and when to act cute xD alaa dia memang pun comel  kpop-ers . shinee? Haha

Neney ;
Dia ada , maka jangan harap boleh senyap . susah nak korek rahsia dia . dia tak puas aty maka dia cakap . tak sah tak gelak sekali . kalau tak maka itu bukan dia . hahah


Aslyn ;
Saya suka bila dia bawak something delicious seperti nasi goreng belacan xD dia jugak sangat unik sebab dia ada surat beranak for her kitten haha .


Syamin ;
Okay . Okay . okay xD saya suka cerita something funny to her haha

Bibi ;
Online online online . Bukan lah . Tiap kali on twitter or fb post dia dulu yg ada :’D comel orang nya . Hehek not much to talk about you bie :’C cause bukan selalu kita bual-bual TwT

Ain ;
Don’t know what to say :) she wants everything to be perfect x’D tu yg paaaaaaaaaaaling aku tau tentang kau .

Mya ;
She’s a lover :] why ? ask her . nama kami sama :p dia miera dan saya miraa . haha see the different ?

Aini ;
Budak ni best :p dia kan gelak hahahah then penghujung mesty ada “oiiii ….” Hahaha masa f3 dulu rasa macam dia ni sombong sangat . I did tell you about that kan ? haha but when you hang up wif her oh man ==’ haha

Intan ;
A girl wif a unique bersin-ing sound :’D okay saya akan merinduinya walaupun kadang2 buat sakit jantung . Dia suka berterus terang dan cakap apa yg dia pk kan dan saya suka (y)

Alyn ;
Quite girl . selalu ada benda nak di buat :’D

Vianney ;
Don’t judge books by its cover XD you may cakap dia pendiam , but … ahha

Shahril ;
Awal tahun dia baik but makin lama makin mencurigakan :/

Hanafi ;
Mempunyai perangai yg agak aneh masa kat f3 . but then f4 dia mula jd okay sket sebab dah ada <3

Joshua ;
Baru kenal masa f4 ehehe . dulu dia ni macam pendiam but actually dia pandai jugak melawak . haha especially masa ngan cegu E . ahha

Solehin ;
Masa f4 suka gado ngan betty . masa f5 dia dah ada <3 haha dengan J . aceceh !

Syarril ;
Dia buda baru masuk how am I supposed to write about him ? haha all I know is that my bro and dad are talking about his car xD amazed may be ? haha

Esma ;
Budak ni suka cakap terus . but yg dia cakap mesty akan buat org gelak . duluu . kot haha


Am I forgetting someone? Of course not :’)
Jia ;
My best best best best best best friend ever :’C takda orang lagi macam dia . yes we do gado-gado but takde sampai gado tarik2 tudung kan ? :’D banyak rahsia yg dah dia pegang since f2 until now . its like all my dirty little secret she’ll know . kenapa saya jadi macam tu kenapa saya nangis or kenapa saya tak layan or even talk to others dia akan faham sendiri . sometimes kami sependapat . kadang-kadang jugak idea kami sama dan apa yg kami nak tanya , cerita or cakap akan sama :’D well it is hard to find this kind of friend anywhere . lelaki yg mengecewakan dia adalah lelaki yg paling bodoh ! T^T dia baik tahu !

Lela ;
Same as jia . sy kenal dia since f1 :’3 dia pendiam dan baik orangnya . kadang-kadang dia boleh jadi api XD dia ni suka bagi ceramah . bukan tu ja . kalau dia duduk kat tempat duduk jia masa jia tak hadir , dia akan ganti jia . disana lah mula dia pot pet pot pet XD ! semua cerita ada . dia suka ello kitty :p

Fara ;
Bakal peguam . one day . CSI-ers . penjahat == anak “mummy E” haha . sejarah ? alaa dia ja tu dapat A haha . Saingan semua orang . kalau benda-benda yg ada fakta fakta or something like that go and ask her I donno anything . haha mula-mula pk dia jenis yg tak layan orang . okay tanggapan yg bodoh T^T  some of my lil secret that jia tatau dia akan tau x’D well siapa lagi yg boleh saya ceritakan tentang rahsia saya ? peguam boleh kan ? haha heyy ! protect me plishh :$

Athirah ;
Sorang lagi yg nama macam saya TwT bakal akauntennn haha dia suka nombor . “Math is fun” haha macam klaka kan ayat tu ? kalau berkaitan math and account mesty dia tak akan puas hati kalau dia tak dapat markah yg sepatutnya haha . bila markah 2 dia dapat 1 , diia akan g depan dan tanya cegu haha

:’C nah nah nah nangis sudah aku .. masa awal tahun bukan main lagi bah mau scola cepat2 habis . sekali mau habis sudah berabis-rabis mau scola lama sikit haha x’D itu sangat-sangat mengarut . saya harap korang tak lupa janji kita kat cegu Ainul :’3 #I forgot the year . saya harap persahabatan kita macam iklan DiGi “Buddyz , takkan terpisah” . Amin . I love you TnT crying mode huawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Pink and Blue photo contest ! Take notes !

Views
Assalamualaikum hee ^^ P&N PC akan berakhir dalam masa 4 hari lagi . So macam yg miraa gtw kat page , miraa akan post semua hadiah tu after miraa habis SPM dan duit miraa kuar . Dalam 1K kut bajet utk contest ni . Miraa kira nak bagi Samsung S3 khaha tapi yg tu kena tunggu dulu ya ? Kalau pemenang nak cecepat hadiah tu boleh laa bagi Samsung Champ ke ap tu ;) Semua tu bergantung . Kalau haritu hadiah berbentuk makanan , miraa rasa nak tukar dalam bentuk gadget semua nya . MP3 ke MP4 ke telefon ke . That might be interesting kan ? So miraa nak ask korang yg join tu nak hadiah simple2 je ke or over2 ? Sebab miraa ni takut kang makanan tu semua rosak korang marah agi . Hihi ! So maklum balas anda amat diperlukan ! Boleh tinggalkan komen kat entri ni atau pun korang SMS kat miraa macam ni kat 0142026589
"Saya mahu hadiah over2!" or "Saya mahu hadiah simple2" ahha miraa akn kira semua msg yg korang bagi or kat komen entri ni okay ? :) Antara yg terlintas dalam fikiran miraa , mp3, mp4 , iphone , samsung s3 dan samsung note :) HOHO !! Btw sambil tunggu duit kuar dan SPM miraa tamat korang tolong kunjung link bawah ni dan share link ni kay ? :) Nak tambah lagi budget . Okay see yaa !

  campaign image campaign image campaign image campaign image campaign image campaign image

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

BISNES ORANG LAIN TAKDE PUN MACAM NI !!!

Views
I don't know where did I go wrong sampai SOME customers tak berhati perut dan tak takut dengan dosa nak menipu saya . Saya belum ada lagi menipu korang kalau berkenaan dengan duit dan bisnes ni . Okay cukup . Saya tahu bila saya post macam ni orang akan bercakap buruk tentang saya dan say YAKIN sangat cust yg tidak bertanggungjawab tu akan TURUT ikut serta dalam menjatuhkan saya dengan entri-entrinya nanti . Kalau dulu saya menjadi terlalu strict korang komplen sebab saya tak tahu melayan cust , now saya bercakap formal pun korang still ... GRR !

Saya tengok bisnes orang lain takde pun ada masalah dalam pembayaran-pembayaran semua . Dan saya tak tahu adakah disebabkan saya terlalu MEMANJAKAN cust saya sehingga mereka naik kepala dan menipu tentang tu . Fyi saya masih dibawah 18thn dan belum layak nak apply online banking . So its clear that not 24hour saya boleh check baki bank . I even make few more accounts where I can keep my own money dan yg BSN serta MAYBANK sy gunakan untuk blogshop sahaja . Saya akan kosongkan setiap kali ada tempahan dan baki below RM10 . Melalui cara tu saya tak keliiru dengan duit saya dan duit cust . So just imagine macamana saya nak percaya that you've banked in to my account number ?

Jelas sekali yg SOME of them salah masukkan no akaun . "Bagai ibu ketam mengajar anaknya berjalan lurus" . Before nak maki hamun saying that saya makan duit haram tolong lah berfikir dulu . Saya nak tanya korang , kalau nums akaun saya 123456 tapi orang tu pergi bank in ke 654321 dan masih berkeras cakap yg dia dah bank in ke akaun saya itu wajar kah ? Saya mungkin dianggap bodoh tapi saya bukan buta . Mata saya masih terang dan lebih terang bila saya pakai spek mata . Saya mohon sangat untuk korang double check nums akaun yg korang nak bank in dan pastikan NUR AMIRA ATIRA BINTI HUSSIN tu keluar kat screen ATM . Dan jangan lah korang buang resit bank in tu . One more thing , korang gunalah kaunter untuk bank in ikut jumlah yg korang kena bayar dan lebih SELAMAT korang bank in melalui cara tu . Professional yg tolong buatkan dan lebih meyakinkan berbanding korang nak hantar bank in resit yg palsu .

Kepada yg buat online transfer , korang masukkan email miraa supaya miraa boleh trust sikit . Not once but TWICE orang screen snap transaction dia kat miraa but what I noticed is that date serta no. ruj dia sebijik sama . How on earth should I trust that ? Its better to give machine to tell me :) miraahussin@gmail.com guna email tu untuk  korang masukkan kemana-mana lah untuk bank tu hantar message kat miraa . 

DO NOT 100% trust your FRIEND to do the bank in job [!] By now more than 6 people said their FRIEND(s) do it for them and what do they get? NOTHING . I hate cheaters and I hate to go DOWN . I'm here to sell goods not to pay goods for others . When I said there isn't , I mean what I said . Dan selepas ini setiap kali saya g update akaun saya akan snap gambar kalau korang masih berkeras . Saya berniaga untuk mendapatkan duit bukan berniaga untuk membayar ganti rugi dan korang bersuka ria . Saya tahu mesti lepas ni korang akan UNLIKE page saya dan akan marah-marah saya . Tapi sampai bila saya perlu sembunyikan perasaan dan perbuatan SESETENGAH cust yg berperangai sedemikian ? :) Kalau korang kne buat macam tu apa perasaan korang ? Bukan ke sakit hati ? Tanya diri korang dulu apa perasaan korang kalau korang berada ditempat miraa . Sekian 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Musim Durian #hehe aku banyak duit!!!

Views


Assalamualaikum haha tu dia hah awal lagi miraa update blog kan kan kan ? Siapa tak pernah makan durian ? Soalan apakah yg telah miraa reka ini ==' mestilah semua orang pernah makan right ? Hoho tahu tak yg skg ni dah mula musim durian ? hehe aunt miraa ada kebun durian dan skg ni baaaaaaaanyak buah woo haha . Miraa ambil kesempatan ikut mom and dad menjual bendatang ni . Pretty cool right ? kalau nak beli memacam kena lah usaha sendiri . kalau nak duit kena lah cari sendiri ! :D jangan terlalu mengharapkan ibu bapa kita bagi duit .

Smalam miraa makan durian . Sikit je but terus demam . Korang korang , lebih baik korang beli durian ikut yg berkila or ap org sane panggil eh ? Kat sini panggil "tumpuk" haha . cause ada kulit durian tu . Why do I said that ? Petua orang dulu-dulu kononnya boleh kurangkan panas dalam badan dan hilangkan sikit bau durian yg menyengat kat mulut dan tangan xD . Selain itu kan kan kan miraa ad google sket , ada some durian boleh tawar penyakit . Tumor , ap agi laa banyak XD haha 


Korang tengok jea gambar ni mesti terliur :p haha miraa mampu mengubat tu . mai laa datang sini miraa ada jual . we called it here "tapau" . HAHA setapau RM6 haha gemuk-gemuk belaka buah durian yg ada kat sini . Korang nak beli ? xD sorry COD only agaga . Where ? Near post office agaga apalah miraa ni . Okay babai ;) Have a nice day .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Congratulations adik-adik #ikhlas nih

Views

Few days ago result UPSR dah pun keluar dan ramai yg gembira cause dapat keputusan yg cemerlang . Kalau nak dibandingkan tahun ini dan tahun-tahun yg lepas miraa rasa semakin ramai yg dapat straight A . (Berdasar pengetahuan miraa from post orang lah) hehek. Sejujunya miraa a bit jealous sebab miraa tak dapat keputusan yg baik dulu . Ada penurunan disitu . For percubaan dapat 3A2B but yg real dapat 2A3B . Kesian kan miraa ? Hampa tak dapat benda yg miraa impikan masatu ==' But berbeza dengan sekarang ni , ramai yg dapat 5A . 

Woo hoo ! Keputusan UPSR yg baik memudahkan korang untuk dapat masuk ke scola-scola yg baik or even scola berasrama penuh . But this is only the beginning . Wait for PMR pula ~ Wihihik ! Miraa pula yg tak sabar nak tunggu result-result semua ni . Kalau nak tunggu result miraa , lama lagi . Haha exam pun belum lagi habis . Tinggal lagi dua paper which is Account and EST . Once again congratulations to all my junior yg dapat banyak A and happy holidays ! Btw miraa ad keje :p miraa 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Cara lain untuk dapatkan link MP3

Views

Assalamualaikum . Good morning :p ramai yg tak dapat URL / link for their MP3 player daripada beemp3 . Miraa rasa korang salah guna . Korang mesti dapat link from 4shared kan ? Fyi 4shared dekut :p dia taknak bagi use preview song dia . So korang boleh guna alternative way ni ;

1. Korang pergi ke laman MP3 SKULL .
2. Masukkan tajuk lagu yg korang nak . Tak perlu to strict . Search jea macam miraa buat ni .
3. Nampak tak yg miraa bulatkan merah tu ? Korang perhatikan details dy then korang tekan link download

 4. Pastikan once korang tekan download page macam bawah ni yg keluar ;


5. Korang copy URL page tu dan make sure ending URL tu ada ".mp3" . 
6. Masukkan URL tadi kedalam coding MP3 player tu . Korang masukkan macam ni . 

7. Save and then korang cuba pergi blog korang . Ada atau tidak lagu tu bermain .


Hehe for those yg nak coding MP3 player tu korang boleh pergi kat sini . Dan kalau lagu korang tak berputar juga , korang tengok step number 4 tadi tu . Korang tunggu kat situ until ada lagu tu bermain . Kalau takde lagu tu korang cuba tekan yg link download lain pula . Make sure korang akan landing kat page macam tu . Hehek . Thats all harap korang dapat faham ,

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Kotak footer yg comel (Cara buat footer macam Miraa Hussin)

Views

Assalamualaikum and hi ! Lama dah rasanya miraa tak update tentang tutorial :) Okay ini request from facebook . Cuba korang tengok footer miraa . Comel kan ? Kaler pinks gitu :D Kalau korang malas nak scroll bawah untuk pergi tengok, takpe ni miraa ada screen snap kan utk memudahkan kerja-kerja scrolling haha dan kalau ada sesiapa yg tak tahu footer itu apa , ini bendanya ;


1. Dashboard > Template > Proceed > Expand widgets ( Ini untuk interface baru ya ) .
2. Tekan Ctrl+F dan masukkan code ini ;
.post-footer {
3. Korang highlight code ini dan tekan Ctrl+C . Dah buat kan kan kan ?
text-align:center;
padding:8px;
color: #ffeaea;
font-size: 95%;
background: #ffeaea;
border-left: 7px solid #ffeaea;
border-right: 7px solid #ffeaea;
moz-box-shadow: 0 0 5px 2px #ffeaea;
-webkit-box-shadow: 0 0 5px 2px #ffeaea;
border-radius:7px;
margin:6px;
4. Korang paste code tu kat bawah code yg korang search kat step number 2 . Lebih kurang macam ni ;
5. Tekan preview button . Kalau semuanya okay , korang tekan save . Siap :D

Oh yeah sebelum miraa lupa , pada sesiapa yg tak tahu nak gunakan Ctrl+F dan Ctrl+C korang boleh tengok tutorial tentang Cara menggunakan Ctrl+F dan Ctrl+C . Hope korang boleh guna tutorial ni ^ω^

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

i-Phone 4 murah ! 9 hari lagi sebelum tamat !

Views

Currently got in this pretty i-Phone 4 clone . Its not original so that's why its cheap . Manufactured in China . Brand new phone . We only sell new not secondhand . Heat sensor touch screen . Built in 32GB internal memory got in black color only . Pay today post tomorrow . For video review check out this https://www.facebook.com/media/set/?set=vb.248684711840225&type=2  . 680px camera . Got front and back camera . No apps store or market . Ready in games . 
 
This is how you install the SIM card in . Single sim only . Looks like original one right ?
This is what you'll see when you want to call somebody .
How the message is displayed :)
Home interface

It is in good condition . So far I've been using it for almost 2 years . Tak cepat rosak . Senang nak message senang nak taip . Game pun dah ada sedia . Sound okay . Kekurangan hp ni tu laa , takde apps like facebook , tweet , intgram , dan sebagainya . Overall body sume macam original dan tak perlu nak risau kalau nak cari casing . Memang fit dengan casing . Heh want it ? Text me at 014-202-6589 . Bye

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Yeah two more baby ~

Views

Tak boleh dibayangkan bagaimana hancurnya paper Additional Mathematics miraa Selasa lalu ==' rasa nak jerit pun tak boleh . But sekurang-kurangnya miraa dah kompem dapat 5 markah kat paper 2 xD miraa rasa tu ja yg miraa boleh dapat full mark . Haha kesian-kesian .. Paper 1 okay laa kut tapi paper 2 memang macam nak makan orang punye soklan . Korang dapat soalan paper 2 amath in dp or whole number ?

Hoho dan tadi paper Scie sangat membosankan . Paper 1 miraa tidur dalam 10minutes . Dalam half hour dah siap dan dah tak tahu brape puluh kali miraa re-check . Ada pula yg dah awal-awal keluar . Plus tadi soalan dy sangat laa menggelikan hati . Bayangkan ad gambar battery yg bulat tuu then dia tanya fungsi for ap . Ad pula ea untuk mobile phone xD lepaih tu dy tye lagi ap alat utk penghubung . Dan antara jawapan yang ada is kompas , kalkulator , meter speed ke ap haha opkos lah satelit . adui . lagi lagi lagi dia tanya ap penyebab lumen bla bla bla . Antara jawapn yg ad , pisang , biskut agagag adoi macam-macam XD


So for this week ad gap lagi seminggu lebih . Then the last two paper is sooooo menakutkan . Prinsip Perakaunan and oso English for Scie and Technology . Amek kau . Siapa kata senang miraa salute lah kaat orang tu . Miraa terkial-kial mencari jawapan for Amath haritu yg lain relax jea tapi ad yg sampai nangis :O miraa takde nangis cause miraa tahu mmg tagune nak nangis for past :p amboi haha kayy thats all nak bebel for this exam . Korang okay tak dengan cuti ? :p

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Cara memulakan perniagaan dalam talian (Online Business)

Views

Assalamualaikum . Kalau post yg lalu miraa ada terangkan sedikit mengenai online shopping. Kebaikan dan keburukan online shopping . Kali ini miraa nak kongsi tentang cara-cara terbaik sebelum memulakan perniagaan dalam talian or people called it online business. This is only a tips that I think may be useful for people there ;D

Supplier yg boleh dipercayai.
Ramai yg menjadi supplier kepada item-item “HOT” seperti waterproof lomo, branded handphones, cloth dan lain-lain. Tapi bukan senang nak cari supplier yg senang untuk dibawa berurusan. Like myself, miraa akan cuba bekerjasama dengan sesebuah company tu dalam jangka masa yg pendek terlebih dahulu dengan jumlah tempahan yg kecil dan hanya untuk diri sendiri. Why? Kalau rugi tak perlu takut apa-apa sebab duit sendiri. Sekiranya tiada sebarang masalah baru miraa akan order item tersebut untuk cust miraa sendiri. Terdapat sebilangan supplier yg tidak boleh dipercayai dan asyik menangguh tentang item2 yg dah di tempah . So be careful ;)

Be patient grasshopper.
To be honest bukan senang nak layan karenah pelanggan ni. Korang kena set kat minda korang to be more patient to handle on this kind of business . Jangan cuba-cuba untuk cari gaduh dengan pelanggan . tak pasai-pasai kang bad rumors pula tersebar tentang online shop korang dan silap hari bulan takde pun yg nak beli ;) pelanggan mungkin akan bertanya benda yg telah pun diterangkan . contohnya harga, stok, saiz, warna dan lain-lain . so korang kena terus bersabar . miraa pun awal-awal memang cepat naik angin but after a while you’ll get used to it.

Sediakan payung sebelum hujan.
Kebanyakan orang di bahagian semenanjung akan memilih dan bertanya tentang akaun Maybank dan CIMB , meanwhile kat kawasan sabah dan Sarawak bertanya tentang Public Bank and BSN. So sebelum memulakan perniagaan korang kena ada tempat untuk cust serahkan duit. Kalau mampu, sediakan semua akaun yg boleh, paling kurang pun dua akaun . Maybank dan BSN . itu yg selalu cust akan tanya. And make sure you got active emails where the elder can send the transaction prove to your email.

Tawarkan harga yg menarik.
Bukan senang nak tarik pelanggan. Kepada beginner korang boleh cuba untuk meletakkan harga yg murah supaya pelanggan berminat nak beli. Korang jugak buat laa study dulu or survey other online shop then baru senang nak mark up harga for particular items . kalau ada item baru korang boleh buat opening sales like that . bukan itu sahaja, buatlah monthly sale supaya cust boleh beli dengan senang hati .

Testimonials.
Jangan lupa untuk menyediakan ruangan testimonial dimana ruangan tersebut untuk cust korang bagi pendapat dan juga ia boleh jadi bukti that perniagaan korang tak menipu . orang lain akan lebih percaya kat korang bila korang ada buat benda ni . macam miraa sendiri ada buat cause takut cust kata miraa tipu .

Jangan mengalah.
For the first and second month mungkin korang tak akan mendapat any sell or jualan yg sedikit but jangan putus asa dalam mengiklankan online shop korang . once orang dah tahu kat shop korang murah, orang akan membeli jugak kat situ then akan sebarkan kat orang lain ;) kalau miraa boleh , kenapa korang tak boleh pula kan?

Well that’s all I can think of buat masa ini . online shop bukan sahaja dapat bantu korang cari pendapatan sampingan , ini juga boleh latih korang untuk lebih bersabar :p macam miraa lettew . hihi jangan hairan kalau korang jumpa cust yg berkarenah aneh-aneh . itu biasa sahaja . miraa bual je lebih but takde prove pun kan ? Klik utk pembesaran .

 

Ini dipetik daripada buku tempahan miraa for awal bulan November 2012 .  Umur miraa baru 17 tahun dan pada bulan ini miraa pula ada exam besar iaitu SPM . Tapi miraa still boleh dapat duit kan kan ? Walau pun busy dengan exam miraa tetap bersemangat nak cari duit . Kalau miraa boleh , kenapa korang tak ? Ditambah pula dengan kelajuan broadband lampu hijau iaitu GPRS . Nah ! nak alasan apa lagi ? :D fyi hasil daripada online shop ni miraa dah mampu beli hp and tab on my own dan boleh laa sikit-sikit bayar bil broadband ;) so start today and become anonline millionaire haha merepek sudah… see ya soon ;)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

ONLINE SHOPPER’s TIPS! Oh! Hati-hati!

Views


Assalamulaikum. Korang jenis pembeli online? Atau pun baru sahaja belajar dalam online membeli barangan online? Miraa salah sorang peniaga dalam talian dan ini ada bberapa benda yg miraa nak kongsi to them yg nak shopping depan lappy :D macam yg korang tau ada banyak kebaikan and keburukan dalam online shopping ni kan? Read here ;

Kelebihan dalam perniagaan dalam talian kepada pengguna :
·         Tak perlu ke sesuatu outlets untuk mendapatkan benda tersebut.
·         Menjimatkan masa serta kos pergi dan balik untuk membeli belah.
·         Ada masa untuk memikirkan sama ada nak beli atau tak. Perlu atau tak :D
·         Pembayaran menggunakan online banking.

Kekurangan dalam perniagaan dalam talian kepada pengguna :
·         Perlu menunggu dalam 2-3 hari untuk barangan stok sedia ada sampai manakala 2-3 minggu untuk menunggu barangan pre-order sampai ke tangan.
·         Sesetengah peniaga tidak bertanggungjawab untuk kerosakan barangan tersebut (tiada warranty).
·         Perlu membayar caj untuk tambang barangan tersebut (postage fees).
·         Tersalah transfer duit ke akaun orang lain.

Okay seperti yg korang tahu miraa juga peniaga dalam talian dan ini ada beberapa tips yg mungkin miraa boleh bagi memandangkan pernah berlaku kepada pelanggan miraa hehekkk ;

Alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan
Apa kena mengena dengan online shopping? Haha! Miraa sarankan korang kumpul dulu benda yg korang nak beli tu sebelum bayar. Cause some cust selalunya akan order barangan dua atau pun bekali-kali pada masa yg singkat. Bayangkan kalau korang beli 1 item dalam 3 urus niaga. Dah bazir kos penghantaran . Kalau korang beli sekali gus korang boleh jimat penghantaran. Bijak bukan? :p miraa juga selalu buat macam tu kalau nk beli sesuatu benda.

Apa kata mereka?
Bukan semua online shop yg ada skg ni ada buat testimonial albums or entry to tell about their cust yg dah terima barang yg ditempah. Dan bukan senang nak percaya perniagaan yg takde prove. Kalau miraa, miraa akan korek sampai kedasar album or post or even their web nak cari testimonial. Miraa dah pernah kene tipu oleh this one company konon nak hantar barang tu tapi lebih 3 bulan takde. Dan tiba-tiba web, page also the number cannot be dial. Isk  so cari prove dulu kay?

Double check it!
Setakat ini ada dalam 3 cust yg salah bank in dan masukkan pembayaran untuk order barang dari blogshop miraa. So moral of the story, korang kena pastikan that no akaun yg korang masukkan tu betul-betul pemilik company/blogshop yg korang nak beli tu. Pastikan nama sebijik macam yg kene bagi. Like myself sy akan update my account kalau ada yg nak transfer duit cause taknak lagi tanggung kerugian ;)

Understand about something
Miraa and other seller ada menjual gadgets right? Korang kena pastikan dan tanya tentang benda tu sama ada benda tu betul-betul ada atau tidak. Kalau miraa , miraa salu upload gambar yg real kalau benda tu ada kat tangan. Warranty..? Macam miraa only few of items ada warranty from the original company. So korang tak boleh salahkan kat penjual kalau benda tu rosak dan tak dapat ganti rugi akibat kelalaian korang tak baca semua benda :] most of items in the online shop semua lebih mmurah berbanding yg ada kat luar. Bukan sahaja Ori tapi china pun even murah berbanding kat luar. Kebanyakan brgn tersebut murah sebab semuanya pre-order ;)

Okayy that’s all. I hoped my cust and other people will remember from now on about online shopping . Happy shopping guys !

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Persiapan tahun 2013

Views


Tahun 2012 dah nak berakhir dan begitu cepat hingga tak sempat nak buat apa-apa pun cuti ni. Sudah tentunya setiap kali berakhirnya cuti scola musim persekolahan pun bermula. Macamana persiapan korang untuk scola? Dah beli baju? Peralatan scola? Haha~ miraa dah pun bersedia dengan semua. Kasut scola miraa ada dua pasang. Satu hitam dan putih. Kasut hitam for Briged Bestari. Tak tahu apa? Well it looks like this ;
Pakaian seragam scola ada 3 pasang haha! Amek kau! Sonang den nak basuh dan tak perlu risau-risau kalau tak sempat kering sebab ada spare part xD but the only problem is the kain biru terlalu panjang dan membuatkan miraa menyapu lantai. Maybe miraa perlukan kasut yg lebih tinggi kut hihi! Beg scola miraa tahun ni kaler brown-brown. It’s actually Domo-kun’s bag :3 hee plus-plus-plus bf kiterr yg belikan tau xD tahun ni miraa jadi miss Domo smula dengan semua accessory berasaskan DOMO-KUN hah tu diaa hahaha nak tengok koleksi Domo-kun miraa? Here it is ;

Buku-buku nota , latihan , dan buku teks semua dah ada . Buku text selalunya diserahkan before school opening cause first day dah terus belajar. Miraa dalam kelas aliran Perakaunan dan memang berat buku tu ==’ bukan itu sahaja miraa mengambil 10 subjek dan berharap dapat lulus semua dan A+ haha amin…

Miraa tak sabar nak jumpa kawan-kawan miraa… yelaa lama tu bercuti… kut-kut dah tak ingat rupa kawan haha… lagi pun miraa akan menempuh SPM tahun depan. Oopps! Haha mesti kepala otak korang nak pecah kan memikirkan tentang entri ni? :D actually miraa tak pernah berpeluang nak post tentang persediaan persekolahan ;) it’s actually adopted from last year entry - repost.

Tahun 2013 miraa tak scola dah miraa ni lepasan SPM and maybe just MAYBE next year miraa akan belajar menjaga budak konon nak buka taska bila dah besar nanti HAHA or mungkin miraa akan jadi guru kat tuition center for sekolah rendah . Miraa suka ajar budak mengeja dan mengira so maybe boleh ajar dalam benda tu :p itu pun KALAU .. Amin .. hee okay laa sorry for this nonsense entry ;) I’m just a girl who has a big dream. Day dreamer :p have a nice day!

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Azam 2013 Miraa Hussin

Views
Assalamualaikum :3 Tanpa disedari tahun 2012 dah nak berangkat pergi :) Semalam dah tahun baru kepada Muslim (Awal Muharram). Masing-masing dah set azam tahu baru . Begitu juga dengan miraa :p Moving on to a better life performance . Oh okay what does that supposed to mean ? :D Abaikan . Berikut merupakan azam miraa tahun 2013 ;

1. To be a good listener ; -
Miraa sebenarnya bukan pendengar yg baik . Miraa suka sangat meluahkan isi hati miraa dan semua yg terbuku kat mem , bf dan family . Memang miraa pendengar skg ni, tiap apa yg mem or orang crita kan kat miraa miraa akan dengar tapi mungkin bukan yg baik . miraa akan pastikan 2013 lebih mendengar. Miraa jugak tak pandai melayan aduan rakyat from follower miraa :'D well I hoped that next year I'll be a good listener hee!

2. Nak body macam biola ; -
Amboi tu dia haha! Actually ini azam tahun 2012 tak dapat direalisasikan. Why? Miraa salah  planning. Tahun 2012 merupakan tahun penggemukan miraa. Miraa dah naik more than 10KG kot haha! I'm not joking so year of 2013 I would like to do some kurangan dalam permakanan dan makan dengan seimbang :D badan besar ni susah tao! Nak beli baju pun susah nak beli sua pun susah semua susah so siapa ada tips bagitau laa kat miraa yg gemuk ni ye? Hee sharing is caring you know :p

3. Money Mount ; -
Well you all know that I run an online shop right? But I started it on September so belum ada banyak keuntungan dan simpanan :p for 2013 tak kira apa yg berlaku miraa nak cuba kumpul until RM7k! Yeah! You can do it miraa you can do it! Amin.. Jualan from Sept-Nov dah sampai RM1k but not all are mine. That's only the jualan not untung. SO , bantu laa miraa :p nah meh shopping kat Miraa Hussin's blog. Beside that, Im no longer at school cause 2012 is my last year at F5 hihi. Maybe boleh dapat $$ melalui kerja sampingan. My mom cadangkan untuk bukak nursery kat umah :D Cause due to musim durian berkemungkinan my aunt akan minx jagakan anak dia :3

4. No more gadgets shopping ; -
Shopping ni macam tak boleh lari dari setiap perempuan terutamanya yg suka dengan barangan gadgets and accessories. Macam miraa tahun 2012 miraa dah habiskan lebih dari RM2k for tabs, handphone, accessories , cloths dan perfume :D !!! Tahun 2013 tak mungkin boleh berbelanja lebih-lebih lagi sebab miraa tak scola dah. Why? Kan miraa dah habis scola =.= so year of two thousand thirteen will be the year of berjimat dan mencari duit kah kah kah!

5. Tak mahu gaduh ; -
Hee this is personal . Miraa tak nak gado-gado dengan sesiapa lagi . Gado mulut ke gado text ke gado status ke apa-apa je lah . And the most important is miraa xnak gado dengan DIA . Kikiki! Miraa ni memang suka cari pasal :p hee Im sorry dear for everything that I've done . Friends , family , bf <3 Hee not only that, to my akak and abang too . Miraa just nak relationship yg baik dengan SEMUA orang dan taknak gaduh or simpan-simpan jarm patah dalam hati . Let the waves washed the sands . Apakah ? :O

Setakat ini , itu sahaja yg miraa boleh fikirkan . Azam 2012 semua dah langsai kecuali menguruskan badan yg montel ni =.=   Akhirul kalam , hopely 2013 miraa jadi kurus , dapat duit banyak , berjimat cermat , hubungan yg baik , followers yg baik :3 Amin

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Very-very Important People

Views
Haa edit

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Thank You.

Views
Pagi tadi masa tengah goyang kaki baca nota for upcoming paper iaitu pendidikan agama Islan dan science , tiba-tiba dapat message from Yezz! Miauuu ! Senyuman lebar ku berikan hingga ke telinga . Hee yg censored tu sorry ya hihi . First thing first takleyh over eksaited . Tapi dah terlebih eksaited nak buat cmne :D

Thanks to Hazuka Momoko sebab dia miraa dipilih :p bukan apa . Dia pun masuk , miraa pun nak masuk jugak . Tak salah mencuba kan Hazuka kan kan kan ? Kalau ta silap on this December blog dia kuar Yezz! project terbengkalai . Miraa busy dgn SPM hee blog dia setakat tu ja yg mampu miraa siap kan setakat ni . Dan ada lagi blog order tatau sempat or tak siap kan malam ni :'/ harap-harap sempat .

Akim ... muekeke . Started to blog bile monster tu tanya about me wif blog . Yela jakun kan ? Then hehari menyampahkan dia dengan soalan-soalan XD cmne nak buat itu , cmne nak buat ini . Kikiki . Kalau laa en dulu dia tak suh buat blog ad ke tu ? :D Ap aku mepek ni ? haha akim aku snanye tatau pun nak cakap ap haha . Saje bg kau saspen :p haha

Kbai nak .. emmm .. alaa ad laa :D see you soon !

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

WATERPROOF LOMO CAMERA READY STOCK AT RM40 INCLUDING POSTAGE

Views
INI SAHAJA PATTERN/COLOR YG ADA READY STOCK . 
AS SHOWN HARGA RM40 INCLUDING POSTAGE . BUT RM45 FOR SABAH/SARAWAK.
FOR THOSE WHO WANT TO BUY IT YOU CAN TEXT ME 017-817-4610
OR YOU CAN JUST FILL IN THE ORDER FORM AT THE ORDER TAB .
MAKE SURE YOU CHECK YOUR EMAIL LATER ON .
YOU'RE ITEM WILL ARRIVED TO YOUR HOME BY 
3-5 DAYS AFTER PAYMENT .
MIGHT WONDERING WHAT'S LOMO CAMERA? THIS IS IT
YOU CAN ALSO PM ME AT MY FACEBOOK PAGE;

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Flash back flash off :'D

Views

It’s been about a a a year now we finally get back together. Teeettt ! Together as in ….you know what I mean ... “Family”. That’s better. It’s so awkward how I … Should I even do that? Like there’s nobody else in this world. “Why should it be you?” I feel like…  Ughh! Damned! What am I talking now?? “…I’m sorry…” crashhhh !!! It’s like the stone in my deep deep deep pain in my heart just broke. I love that kind of odd feeling. I’m happy now. Day by day I kept thinking myself “what am I doing…”

“…only you…” the words makes my words go away. When did I ever learn? Emm bila dia dah kata macam tu saya rasa semua berubah. The hate-ness becomes love-ness . Ahaa sheytt . Damned it ! Emm both are in odd … I don’t wanna talk about it … “No banana fruit two times”. Heh talak satu ea? Senyum hingga ke telinga aku bila fes read . Tapi … dah pernah dipoligami siapa lagi nak . *tapi macam nak* iskk bodoh =____= aku ni kuat pasan uhh bangang haha . Kalau boleh ulang masa ni semula aku nk haling diri aku dari bertanya pasal penyakit aku tu … *shhhh diam-diam*.

Kisses is like a poison. Not to them but yes to others. *saya le tuu*.  Some of bloggers nowadays suka tayang gambar dia dengan bf dia kissing-kissing bagai . Hugging-hugging bagai. Tengok gaya alim-alim tapi sebenarnya … yay geli lak :] to be honest my lip’s still virgin :p I’m 17yo now but I never kissed any guys selain my dad, adik(s) and my late grandpa(s) . Buat apa nak kiss kalau tak tentu bsame ? Buat ap nak takut jadi yg ketinggalan zaman ? :D

I have sorang kawan ni … Dorang dah bsame dalam 2 tahun :] then they decided to kiss for the first time and all of a sudden they broke up … How cool was that ? Sebenarnya ap yg sy nak sampaikan memang dah jauh ke laut . Cerita habis pergi lari . If you ever stuck in this situation , just think about the positive one and try to make friends and wash all the dirt with wuduk :]

Abang tetap abang . Sayang tetap sayang . Cinta tetap cinta . Benci tetap benci . Akhirul kalam , saya tetap dengan pendirian saya :* saya akan terus mencintai dan menyayangi bakal akaunteeeen gemuk tu :p dalam 7 ke 8 tahun nanti sy jemput korang ke majlis perkahwinan saya pula ye ? ngee ! Assalamualaikum

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Adik aku seorang pembunuh ...

Views
Assalamualaikum hahah mesti korang baca ni pun sebab tergude dengan tajuk serta nak tahu sambungan from my status update kat fesbuk XD hihihi seram seram seram . Actually he's not a murderer . Lemme start the story telling once again okay ? :D

Once upon a time .. [Beat break] haha boring . Harini Ahad . Awal pagi tadi miraa ikut mom and dad awal lagi . Mom nak pegi Surati for a Tunas Puteri thingi . Meanwhile my dad nak pegi ambil kete kat wokshop sebab ... err that I donno la pula . Dan saya pegi beli cheese kek :p eh eh lari tajuk haha .

So once dah sampai rumah c abg (my adik yg fes) ni jalan jalan jalan tak berhenti kua masuk bilik . Buat apa ? Dia bersihkan bilik dia kononnya sebab cousin from Kundasang tu nak datang but tak jadi pula . Once again saya lari daripada topik haha . C adi sibuk dengan new lastik yg berbentu Y . Amboi canggih weh . Pasang kat tangan patuw tarik je :D bukan macam kiterr dulu-dulu pakai kayu . Haha

Then c abg siap kemas bilik dia . Dia kua laa kat kaki lima dan adi pun ada kat sana . Dorang tengok kat pagar tu ada seekor burung . Berwarna hitam bertaris putih . Burung ap tu ? Tak pula miraa tnye burung tu sebab dia dah .... hehehe . Back on track . c abg cuba-cuba laa ni pakai lestik tu konon nak tembak pagar tu spye burung tu lari   dan boom ! Tanpa disengajakan , headshoot xD !! Mati burung tu ! adi pun kte "baaa siap la abg . hahaha mati bah anak burung !" ahahahahah

muka abg terus brubah . Dia masuk terus bilik . hahaha . Tamat . kbai . Bosan sebab tu mengarut :p

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Sale Sale Sale ! Only @ MHB

Views
Wohoo ! November's sale is on in MHB . Berkemungkinan malam ini miraa akan tambah lagi item-item for sale . So jom pergi ke Miraa Hussin's blog page !

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Ada sesiapa nak beli I-Phone ??

Views
Assalamualaikum dan samat tengahari . Hihi . I-Phone 4 ada dalam 2 unit lagi kat tempat miraa . Dan miraa tengah mencari pembeli yg serius sahaja . So far semua cust dah menerima handphone tu dan last week miraa cuti sebentar due to SPM . Memandangkan ada lagi seminggu sebelum cuti ni habis dan SPM bermula lagi , miraa ambil kesempatan untuk promote lagi atas permintaan .
Ini hp tu . Kat belakang ada logo Apple dan takde tulisan made in China or Manufactured in china . Altough this is manufactured in china . Hp ni bukan ori dan thats why harga hanya RM350 . Noted that it got no 3G and apps store . This hp got ;
- WiFi
- Single SIM
- Bluetooth
- Games : Plant vs. Zombie , Fruit Ninja, Cut Rope, Gold miner,Angry Bird, Talking Tom and etc.
- Record voice
- Front camera 0.3MP and back camera 680px
- WAPS/MMS installed automatically
- Heat sensor screen: Easy to click
- Charger
- USB
- Headphones
- Etc.
Ini pula cara untuk memasukkan SIM card korang . Just keluarkan slot SIM kat kiri hp ni and masukkan SIM tu kat situ . Tak perlukan pengunci sebab ni fits dan mmg sesuai untuk any SIM .

This is how it works . Yg tu interface time call orang dan yg sebelah tu pula interface during SMS . Just tap on the screen to do almost anything . Kat tepi ada button for sound . Kat atas ada tempat headphones and switch to power off this phone and also to lock the screen .
This is the muka depan of the phone . Korang boleh pindah and drag item tu and susun ikut kesenangan korang . Ada banyak lagi but kat next slide . Korang boleh tukar background hp ni ikut suka korang . 
This is the notes . Korang boleh tulis apa-apa sahaja kat note ni as your reminder or shopping list :p hihi its easy to handle . And I know that you might ask me for video review :) Click on this link to watch the video and explore what's inside .

So if you like to buy it just text me at 017-817-4610 and I'll give you my account number . Just give me in your name , address , hp number and I'll post your phone ASAP after I get your payment . 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Fake Braces (Ready stock)

Views

What is fake braces ? 
Fake braces can be used ONLY for person who had very nice straight teeth and most of the people wear it because of trendy look. 

Braces have long been associated with being geeky, and with the current craze of going geek chic – it’s no wonder more and more youngsters are looking to get their teeth decked out with colorful braces as the ultimate face accessory. Think about it, most schools do not allow face piercings besides earrings, leaving the only ‘legal’ frontier that of having a mouth full of metal. 

Those who can afford real braces could easily convince wealthy parents that they need it to straighten out their teeth, but for the less fortunate there is now a cheaper and less painful option of using fake braces – which don’t actually fix your teeth, but used merely as a fashion accessory that hooks up at your molars and can be removed at any time. 

With celebrities like Katy Perry glamorizing geekdom in her Last Friday Night video, it’s no wonder that there’s a sudden demand for braces in today’s rebellious culture of going against the mainstream (ironic, isn’t it). 




Material of the fake braces

Tooth Silk 
- use to being assemble with the metal brackets.
- This is the pure tooth silk used by Orthodontic specialist for braces wear.
- 100% stainless
Metal brackets 
- 100% stainless 
Elastrometric Ring 
- Elastrometric ring are 100% made from rubber 
- Use as the braces decoration 
- Available in many colours and designs 

Upper package
For upper package it consist
- Upper teeth braces
- Manual guide on how to use the braces
- Delivery via poslaju
PRICE @ RM45
*For casing, add RM5*


Pair package
For upper package it consist
- Upper and lower teeth braces
- Manual guide on how to use the braces
- Delivery via poslaju
PRICE @ RM65
*For casing, add RM5*

ho Bagi sesiapa yg berminat, boleh contact saya di
WeChat/Line: miraahussin24
WhatsApp: 012-857-7164
KakaoTalk: miraahussin244

Boleh juga view berbagai barangan yg saya jual kat instagram saya 
miraahussin24

Bagi yg nak COD;
Papar , Sabah area
Mon-Sun @ noon

fake braces murah fashion braces murah  sabah malaysia ready stock everyday shipping hari hari post
3 hari boleh dapat the cheapest fake braces in malaysia
fake braces termurah di malaysia sabah cod papar 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial