Penutup tahun 2012

Views
Assalamualaikum . Well this might be the last of my entry post for 2012 . Wihuuu ! Tomorrow's gonna be a new year . We'll say good bye to 2012 and hello to 2013 . Another new year for me and my future husband Mr. ZNZ woo hoo ! dah masuk tahun ke 3 miraa dan zae sambut new year brsame hehe lg 4 bulan hubungan kitorang masuk 3 tahun ... yey ! and 4 days ago was his birthday but I didn't get any presents for him  mesti dia sedih . Grr jahat betul miraa ni  Actually masa jenjalan kat Paksun , nak belikan dia BUM's tee . But masa tu we're in rush tak sempat pun nak pilih-pilih baju untuk dia . Well harap-harap kene terima lah keje this week kat kedai tu ehehe . Boleh buad duit lagi 

At 2.30PM tadi miraa dengan mom g kinik and timbang berat for 2012 ni haha punye la terkejut bila tengok berat miraa sangat-sangat berat . In Chinese it's "pa" hahaha wow aku berat aku berat !  ni memang seriously kene bersenam dan kurangkan makan makanan seperti KFC dan AYAM huaaaa (!) Entry miraa lepas-lepas mengenai azam tahun baru kan . HOHO moga-moga dapat miraa realisasikan azam tu sepenuh-penuhnya . Ubat dah beli ni . Tinggal lagii nak kurangkan dan adjust semua pemakananhaha . Abang Z jangan marah ea ~ Your sayang ni nak kuruskan badan bagi macam biola 

# actually batt lappy dah habis mse nak tekan post haha nasib baik ada blogger apps kat s3 ni :3

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Miraa Hussin's blog partnership search

Views
Hello hello . I bought this Samsung Galaxy S3 clone using my own money . Interesting enough ? Im finding business partner for my blog shop . 

What you need to know ;
1. I don't post the item . Supplier post it.
2. No refund for any item in MHB once been payed.
3. All payment must be transferred to my banking account which is MAYBANK and BSN
4. Profit will be divided equally at the end of month.
5. You need to have WhatsApp account so we can chat every time there's a new order.
6. You'll be the second admin to MHB page .
7. No cheating . No stealing . And when you do that we'll make a police report . Dare ?
8. Targeted to those who are in the waiting line *mereka yg tamat SPM* sebab ada masa utk bkk dan monitor mhb .
9. Tidak ada kena mengena dengan mana-mana syarikat mahupun blogshop dan online shop yg lain

How to apply ;
1. Simply text me at 017-817-4610 via WhatsApp .
2. Give in your ; Full name , IC number , HP number , Address and Email .

I'll inform you via email if you're picked . Thank you .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

SAYA HANYA BERURUSAN DENGAN YG SERIOUS (!)

Views
Saya menerima pembayaran melalui topup kan ? Then nak apa lagi ? Hah ini lagi lah satu . Saya tak akan menerima pembayaran melalui topup lagi selepas ini . Saya akan menerima pembayaran melalui bank in sahaja . Dan semua tempahan edit blog at RM10 . Puas hati ? Nak bayar guna topup boleh je . RM20 . Deal ? No ? Then babai :D bayaran boleh dibuat melalui bank in ke akaun BANK SIMPANAN NASIONAL (BSN) ataupun ke MALAYAN BANKING (MAYBANK) . Hantar bukti / resit dan saya akan mulakan meng-edit .

Saya hanya tahu mengubahsuai blog mengikut citarasa saya sendiri dan berdasarkan beberapa maklumat daripada pelanggan . Contohnya ; pink, polkadot, muslimah, girly, ribbon, bunny . Saya akan cuba untuk edit macam blog sendiri . *Yela ~ kalau bayangkan blog sendiri bukan keje cikai bila edit* . Kalau korang nak saya edit , biarkan saya siapkan sepenuhnya blog tu baru nak komplen or buad pembetulan sikit .

Sebelum saya menjadi lebih marah , saya nak berhenti kat sini sahaja . Kbai .


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

ghjk

Views
ghjk

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Taratatata~ Hangout me chinggu !

Views

Muohoho . Yesterday (Friday) miraa ngan mem kua jenjalan kat mall . (CP and Wawasan) kay tak seseronok macam time Choo choo train . Kitorang berlima sahaja yg berjalan . Me, fara , tira , amal and lela . Jia tak ikut . huh . awal-awal kata nak ikut tapi dia cancel lak :') lagi satu kitorang kali ni tak banyak bergambar dan jugak semua tak jadi buad . Na main bowl , semua slot penuh . Nak tengok mobie ,semua mobie tak sonok . Haha . Fara pula sana sini situ jenjalan cari pakaian tapi satu pun takde yg kene kat hati dia . Here's some photo yg ada d tangkap .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Varsity Jacket ready stock

Views
Photo: Ready stock . Normal price RM69.90
RM80 including shipping . (RM65 without postage)
Size M (40) White and black . Hooded . 1 pcs only <3
*The only difference is the A's is in white*
COD only at Papar Sabah . Want it ? Text me @ 0178174610 .
Ready stock . Normal price RM69.90
RM80 including shipping . (RM65 without postage)
Size M (40) White and black . Hooded . 1 pcs only <3
*The only difference is the A's is in white*
COD only at Papar Sabah . Want it ? Text me @ 0178174610 .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Miraa Hussin: Blogger muda berpandangan jauh

Views

Peh ! Tajuk entry bukan main lagi menyengat mata korang xD wohoho ! Oh sebelum tu, Assalamualaikum :3 hehek . Finally after about two or three years I've been blogging wif blogger.com , my site akhirnya keluar kat magooozine ! Hoho thanks Yezz! <3 sayaaaaaaaaaang Yezz! :p Actually kan crite nak beli mag ni macam akak Lyssa gak xD betul-betul tinggal seketul majalah ni kat kedai tu masa miraa pergi beli . Lepas beli tu terus senyum-senyum kambing sambil loncat-loncat pulang semula ke tempat meniaga durian dan senyum selebar-lebar ala bila tengok ada muka miraa agaga
Kay over exited :O banyak benda yg diulas oleh Yezz! about my blog . Dan dan dan ada jugak diulas pasal online shop miraa :3 thanks Yezz! nahaha bertambah banyak lah jualan miraa ni hehek amin-amin . Sempat agi Anis (budak sebelah) kata "Pa tengok dia masuk majalah" haha dan ayah dia un kata "Memang lah sebab dia comel . Kalau kau comel kau pun bulih masuk" haha nak pecah perut denga orang kata aku comel . Oh gosh .. Hee okay now busy again . Maklum lah hari Khamis <3 hehe . Thanks for all your supports guys <3

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Miraa Hussin's blog @ Yezz! on January 2013

Views
Hehe akhirnya blog miraa ada keluar kat majalah . Permulaan tahun 2013 yg baik . Pada peminat Yezz! mesty korang dah baca tentang blog miraa kan ? Hehe dan pada yg kedekud nak beli tu korang boleh tengok dan baca kat sini . Hehe tapi korang zoom-zoom sendiri ea ? Hehek . Terima kasih atas segala sokongan para follower :3 kalau korang nak membaca dengan lebih berkualiti tinggi korang kena beli lah majalah Yezz! kat kedai buku yg berdekatan haha .
Tekan sini untuk membaca dengan lebih jelas .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Kunin bulat comel

Views
Assalamualaikum ^^ hoho akhirnya header blog miraa dah berubah alek . Sebelum ni guna emter :p hehek and sebelum tu lagi guna couple doodles . But miraa silap sket :p hehek . Fyi doodles ni miraa tempah ye :) Price for this cute couple doodle're RM20 . Ngohoho ! So jangan suka hati suka badan pegi copy paste . HARAM ! Tak halal blog tu xD adoi jahat nya mulut . Hik hik hik . Actually nak buad baju kunin sebab me and me buah hati tu ada T kunin . But kitorang bukan guna as DP pun . So cukup laa kot guna kat Doodle . Hehek cuba tengok kat sini . Sama tak muka miraa dengan doodle tu ? xD yg boy tu pulak ikut sikit2 muka bf miraa haha tapi doodle ni agi comel xp !

Hee~ Kay nak kerje kumpul duit nak beli kan buah hati miraa hadiah :3 esok bepday dia .. Yey ! Dah masuk 18 dah diaa haha . #Jarang update

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Ish nakal!

Views

Weee it's  10PM and Im still awake :3 hoho ni sebab nak tunggu buah hati pulang x3 jahat dy tgalkan miraa TwT haha gurau gurau ... takpe, dia kua g men badminton bukan melumba moto x) hihi ... senang nak pikat hati dia.  Cmne?  Ngee miraa pun tatau ..miraa j kut tau buad xD! Awal-awal asyik gaduh, last-last berbaik semula ...

Wee again ... harap-harap dia pulang awal sikid. Tadi festaim ankat cll dy mse umi ada kat sblh x3!!! Takut-takut nak angkat ...ahaa ini post dah serupa rojak. Mana mula mana akhir pun tatau ... in a couple of hours its our monthineversary :*!  Dah 2 tahun 8 bulan hubungan kitorang x') semoga hubungan ni berkekalan selamanya <3 ngee da da da babai ...

* update entry ini kerana terlalu gembira di dalam hati *


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Testing hehe

Views
edited HAHAHAHA

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Saya blogger pemes ? Oh gosh AHAHA

Views
 

 


Ngaaaa geli hati den . Haha kay kay miraa nampak macam sakai je skg . Hoho . Btw follow me Instagram @miraahussin24 . WhatsApp ? Nah nah amek ... 014-202-6589 . Hik hik hik hik . Have a nice day ....


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Samsung Galaxy S3 Dandelion

Views
After about two weeks helping me mom selling those king of all fruit . Aiceh ! HAHA geli pulak . Well korang pun tahu after tamat je exam SPM haritu miraa terus ikut menjual :p hah ini lah hasil miraa berpanas kat kem menjual segala buah raja ini iaitu Durian . A bit sedih lah cause nak kaler putih dapat yg ini :) but still cool . Hoho . Next up ! Nak kumpul duit nak beli ...emmm masih berfikir lagi haha . Nak beli tiket kot :3 heee kay nak buad duit lagi haha babai ! Dan dan dan result PMR kuar harini kan ? Amacam :p Adik miraa dah kalah kan miraa wo . Dia ada A haha TwT kbai

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Patient grasshopper

Views

Another two or three days this baby gonna be mine . Hehey ! Duit sendiri okay ==
Hahaaaaaa i-pong terpaksa dilepaskan untuk ini . kui kui kui .
#Working

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Drop-shipping Agents

Views
 Apa itu Drop-shipping 
Dropship juga dikenali sebagai menjual semula
yang bermaksud, anda mengambil produk kami, anda promosikan sendiri
dan mendapatkan keuntungan dari ia! ia mudah bukan?

 Harga dropship 
dropship senarai harga akan dihantar ke email anda
sekali permohonan ejen anda adalah lengkap
anda hendaklah mengikuti senarai harga dan mengisi borang 
pesanan ejen untuk menempah

 Syarat Khas 
1. Yuran agen akan di caj RM 50.00 (yuran daftar seumur hidup) . RM20 untuk setahun .
2. Semua ejen (s) boleh menggunakan semua gambar di MHB sebagai tujuan promosi.
3. Semua ejen (s) mesti mengikut harga yang dinyatakan dalam senarai harga yang diberikan.
4. Semua ejen (s) TIDAK DIBENARKAN untuk membeli mana-mana item di MHB
dengan menggunakan harga dropship untuk kebaikan anda sendiri.
5. Semua ejen (s) DIBENARKAN untuk membeli mana-mana item di MHB (semasa jualan)
untuk pelanggan mereka sendiri.

Berminat ? Isi maklumat anda di sini ;
Name:
Email Address:
Online Shop Fan Pages/Website URL:
Phone number:
Terms and Condition: 
1. RM 20.00 will be charge as agent fees
2. Contract of agent : 1 year
or
1. RM50.00 untuk seumur hidup
Payment will be done via:
Ps: Segala urusan akan dibuat melalui emel so sila update selalu emel anda :) Terima kasih

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Kepenatan

Views
Enough for a day . Oh wait . Everyday penat . Koh koh koh . 
Cari duit punya pasal ^^ Kaybaii

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

First Giveaway Who Is My Bestfriend by Najihah & Sarah

Views
Click to join

Harini nak join satu giveaway from belog kawaii-kawaii :3 fyi ni kali pertama join ga or contest since beberapa lama menyepi . Hik hok ! Maklumlah malas yg berganda =oo= Miraa dah follow like dan click everything . So its time for me to put some pictures ! 


Gambar ni diambil masa last paper SPM12 :O ! Hoho masing-masing nanak kuar kat pagar scola . Hihihi . From left to right , Fara , Aniesz Neney , Ain, Bibie and opkos me ! :p


Ngehehe ini dia si bestie saya :) Najihah Kassim ! Hoho kami ke perpustakaan untuk berputograpi :D Well its our final year at SMKMP :'C ! Sedih rasanya .


Akhir sekali our latest trip . Aisemen Haha . masa ni kat Beaufort ;) Jenjalan makan angin . Konon lah . Haha .
 So I guess that's all phuto wip me buddyz ;) Hehek harap menang la kuttt . Ada sling bag tu .. Hee ! Jangan lupa klik banner tu kalau nak join . Kay adioss :* Btw saya tag YuYui dan juga Abby !

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Follower's gadget

Views







Ramai yg tanya tentang follower gadgets ni :) Actually for pengguna Layout Design / Simple template korang boleh add gadget tu . For classic template takdapat dah . Well tatau lah kalau ada alternative way cause yg cara miraa tu dah tak boleh guna dah dan yg code miraa ni miraa simpan sejak awal . Kalau nak tukar2 ID miraa bukan tahu pun hohoho ! So now get it sayang-sayang sekalian ? :) kay my work here is done ..

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Jana pendapatan sebanyak RM90 sehari ! #sayelettew

Views

Fulamak ! Best siot ! Ngahaaa anda mungkin akan terus membaca entry ini kerana anda terpikat dengan tajuk tersebut . Am I right ? :p haha ini bukan cobaan . ini betul betul betul XD ! Kay first of all nak cakap thank you mommy , thank you daddy :p

My Sunday is filed wif busy-ness business . Bangun se-awal jam 6.30 pagi bersiap sedia nak bertolak . pergi mane ? opkos lah menjual ngahaha ~ pagi tadi a bit hujan dan terpaksa korbankan muka comel ni *puih lah!* untuk merentasi sungai aiceh ! melampau-lampau :D actually lalu jalan raya ja tanpa paying dan straight pergi kedai utk beli klip . then susun sume D-d-durian kat kem .

Banyaaaak tauuu durian yg dah dalam pek . kat sini panggil “tapau” dan yg paling best semua RM5 . orang yg paling untung ialah orang yg dapat Durian paling banyak dalam tu . macam gunung je mom simpan . from 11AM to 4.30PM mom punye keje menapaaauu syak haha dan miraa suka orang beli banyak-banyak :3 last tapau kene jual RM5 for two pieces keh3 . dah nak pulang and at 5.30PM sampai lah kat rumah ..

After makan , mandi dan rehat2 , mom and dad kira duit . uishh banyak jugak rupanya :D modal sebanyak RM***.00 digunakan dan untung pula 2/3 daripada modal tu . fuhhh siuk eh ! Haha dan masa awal 1-2PM tu dad ada bg RM50 for tomorrows pocket money $u$ !! hehek then masa kira2 duit tadip mom bagi RM20 . Patuw lupa masa kat kedai dad ada lagi bagi duit utk beli itu ini . baki miraa punye dan jadilah RM91.10 haha yay best !

As a conclusion , lebih seronok bila bekerja dengan family sendiri . haha ! so esok miraa habiskan duit , the next day pula miraa buad duit lagi semula :D jangan marah-marah bah kawan . saya tau kau jelos . haha mari lah ikut saya jual itu durian . hahahaha nah kau kuar sabah 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Sadturday

Views

Umm yesterday (Saturday) kawan-kawan miraa pergi kat Hutan Lipur, Kawang :’( sedih miraa sebab tak dapat pegi . hahaaa tak dapat izin from dad x’D nak uat acaner .. hihi macam best ja tengok status updates dorang .. jelos dibuat ny .. best2 lak tu kejadian2 yg blaku haha .. hopefully this Monday miraa takde any halangan untuk pergi :O go where ? umm nek ketapi pergi Beufort ! ngahaa ~ kalau dapat singgah Membakut best kut :p boleh g umah nenek . but rasanya tidak . semoga tak da halangan xD izin dah dapat so Sunday kene tolong jual durian . boleh dapat duit poket :p

Title pun SAD so  memang semuanya sad story .. hahari ni miraa dudo umh membesar . cewah haha .. basoh kain sidai kain masak nasi masak ayam semua tu memang rutin harian . but tadi mom suruh miraa buat tempoyak ==’ amek kau . kalau semangkuk maybe boleh tahan but ini dua besen ! haha miraa sanggup buat sebesen je . terlintas kat otak mom nak buat ap dgn sume tempoyak tu .. sebab kitorang bukan makan dan guna benda tu . orang snanjung yg salu guna . nak kata mom nak bagi kat si dia mustahil la xD ! dan kebetulan dia kata mama dy masak tu harini haha yay ! but still ! busuk durian haa

Malam smalam tido at 2AM + haha memang sah late bangun :’3 heeee seharian miraa tunggu dia . but masa petang 6PM+ start message .. itu pun after dah call jap x’D otw nak text but miraa ni tasabar haha .. at 2PM tu dah mula sedih .. apatah lagi 3-4 pm hahaaa dan at 5pm miraa sibuk tengok Maharaja Lawak Mega buang sedih ni then masa g dapo miraa cuba2 call dan eh eh dia angkat x’D gembira pula terus .. msg2 punya msg at 9PM stop :’( dia busy … dan 12pm mula text alek x’D dan tup2 dah kul 1 haha calling2 sampaaaaaiii 2AM :3 eheeee dan tido .. enset lak still pasang .. at 3.40AM kut mati ..haha

As a conclusion, good and happy thing always comes after those bad and sad things. Aisemen ! hahaha saya sayang kawan saya . saya sayang family saya dan paling penting saya sayang bf saya :3 I love you kih kih kih ! orang kata untung orang tu dapat saya but actually saya yg beruntung sebab dapat dia :’3 alalaalala makin mennjadi-jadi pula haha kbaiii :p Assalamualaikum .


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Kami burung hantu #zaenuramira

Views


Assalamualaikum .. hey hey hey :p korang .. cuti ada lagi dalam 23 hari . korang buad apa ? haha miraa cuti manyaaaaaak panjaaaaang xD ! But cuti si dia ada seminggu sahaja lagi T^T kesian dia .. hehe :* harap-harap dia rajin laja :3 boleh tanggung kluarga nanti dah kawen xD ! alahai miang betul ..

Bila seseorang tidur di siang hari dan berjaga di malam hari memang akan di gelar “burung  hantu” . okay more to him :p tapi apa kurangnya dengan miraa .. macam aneh ja tetiba jadi macam ni x3 selalunya orang akan msg di siang hari but kitorang macam burung hantu mula text waktu senja dan calling waktu malam . malam ? aha more to “mornite” . start at 12++ dan selalunya akan membiarkan telefon di dalam talian sehingga 2-3AM+ woaa :O!! hebat kan kitorang jadi owl ? :3 comel-comel owl ni . gebu-gebu haha ~ Sejak dua menjak ni makin dalam perasaan ni kat dia x3 orang nak bersenget mulut tentang kami biar lah :] buad apa pk tentang ap yg orang lain pk ? tak perlu nak fikir bebukan ~ takde buad bende yg bebukan pun :O !!! hee mesty korang pk that banyak cdt kitorang .. act kalau pk camtu pun bagus gak xD amin kan skali hehek ~ untung skg ni ada 131 ;) boleh call dalam sejam for only RM1 … hee 3600 seconds really means much for me :p

Benda paling miraa takut is that hubungan ni akan hilang :’3 some couples only think about short time blablabla .. but kitorang tanak hubungan ni jadi sekadar hubungan “cinta monyet” . hey fyi me and him human ==’ hihi kalau boleh nak sampai ke jinjang pelamin ! X3 !!! Kalau dia jodoh miraa , alangkah gumbiranyaaa ~ aduihhh x’D ngalir ai mate .. haha :’) bee , bby syg bee :p ekh kau geli ? apa ku kisah haha X’D some people said that sebelum kita jumpa org yg bbtl sygkan kte , kte akan jumpa ngan orng yg paling tagune haha XD !!!!!!!!!!!! okay sampai sini sahaja.. kang mencarut aku haha


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Pemenang Pink and Blue Photo Contest

Views

Assalamualaikum dan salam sejahtera . okay first of all miraa nak minx maaf cause umum lambat . yg kedua miraa minx maaf miraa tukar hadiah . miraa jugak minx maaf sebab miraa akan ambil masa yg lama utk hantar hadiah . dan yg keempat miraa minx maaf miraa pilih pemenang mengikut like dan ketepikan katagori lelaki dan perempuan . ramai yg kata tak adil sebab orang dah berusaha dapatkan like but then tak menang pun . “so what aku yg anjur contest ada tak puas hati?” aha tiru2 ayat from kumpulan Balas je tuu ~

Well like I said I ikut jumlah dan kiraan undian yg SAH !!! Tak dinafikan LIKE kat page miraa dah meningkat dan miraa berterima kasih kat korang semua atas kerjasama korang untuk ikut syarat tu . so nak tahu pemenangnya kan ? haha ada jugak kene pelempang nihh ..

Treng deng deng deng deng !
*drum roll*
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Pemenangnya adalah …
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sikiiiiiiiiiiiiittttttttt lagi :D
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Almost there xD haha
Gurau gurau :3

 Hadiah utama: 
Tempat pertama = Tan Bee Lian (2362 likes)
Samsung phone
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

Tempat kedua = Wan Mohd Zafuan (2158 likes)
i-Phone 4
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

Tempat ketiga = Nadratul Syazwana (1888 likes)
MP3
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

* * *

Tempat keempat = Aida Syahirah (918 likes)
Mustache necklace
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

Tempat kelima = Nur Fatihah Husna (751 likes)
Owl necklace
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

Tempat keenam = Wan Nurul Aniza (704 likes)
Peacock necklace
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

Tempat ketujuh = Alya Najwa (540 likes)
Mustache ring
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

Tempat kelapan = Faranatasya Razali (494 likes)
Owl ring
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

Tempat kesembilan = Aziraini (492 likes)
Ruby big red ring
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

Tempat kesepuluh = Hana Hanim (417 likes)
Leopard earring
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

Saguhati ;
1/2 year membership @ Miraa Hussin’s blog
For
335 likes - Fareeda Faris
295 likes - Zatiey Ismail
263 likes - Normah binti Tuah
223 likes - Syazana Najwa
212 likes - Alya Maisarah bt. Noor Hisham


Tahniah miraa ucapkan kepada pemenang-pemenang . Para pemenang tempat pertama hingga kesepuluh  sila hantar maklumat korang kat emel miraa dengan subjek “1-10 winners” ke miraahussin@gmail.com .
Nama contestant : *nama korang kat list pemenang ni*Nama penuh :
No telefon :
Alamat rumah :
Hadiah :

Pemenang saguhati pula sila hantar maklumat korang melalui message ke http://fb.me/miraahussin .
Nama contestant : *nama korang kat list pemenang ni*Nama penuh :
No telefon :
Hadiah :

Peserta wajib menghantar maklumat korang semua skali sebelum 7hb Dis 2012 ini . sebarang emel/msg selepas tarikh itu tidak akan dilayan . harap korang bagi kerjasama dan jangan kata miraa ni kejam :) penganjur lain suruh redeem hadiah dalam beberapa jam je ^_^ okay I think my work here is done . dan jangan risau ! album contest tu miraa dah delete takut korang kata miraa guna gambar korang untuk tujuan lain pula . sekali lagi tahniah kepada pemenang dan terima kasih kerana memberi kerjasama dalam menjayakan contest ini :) @MiraaHussin

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Cara CASHOUT earning from Churp-Churp

Views
Assalamualaikum . Harini miraa nak ajar korang cara untuk cashout earning churp-churp korang dan kepada yg belum tahu apa itu churp2 jangan segan2 tengok kat sini dan daftar ^^  okay jom mula .

1. Login masuk ke account churp-churp korang
2. Tekan arrow down button kat tepi browser korang dan tekan Manage Account . Macam kat bawah ni
3. Korang akan masuk ke dalam page ni dan korang nampak tak perkataan Cashout Now? Kalau korang tak nampak maybe korang punye duit earning belum lagi cukup :) Fyi korang kena pastikan earning korang lebih daripada RM100 .
4. Then akan keluar macam ni . Korang tekan  Confirm Cash Out .


5. Akan kuar benda ni dan korang tekan OK . Okay? XD


6. Then check status kat sini :) Ini macam .. Dan ini sebab miraa kata pastikan earning lebih daripada RM100 cause dia akan cut RM1 .


7. Korang pegi emel korang dan ini korang akan nampak :)


Okay siap! ;) Berminat ? Heheh ~ Then korang daftar lah kat sini :) Sekian .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Buat duit depan FACEBOOK & TWITTER

Views

Photo: Okay ambil angka yg kecil , bayangkan sehari dapat RM1 dengan hanya dudo online share iklan from http://my.churpchurp.com/miraahussin/share/churpchurp-invite/ . Bayangkan kalau sebulan dapat brpa ? Bestkan ? Jom daftar kat sini  -> http://my.churpchurp.com/miraahussin/share/churpchurp-invite/ <3 Kalau suka , hit the SHARE button :) Its always free !Tahu tak yg korang tak akan rugi bila daftar kat sini . Korang boleh dapat duit sambil korang online Facebook dan juga Twitter korang . Bukan sahaja korang dapat duit , korang jugak dapat tahu latest hotstuff :) Contohnya seperti Windows 8 , Fear Factor yg akan diadakan di Sunway Pyramid this December , dan ber-macam-macam-macam lagi seperti "macam" itu . So korang apa tunggu lagi? Belum terlambat lagi untuk korang DAFTAR dan yg paling penting dan disukai oleh orang ramai ialah , ianya PERCUMA . Korang hanya perlu ke laman ini dan daftar . Isi details korang dan korang dah boleh mula untuk berkongsi link ke laman sesawang seperti fesbuk dan tuiter xD ! Mudah bukan ?

Quick tutorial ;
1. Login
2. Pilih iklan yg korang nak share dan tekan SHARE NOW
3. Boleh guna ayat korang sendiri ataupun gunakan template yg sedia ada
4. Share dan siap! :)

Earning korang akan masuk setiap kali ada rakan korang yg tekan link tersebut . Jangan terlalu mudah untuk berputus asa dan fedup sebab earning takde . FYI earning from this Churp Churp actually lambat masuk dan fyi2 , pihak Churp Churp tak akan masukkan earning daripada hasil self klik korang :) IP akan dikesan katanya . HOHOK! So thats why dorang tahu . So good luck Churping around ;)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

December Morning #wow

Views

 
Assalamualaikum n_n and as we all know that we’re already on the month of December and I’m really hopping that the lawyer would proceed the $$ transaction so that my dad would let me go  to Petaling Jaya , Selangor . Yeah~ I wish its before 16th of December :’3 Cause after that date surely me and him will never going to meet each other TnT he’ll be in Negeri Sembilan after 16th Dec . Why ? He is a student in accounting bla bla bla there ==’

Okay cukup lah dengan baha Inggeris kau miraa . Haaaa :’O but really rindu sangat-sangat kat dia lebih-lebih lagi bila bulan December dimana dia akan menyambut hari lahir dia .  Pretty sad cause I’d never celebrate his buffday ... Cakes? I do made once for him but got *@!^# TnT orange cake sucks ! Haha menyesal bagi dia rasa that type of crap TnT someday I’ll cook for him. Wife? May be <3 Wish us luck. Amin . 1st of December was a day ago but for real he changed me :p okay its supposed to be private but I can’t help my self to write it on my blog X3! The time is ticking ad hello December! At 12.59 midnight we hang up on the phone for about an hour+++ hehek talking about bla bla bla laugh laugh laugh and laugh . Well I’m glad that both of us were in a good mood and we go to bed to rest – sleep.

Ohh! No no no you corrupted mind ==’ we didn’t sleep together as in one room . Haha bayangkan sikit macamana nak berlaku benda tu sedangkan dia berada beribu batu dari saya ? Haha no double meaning bah :D he told me that esok dia akan keluar to catch an anti-Virus for his pc or something :] so then he woke up early at 8o’clock ody texted me . ngaahaa and another call talking bla bla bla again in the phone x’D then theres go my RM5+ boleh pula lupa add 131 infront of his number kan ? :’3 but tak menyesal pun . Heheeeee lepas je calling sy terus berubah jadi “manja”. Oh hohoho am I being tamed ? Don’t know :p

So back again sy asyik memikirkan tentang call pagi tadi . haha! Then i started to talk to my self , to the wall, and one more thing. Sy menjadi post-active . sy asyiik dengan post stats kat fesbuk hihi well of course using my StrawBerry phone HAHA joking ~ sy bertambah malas untuk bukak lappy ni dan sy decide beli pass 100MB for 1 week cause 5MB sangat-sangat ta cukup for a person like me . once again, Maxis please say thank you to me :p buat masa sehari sahaja saya telah menghabiskan Rm20 untuk membeli topup . suka tak ? X3 so jangan lupa bagi saya free call lagi keh keh keh

Heheeee~  bee , can you call me “beby” ? :D aha aha aha !! Seriously I’m being psycotic ! oh oh tak bukan . its just MANJA :p !! Sama macam kucing atas tu hahha . Oh my gosh what is happening to me x3 rasa macam tak percaya in just 45minutes he changed me . btw , sayang ... ingat ni -> EMPAT hahahah don’t laugh ! I’ll eat you if you laugh xD dan dan dan cakap kat kawan awak jangan jelos ! :O ! haha kayy nak jadi anaak yg baik dan bakal isteri yg baik X3 nak kemas rumah , nak basuh kain , nak masak untuk family dan yg paling penting ! nak tunggu call dari dia :3 have a nice day ebelibadi <3 Love you

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial