Tutorial: Cara pasang Like button Facebook di blog

Views
Assalamualaikum . Ye memang agak aneh berterusan update tuto . yelah tak tahu apa lagi nak dii update . Haha . Lagi pun dah lama tak wat tuto . Bosang . Kalau tadi tuto pasal Like box , now like button . yg ni menjimatkan ruang kut . huhuk okay tengok ni ,
1. Login facebook dan masuk kat sini .
2. Korang masukkan link page korang macam kat gambar .
3. Korang boleh ubah width ye . Dan korang remove yg send button tu . Why ?
4. Cuba tekan Get Code dan tekan iframe , dapat tak ? Tak kan? Huhu tu lah pasai.
5. Now save code tu kat ruangan HTML/JavaScript .
6. Save .
Wohoo tahniah awak dah lulus . Ceh dah mula lagi mengarut . Ok kalau tak faham , tinggalkan komen , miraa balas nanti . hehek see ? Korang boleh guna code tu kat dalam entry jugak . Sangat berguna untuk mereka yg buat ga/segmen yg ada banyak sponsor from page .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

3 comments:

  1. tq miraa..ajar lak camne care nak wat anak panah kt pages tu..yg cm mira nye..administrator (leh kuar all about me, all about blog n etc...tq

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini