Tutorial: Edit HTML versi baru

Views
Assalamualaikum . Okay ramai yg terkejut dengan interface baru untuk edit HTML blog. Actually bukan perubahan yg tak elok pun. Bila dah dia buat macam ni ada warna, kita boleh detect kalau kita ada buat coding yg salah. Hehe. Untung tau siapa yg ada ambil ICT. Oh mengarutnya . Haha. Okay kalau korang tengok, memang ada banyak kan code yg tak ada ? Sebenarnya ia tak hilang. Cuma di hide. Macam mana nak wujudkan alek? Senang sahaja . Tengok gambar ni tau :-)
Korang akan nampak kan simbol tiga segi tu? Pernah tak korang usik? Haha. Okay. Itu lah sebenarnya key yg korang kena tekan kalau nak coding yg lain tu muncul. Memang banyak. Tapi kalau korang dah hafal kedudukan code yg korang nak, tak perlu lah korang tekan semua. 
So, bila encik tiga segi tu ditekan, muncul lah segala coding yg lain. Hahahaha. So , miraa harap tutorial ni berguna dan tak akan ada pihak yg berotak tapi tidak berakal berani nak copy xD haha sorry lah. Saya dah malas nak menahan ayat tu keluar.. Hihihi. 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

19 comments:

  1. thanks mira wat tuto ni..baru tau..hihi..auw...marahnya..

    ReplyDelete
  2. lega der tuto ni..yg sebelum ni pun xreti nk edit tmbh yg bru ni..kikiki btw tq miraa :)

    ReplyDelete
  3. Tapi kan , blog saya kalau saye tekan edit HTML , dia still loading :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin ada masalah dengan line connection

      Delete
    2. Hm. ye lah kot :/ Hahahahaha . tak pe , tak guna sangat pun :b

      Delete
  4. Kak miraa !! Kalau nak tick expand widget kat mane ? >,<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu dah takde. Just klik the thingi utk. Cari code.

      Delete
  5. lega..ade tuto dri adik miraa..thankss ssgt..sbb rep msg kt email akak..thankss tw :)

    ReplyDelete
  6. tp mcm mne nk cri kod tu..?still cntrol F lgi ke..? then ade ke highlight mcm sblm ni utk kod yg kite nak tu..? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awk blh tgk tuto yg searh code guna html baru. Ada gak kaf tutorial section

      Delete
  7. akak, saya indonesian. saya nak dapat sidebar macam akak. bolehlah? saya dah cuba tutorial >> http://www.miraahussin.com/2013/02/tutorial-cara-buat-sidebar-macam-miraa.html << but it did'nt work (maaf saya tak dapat gunakan bahasa malaysia). bagaimana kak?

    ReplyDelete
  8. thanks for this tuto girl :>

    ReplyDelete
  9. hai :) saya dah tekan encik tiga segi suma skali .. tapi bile nak cari code nye , ttp x jmpe ? cm ne erk ?

    ReplyDelete
  10. Mira thanks for tuto :D . Jemput melawat blog saya http://gengoctopus.blogspot.com/

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini