Tutorial: Print screen cara mudah tanpa Software

Views
Assalamualaikum . Tadi dah siapkan dua blog dan sekarang ada lah sikit ruang untuk buat tutorial . Tadi miraa ada serba salah lak kalau suruh adik sorang ni download Photoscape untuk screensnap gambar dalam blog tu . So ini ada cara senang bagi yg taknak download Photoscape . Mula-mula korang cari dulu perkataan PrtSc SysRq kat keyboard korang . Ada bersebelahan dengan butang F12 kalau tak silap . Kemudian korang masuk dalam Paint . Ada kat kawasan Accessory tuu hah . Hehek . Then korang dah bukak , korang tekan Ctrl dan V serentak . Dan jadi lah macam ni ;
So I hoped this help you something . Okay papai . Sibuk tengok TV3 . HAHA .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

2 comments:

  1. memang saya selalu pakai cara ni >.< malaslah nak download photoscape bagai :p

    ReplyDelete
  2. sya masuk contest komen terbanyak , jom tolong komen apaper je dekat entry ni .. help me :)

    http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/04/blogging-contest-by-tumtumshop.html

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini