Saya sedih . Fullstop .

Views
Post entry bagai kerana gembira dapat sambung belajar . Gembira sangat sampai dah siap tempah tiket for this June . Buat pertama kalinya sendiri urus pasal tiket . Bayar guna credit card mummy . Kreng kreng telefon berbunyi meminta pengesahan . Semangat kesukanan muncul dalam diri berlari mencapai telefon mom dan berlari semula ke bilik . Dengan bantuan my aunt melalui facebook , akhirnya siap booking ticket . Duduk di 15A menghadap tingkap . Fwah .. Bagasi sseberat 15KG ... Ermm entah apa lah yg nak dimuatkan nanti . Hihihi . Selesai buat tempahan untuk diri sendiri , kemudian book untuk umi dan abang . Dad dan adi tak ikut . Dad tak brape sihat :'( So ABC me abang mom . Tapi ....
Tiket yg saya tempah untuk diri saya hanyalah oneway . Umi and abang 2 way . Pergi dan balik . Mereka akan pulang pada jam 10 malam . Saya masih lagi gembira sebab semuanya berjalan lancar . Saya kembali ke bilik dan isi borang BJT untuk dihantar . Semangat gile nak menghantarnya . Takut gila tak sempat . Tak pernah pun pakai setem . Then semak-semak-semak . Tertanya-tanya adakah surat lepas tingkatan 5 yg patut ku hantar ? Entah lah hentam sahaje . Belum fotokopi pun lagi . Kalau nak tunggu buka sekolah , memang tak sempat lah jawap nyee ..
Then renung-renung printout pasal flight tu ... Nampak sangat perbezaan .. Mine one way . Them two way .. Disanalah bermulanya otak ini memikirkan yg bukan-bukan . Then dapat pula info that 16hb tu daftar asrama dan terus bermalam dalam asrama . Ya Allah . Hilang senyumku , datang tangisku :'( banyak benda yg terlintas dan yg paling kuat "pisah terus dengan umi?" air mata berderai ... Cuba menenangkan diri then tiba-tiba teringatkan puasa . Lagi "puasa ni tak dapat lah bersahur dan berbuka dengan family kan?" . Sampai lah sekarang air mata masih lagi berderai mengalir bak sungai yg mengalir terus ke pantai .. Adakah ini biasa atau bengong ? Dah pilih , terus kan je la kan ? Ya Allah ... Rasa berat hati ni nak berpisah dengan family :'(

Fyi: Saya tidak pernah tinggal di asrama atau tempat yg jauh daripada keluarga .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

9 comments:

  1. Biasa la adik... akak pernah rasa.. mmg sedih.. alh bisa tegal biasa... kuatkan semanagt demi ilmu

    ReplyDelete
  2. Biasalah tu miraa. Yui pun msa kt sana tu mmg xdpt tahan air mata, tp bila yui pikir2 balik kalau terus stay kt sana, smuanya dpt berjalan lancar Insyaallah... Miraa, teruskn usaha dn tuntulah ilmu walau di mana kita berada... :)

    ReplyDelete
  3. awal2 sedih..bila dah biasa, ok la tu.. ;)

    akak ni lagi jauh..hee mak,tak hntr pun wktu nk kesini..

    ReplyDelete
  4. Biasa la tuu dik , dugaan dalam nak menuntut ilmu kan ^^ Anggap je dugaan nie untuk kegembiraan masa depan :) Semoga mira teruss success :D

    ReplyDelete
  5. Sabar ea ? jihad fi sabilillah . compem ganjarannya lebih bernilai . stdy sementara tp kejayaan untuk selama nya ;)

    ReplyDelete
  6. hai sis...sarawak is okay!!!! i'm here dear, almost 3 yrs =) mula2 memang sayu family nak balik, tp ada kawan kan....

    ReplyDelete
  7. welcome to kuching sarawak Mira Hussin

    ReplyDelete
  8. inilah masanya nak berdikari. smua akan rasa perkara yg sama.

    ReplyDelete
  9. biasalah tu.. mudah-mudahan awak berjaya dalam pelajaran... :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini