Tutorial: Cara buat kotak total earning Churp-churp lebih comel

Views
Assalamualaikum . Alhamdulillah miraa rajin malam ni buat tutorial . Hehe minggu-minggu-minggu lepas baru je sampai cek CC . Memang rezeki miraa lebih kepada CC lah nampaknya . Sampai sekarang Nuffnang tak pernah cashout . Lagi sedih , miraa tak faham maksud BE segala tu . ish kedekut taik idung masin betul ==' earning miraa selama dua tahun blog bersama Nuffnang korang nak tahu berapa ? Alaa tayah lah . Nanti korang gelak . Tapi alang-alang dah cakap , nak bagitahu jugak . Haha . Jumlah skg ni RM6.15 . Banyak gile kan ? Ok lupakan pasai Nuffnang ni , jom tengok ni .
Tahu kan apa ? Okay korang kene download dulu Photoscape . Bukan sebab nak pakai Screen Capture tu je tapi ... ala ikut jelah apa yg miraa nak ngarut ni ye . Haha . Korang boleh tekan tab Download dan kat sana ada miraa selitkan link untukk Photoscape . Lepas dah install , korang tekan yg miraa bulatkan dalam image atas . Lepas tu masuk Churp-Churp korang . Pastikan dah login kemudian tekan Capture window . 
Dan capture kan ? Now korang ikut yg nombor dalam gambar tu . Mula-mula tekan Crop tab , then adjust lah macam kat nombor 2 . Last skali tekan Crop . Belum lagi siap . Jangan marah-marah atau buat duckface ! Hahaha . Dah korang potong , korang buat macam kat bawah ni pulak .
Tada ! Tade rahsia pun kan pasai kotak earning miraa tu ? Memang gambar je pun bukan guna coding yg istimewa . Memang kne update selalu lah jugak kalau nak tarik perhatian orang . Huhuk . Rezeki miraa memang pada ChurpChurp . Alhamdulillah :-) so pada yg masih belum join , apa korang tunggu ? Tekan sini untuk mendaftar

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

6 comments:

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini