Tutorial: Pasang Follow button Facebook diblog

Views
Tutorial ni sangat berguna untuk mereka yg ada sponsor bersyaratkan follow Facebook . Tapi follow button ni untuk akaun yg dah masuk umo 18 tahun ye . Okay , mula-mula login Facebook then pergi kat sini . Then masukkan link akaun Facebook korang kedalam kotak merah tu dan tukar Layout Style tu kepada button_count . Now kat sebelah tu ada kan preview ? Hehek .
Selepas tu , korang tekan butang Get code yg kat bawah dan kemudian tekan IFRAME . Copy semua code tu dan jangan bagi tinggal satu pun . Paste kat entry korang dengan menekan HTML then Compose . Boleh preview jugak kalau korang nak . Korang boleh pasang jugak kat memana dalam blog korang dengan Add Gadget HTML/JavaScript . Huhuk . Okay tu je harap korang faham :-)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

3 comments:

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini