Bila Umi tahu saya couple | Balik kampung ~

Views
Hari ni dikejutkan dengan bunyi "tok tok tok!" diketuk pintu bilik . "Bangun~ Mandi ~ Mau p Membakut". Kata umi . Then bila keluar dari bilik sambil gosok mata , adik saya dua orang tu masih lagi baring . Ho ho ho . Saya pun dengan malasnya terus sambung tidur . Terjun terus ke katil memeluk Panda kesayangan yg mucuk . Tak lama kemudian buka email , blog , facebook dan sebagainya . Ho ho ho . Nampaknya saya belum lagi menyiapkan blog orang . Tak dinafikan saya terlalu sibuk dengan benda lain diminggu pertama cuti sekolah ni . Sejujurnya saya belum lagi memulakan karangan BM dan MUET saya . Haish malas k malas.
Sudah habis membebel dan berangan , saya mula mengesot ke closet ambil baju dan tudung . Oh okay saya malas nak iron baju tu ini saya pakai baju hitam . So ambil tudung bawal kaler pepel dan mula mengesot ke ruangan meng-iron baju . Saya menghayalkan masa depan tetiba dengan kerja , rumah , kereta , suami , anak ? Hihik tanpa disedari saya dah pun bersiap . Mula posing depan cermin dan ambil dompet dan notebook terus masuk kereta . Sampai kawasan Benoni , kononnya nak tengok Ryan Higa kat youtube . Pasang notebook tetibe "7% remaining". Hok aloh =.= canceled . Sampai dah kat area Kg. Brunei , nampak jambatan dah siap . Wohoo . Haha sakai kejap . Then sampai kat rumah nenek .

Nenek jalan pergi kenduri kahwin . Dalam 4 buah rumah nenek pergi . Wuwu so kami tunggu kat umah nenek . Nasib baik ada dua orang kazen kecik kat sana . Aicha dan Hafiz . Hahaha . Comel k comel . Takut-takut je nak dekat dengan kami . Then aunt masak ayam goreng . Pehhhh melekat kat hidung . Hoho. Then makan punya makan . Dah siap , saya pergi basuh pinggan . Dompet ada kat meja . Dan selesai je basuh pinggan ..........................



Jeng jeng jeng . Mom ask "apa ni berat-berat?" sambil memegang dompetku yg berwarna merah dengan muka senyum-senyum . Then me jawap dengan senang hati "telefonn~". Hoho tak sangka mom akan cakap "eleleh berboyfriend-boyfriend lagi kunun.... ahahaha" saya buat muka troll dan gelak . "Mengiau-ngiau sudah dia di Kuching ni kan? hahahaha" whohoho momma tak tahu dia ni orang Selangor :3 haha then mom ambil dompet dia dan kata "Umi pun ada bah" sambil tunjuk muka baba . Hahaha okay merah pada muka saya harini . Weee tapi umi tak marah pun saya ada bf :3 haha . Dulu tahu sikit2 je tapi mom tak ask banyak . Then lama menyepi dan mom rasanya tak kisah . Tapi baru tadi mom troll ==. ummm

Ok tu je . Takde bende sangat pun . Haha . Lepas tu kami pulang rumah . Tamat lah kisah balik kampung xD haha . Okbai hehe btw korang tolong lah miraa kumpul duit nak kahwin -3- hehe . Click je iklan2 yg ada kat blog ni . haha ilebiu .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

5 comments:

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini