Day 1 : Kota Kinabalu to Kuching

Views
So hello . Today I'm officially in Kuching Sarawak . First thing first . Wake up in the morning at 10AM cause last night me and my mr. future husband is in the line like woaaa hahaa . We sleep ...almost in 3AM hehehek . What we talk ? Donno lah . Asyik gelak . So next , bangun dan pack pakaian lagi sikit dan siap-siap nak jalan . Pegi umah uncle , salam . Aunt pun ada and my cousin pun ada . Hoho . Salam dad and lil bro salam saya . Hoho :'D dad kat rumah je sebab dad tak brape sihat :'( umm so me and my brotha and mommy kne hantar oleh jiran . Dung dung dung ! Sampai T2 . 
   
Did I mention on my last post that this is the first time we booked ticket via online ? Haha sakai k sakai . Then self check in . Macam apa ja bawa banyak2 dokumen . Padahal nak booking number ja . Wakkaka . Then berlari duduk sekejap . Then punye lahh semangat at 1pm agi dah beratur . haha then duduk dan masuk lagi . Weh banyak bag banyak bag . Lalu diramas macik polis == ish aku bukan ada bawak senjata pun . humm then tak sampai 6 min duduk kat boarding lalala , masuk terus kapal . Hok aloh .  Kemudian dalam kapal kami macam nak tido tapi tak tido . Kami nampak awan je . HAHA .
     
Dannnn kami mula sampai kat Kuching IA . WOOOOOOOOOO besooooooo haha . Okai sakai kejap . Then  beli taxi . Eh eh ! Ticket taxo ~ haha kaya gila nak beli taxi . Then driver dia sempat lagi main wechat masa jammed katsana . hihihik lawak je . Why ? Den tak faham apa dia cakap . Then masa kat dalam kereta tu miraa macam nak meraung kelaparan T.T just imagine from 11am tu belum makan . Sampai kat Kuching lak 4pm something . Haha . Sampai je hotel , terus keluo pergi cari makan . Dan boleh pulak masa tu tengok2 semua kedai elektrik == haha jalan sikit lagi jumpa kedai  tu . melantak ayam . Ok kenyang dengan Ribena Sprite . Hahaha . 
   
Dan sekarang miraa sangat2 mengantuk dan penaaaaaaat T.T kbai .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

12 comments:

  1. dah sampai KCH???? gudluck dear... KCH is okay, sy dah survive almost 3yrs dear... wlcome sis=) @ my KCHmate..hihi

    ReplyDelete
  2. Wahhhhh !! bestnya . kalau saya dah besar nanti , saya pun nak ikut jejak kak mira lah . best wooo ! :O

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha but kalau dapat yg better lagi bagus dear ;)

      Delete
    2. betul jugak :/ hahahaha . tapi yg pastinya saya nak antara sarawak atau sabah :D

      Delete
  3. good luck..anytime boleh dtg mukah, sya bwa jenjalan plak..eheh..

    ReplyDelete
  4. halaa...pesal tak makan dulu...kan dah mengigil....hehe first time masuk sini..salam perkenalan ye

    ReplyDelete
  5. seronok nye pi sana mira..x ajak pun..hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini