Jangan buat aku menangis ...

Views
This is my first week in Kuching . Far away from home and my mom , my dad , my brotha(s) and my own room . It is really hard for me to stay in some place where you don't really like much . For the first time , I felt like I wanna go home and never think about my future . Yeah broken E . First day was like wow . Second and third day I cried . Nonsense crap and all bloody stuff passes in my head . Berpuasa tanpa keluarga , berbuka tanpa baba dan adik yg baca doa , tiada umi kejutkan sahur , tiada adi yg duduk-duduk diruang tamu buat topeng Ironman . Tiada tu tiada . Then teringat berapa banyak dosa yg aku dah buat kat umi dan baba :'( then sedih sebab diri ni malu sangat nak bercakap dengan si dia . Miraa bukan berani nak berbual kalau ada orang sekeliling . Nak memberanikan diri pun ada je halangan .
Miraa dah okay dan tenang sebab room mate ngan Amoi rajin ajak solat berjemaah kat masjid . Kat masjid miraa rasa tenang sikit sebab ... tatau lah kenapa . Miraa kurang online sejak dua menjak ni dan tak sangka pula akan ada orang buat macam ni . Nak di tengok masa tu , masa miraa kat masjid . Siapa yg tak sedih sebab miraa tak dapat nak halang benda tu dari terjadi . Miraa tahu miraa bukan lawa . Miraa bukan comel . Miraa bukan selim . Miraa bukan putih . Miraa tahu miraa tak sempurna . Miraa tahu tu . Tapi nak kutuk , kutuk diri miraa je . Tayah libatkan si dia . Siapa yg kata dia bajet zayn malek amende tu ? Dah nama yg diberi Zaenur , hang nak ceq wat pa ? Setiap nama ada maksud tersendiri . 

Miraa bukak je cbox tu dah down alek . Miraa baru naik dan masuk kat ostel , bukak je laptop dan chatbox nampak ayat sumbang . Miraa nak tahan macamana ? Banyak dugaan yg miraa terima harini . Tadi miraa pergi bandar , duit dalam 100+ habis . Then miraa rasa sedih bila umi msg pasal "ubat baba" . Baba kan sakit . Tetiba masa berjalan tu air mata nak jatuh . Ni pula dah siap mengata bf miraa . Kalau kami ada buat salah , maaf . Alhamdulillah dah 3 tahun lebih kami bersama , belum lagi kami ada buat benda-benda terlarang dan kes-kes berat . Ya Allah :'( bercampur-campur dah sedih aku ni . Tolong lah jangan lemah kan diri aku ni . Esok first kuliah dan lagi tak an nak pergi mata bengkak-bengkak . Please :'(

Ya Allah ya Tuhanku , ampunilah dosa kedua-dua ibubapaku , adik-adikku , keluarga ku dan seluruh kaum muslimin dan muslimat samada yg masih hidup mahupun yg telah meninggal dunia . Robbana atina fiddunya hasanah wa fil akhiroti hasanah wa qina adza bannar . Walhamdulillahi robbil alamin .

Saya sangat-sangat merindui rumah saya :'( umi ... baba :'( !!

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

10 comments:

  1. Relax kak relax banyak berdoa ^_^ . Semoga Allah beri Hidayah pada dia :) . Akak baik kot :) . Move on k ? :D

    ReplyDelete
  2. Ini mesti kes dengi/jeles ni... xpe.. sabar2..serahkan padanya je.. jgn sedih2.. :)

    ReplyDelete
  3. sabar ye dek..akak byk kwn kt poliku tu..if u need help,tell me ok..my frens can help u..

    ReplyDelete
  4. Sabar ea dear..everything happen for a reason. .tabah n kental kn hati okay :3

    ReplyDelete
  5. diam tu bukan bermakna kita kalah dik.Sabar separuh dari iman..Mungkin ada hikmah dari semua nie..Banyakkan berdoa moga di kuatkan iman dan semangat untuk menghadapi cabarang akan datang. insyallah...

    ReplyDelete
  6. Salam. bawak bersabar ye. Selalunye orang kate kalau kite sering ditimpa dugaan, Allah lebih menyayangi kita. Stay strong my friend for our future :D & also, jangan pikir sangat dengan judgement orang laen. sbb dyeorang tu pun ade klemahan juge. good luck in studies, fighting! :D

    ReplyDelete
  7. sabar kak! dia tu jeles kot. dah2, jangan pikir dah pasal nih :'< be strong sis!

    ReplyDelete
  8. Sabar jela..
    Dia jelouslah tu..
    Sentiasa senum ..k.
    Semangat..semangat.. :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini