Tutorial: Pasang order form / borang pesanan dalam blog

Views
Assalamualaikum . Ada yg bertanya macamana nak pasang borang pesanan dalam blog . Contoh untuk tu korang boleh tengok kat sini . Okay . Mula-mula korang daftar dulu kat sini . Kemudian tengok je gambar kat bawah ni semua ..

Klik buton GET STARTED 

Then tekan yg ada anak panah tu

Korang akan masuk ke sini dan isi ah macam bese

Bila dah siap susun semua soalan utk borang korang , korang tekan Get HTML dan copy semua code tu
Then masuk ke bahagian pages kat blog atau new post dan tekan yg 1 . Then paste kod tadi kat ruangan tu

Sebelum save save, publish or whatever . Korang tekan compose dulu . Heeee .... Hope fhm .. Ngantok ni ... kbai


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

3 comments:

  1. Wah , tercari-cari selama niy . Jumpa pon ! Thanks dear . Sayang awk hehe

    ReplyDelete
  2. asslamualaikum.. adek saya yg suruh .. miraa wat order form ni.. thx you..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini