Kanser ?

Views
Setelah berkurun tak jenguk blog , akhirnya ada juga sedikit masa nak update blog . Study macam biasa so far so good . Dua minggu lepas sibuk dengan SK dan bermacam-macam perasaan yg ada . Kanser? :'( Dalam kesibukan miraa kat sini dengan SK and study , miraa tak tahu yg kat rumah sedang sakit... Sedang sibuk melayan karenah mereka dengan pelbagai alasan , saya tak tahu perkara dirumah . Mereka bagi alasan itu ini tapi saya? 

Selesai dengan SK , mom mula cerita dad jumpa doc and scan-scan . One week tak senang . Nangis tiba-tiba bila sendirian dan termenung . On Wednesday , mom ask tentang B17 yg bantu lalalala kanser . Miraa dapat stokis tu dan alhamdulillah kat Papar je orang tu . Bermacam perkara terlintas dan bermain dikepala . Tak senang dibuatnya . Petang Khamis buka AA konon nak booking tiket tapi ada lagi masalah . Mom call , then ask itu ini lagi .. Done dengan tu mom ask "boleh kah nng balik hari jadi nng nanti?" miraa tanya kenapa? Mom mula cerita about dad . Masa scan-scan tu , sepanjang minggu mom ulang alik ke Hospital Queen yg sememangnya jauh dari tempat tinggal kitorang . Kanser? My dad? Air mata terus jatuh. I'm speechless. Miraa ask tahap berapa but mom kata dia tak berani ask doc tu ... Air mata terus mengalir ..

Then mom kata tak kisah lah berapa pun harga tiket pulang tu, at least balik.. My birthday is on 12th Oct .. So mungkin on 10th Oct malam miraa flight ... Jumaat miraa escape kelas .. Dalam perancangan nak pulang on 13hb .. Tapi kalau 15hb ni betul-betul Hari Raya Haji , miraa boleh balik on 15 je.. Kelas Isnin pun miraa nak escape .. Hopefully belum lagi sampai 8 jam .. Dad pun nak miraa sambut birthday kat rumah .. Ya Allah .. Sepanjang malam miraa menangis . Perjumpaan SK pun miraa nangis dan memang lemah sangat-sangat :'(

Baba , rajin-rajin makan ubat tau ... Jumpa doc selalu :'( Ya Allah berikan lah aku kekuatan atas ujian-Mu ini ya Allah :'( Di sini, miraa harap korang doakan lah abah miraa sembuh seperti sediakala :'( Korang betul-betul akan terkejut tengok abah miraa ... Dulu gemukk ..Then lepas beberapa bulan *Jun-Aug* abah miraa dah kurus :'( sampai kawan baik miraa sendiri pun tak kenal yg itu abah miraa .. Aish dah lah mengalir air mata :'( kbai 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

2 comments:

  1. sori dik mira...jgn sedih2, akak dl pn mak+ayah kanser...nak kata byk pglmn xde la..tp selain mkn ubat, spend time+slalu la bg smgt kat ayah, thp kanser setiap pesakit berbeza..dl mak akak ambk ubat mahal jgak la, tp mula2 kna dl makan susu IGG Plus rsnya mmg sihat+gemuk, rmai yg cuba b17 n etc..

    tp thp awl2 ni ubat mmg byk kan, kekdg pesakit marah+kecewa+letih utk makan ubat, yg ptg miraa jgn putus asa ya dik

    ReplyDelete
  2. salam, pu3 ad jgk sedara kanser. tahap 2. please, try mnum monavie. my uncle buat doc terkejut once doc cek selepas sebulan dy minum ubat tu, kanser dy smakin pulih. itu adalah minuman sampingan kesihatan sebenarnya.ssiapa jer bole minum, semua orang ad sel kanser mira. bila dy aktif je seseorang tu akan terima penyakit kanser. dan ia membunuh. jadi, klu mira nak bg at ayah mira, pu3 bole tolong tanya uncle.. pu3 hope smuanya ok :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini