Ulangtahun ke 3 #ZaenurAmira~

Views

Assalamualaikum . huuu~ tadi miraa sibuk bukak airasia and guess what , 9 until 30 April ni ada promotion you all . Humm our 3rd anniversary this 24 . But TwT !!! YUNO what , tarikh tu dia ada kelas . Bukan setakat dia . Me mom keje . Me bro scola . Yelah kan , hari RABU . Memang kompem tak dapat pegi ;') bukan rezeki lah nak sambut heehee ~ 3 tahun tu kira normal lah bagi korang kan kaan kaaan ? :) hehe sakai kut aku ni hahaha . Pastuw-pastuw kan , dah ORANGE LIGHT from mom untuk pekse kalau ada promo for school holiday . Tadi tengok ada tapi tak se AWESOME yg bulan April :'c 

Tadi dah cuba-cuba untuk book . hehe selama ni teros je pergi beli kat AirAsia tu . Tadi dah hampir . Dah graduate xD ! So lepas ni boleh lah book teros kalau nak pergi mana-mana . Tepuk tangan sket xD ! So tadi dalam percubaan booking tu , miraa boleh pula gelak sorang-sorang . Kan kat sidebar AirAsia tu ada Depart then total payment and yg sampai pun sama amount . Miraa pegi tambah both . Bodo* nya xD pastuw masa nak buat payment tu sampai jatuh dari kerusi gelak-gelak .

Booking attempt tadi dah prinscreen , nanti mom pulang nak show off dan cakap "umi , nah . saya praktikal tadi" haha mesty lepas tu nanti mom akan suruh booking betul-betul xD ! Amin amin amin ! hehe kalau boleh nak pergi this 15 Mac or 22 Mac or even 29 Mac . "EH? Kenapa Jumaat?" hehehehe ! Ada banyak sebab . Antaranya , me bro n mom akan pulang dari scola awal . Lepaih tu , selang seminggu me buah hati akan pulang PJ . Ahaha pandai tak aku susun jadual ? :p lagi pun lepas ni tak sure lagi boleh terbang sana-sini sebab 20 Mac result SPM dah keluaq . Meby dapat masuk ke mana-mana ipt kan ? huhu ! Okay lah .. Ada lagi dua buah blog yg perlu miraa siap kan ;) Have a nice day

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Cikgu sayaa ! #doodle lagi ~

Views
Assalamualaikum hihi dah sehari tak update :p konon lah hahaha . sat agi nak continue edit blog ;) huhuuu omei kan couple kat atas ni hihi kat atas ni both me cegu kat scola . Madam Mahani tu my english teacher masa fom 3 . Mean while cegu Fareed to her husband :3 hehe . Dia ajar subject2 scie stream so me tak brape tahu ah :D haha nampak kan miraa tak pandai buat doodle lelaki ? heheh .. k nak sambung edit blog orang ;) insyallah miraa bagi tgk contoh banner yg miraa dah buat :) 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Cek Churp Churp saya yg ke 3 !

Views



Assalamualaikum . Mesti ramai dah yg tahu tentang Churp-churp tapi memang masih ada yg tak tahu juga cara nak guna . Apa-apa pun , sebelum tu korang daftar lah dulu kat SINI . Tak susah sebenarnya nak earn duit kalau rajin . Yela saya ni menganggur == nak tunggu result SPM lah katakan . Ada yang cakap saya menipu soal Churp-Churp ni . Isk untuk apa saya nak tipu ? Saya nak tolong salah . Haih . Ada kata "poyo lah cakap besar bukti takde" okay , awak nak sangat bukti tu kan ? Image kat atas tu cek sebenar yg saya terima daripada Churp-Churp . Ini pula ucapan awal surat cinta yg saya terima dpd Churp-Churp ;


Pada yg masih tak percaya , saya tak tahu nak tunjukkan macamana lagi . Tiada rahsia untuk dapatkan earning :) Cara yg paling mudah untuk yg baru bermula *aiseh macam pro* , cuba kumpul follower bagi pengguna blog dan twitter . Kemudian SHARE iklan yg Churp-Churp tawarkan seperti ini ;
Earning yg korang dapat bergantung juga sama ada orang yg klik kat link korang atau pun beli sendiri item yg korang iklankan tu . Klik link tu maksud saya , orang masuk ke link yg korang share . Itu pun kalau churp-churp ada sediakan iklan sebegitu :) Kat akaun sy ada berkaitan diskaun-diskaun ni je . Nampak kan button SHARE NOW tu ? Kalau ada orang yg beli melalui link korang , then RM15.58 tu akan masuk ke akaun earning korang . Bila dah cukup RM100 , korang boleh cash out . So tunggu apa lagi ? Jangan lepaskan peluang ni dan daftar sekarang ! - Pis yo !
P/s: Maaf saya tidak membuka akaun ANONYMOUS untuk meniggalkan komen . TY

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Freebies: Doodle muslimah dengan belon!!

Views
Assalamualaikum . Woaaa dah malam ^^ huhu .. Ada lagi rupanya doodle yg miraa belum upload . hihi . Btw ini doodle riang dengan belun :D hihi plus2 macam kenal je kan style shawl tu :p miraa slalu pakai camtu haha . Oh ye , nak size besar tekan ctrl dan image yg korang nak . huhu !




Dah ambil jangan lupa komen skali :3 dan dan jangan nak re-freebies . me tak suka ;) pis yo !

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Freebies: Doodle comel makan ice cream!!!

Views
Assalamualaikum hihi macam yg miraa tanya kat page smalam , ada orang req buat dodol ngah makan ice cream . hee macam perli miraa je kan? :p tao la miraa makan bam-bam haha . Okay okay ~ nah ambil . Sory ye tatau nak color kalau ikutkan perisa ice cream :p macam biiasa tekan CTRL dan gambar yg korang nak tu serentak untuk dapatkan image saiz besar :p


Dan mohon skali lagi orang yg tatao malu tu berhenti me-re-freebies dodol-dodol buatan saya yg tak seberapa mahir ni == aku tasuka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Faham ?! Please respect my arts ==

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Ice cream mania !

Views
Assalamualaikum . Bihihii ! Tengahari yg panas ni mesti korang rasa sengal dan cepat marah kan ? :D lain pula dengan miraa . Tiap kali panas cenggini mesti ada yg meNYEJUKkan hati miraa haha . Bukan hati je . Satu badan sejuk hahaha sampai ke otak sejuknya tuu :p Hehe apa ? Alaa korang ni buat-buat tak tau pula . Ni hah benda sejuk gile ni :3

Atotot ! :D semua perisa yg miraa suka . Apa dia ? Hah , ada stroberi , yam , vanila , chocolate , corn and mango xD paling miraa suka ? Mango and stroberi ! XD ! jyeah ! Ini lah salah satu punca miraa semakin menembam-bam-bam :D kan miraa mention miraa jual ini lagi . Hee selepas soto hari tu , miraa ada cuba jual ABC but sangat payah nak menyediakan == so tukar kepada ini :D lagi senang you all , KATANYA .dan lagi murah :p 5Osen je satu scoop  hhaha . Cuma nak scoop tu payah == sakit lol tangan miraa ni .

Hehe k lah nak enjoy makan dan tunggu bebudak scola dok panggil kaka mira xD kuat makan ice cream lol dorang . Miraa jual katne ? Alaa kat rumah je pun :p btw korang suka perisa apa ? :D

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tutorial: Cara buat sidebar macam Miraa Hussin

Views
Assalamualaikum ^__^ Pagi ni miraa ni miraa nak bagi korang tutorial . dah lama kan miraa ta buat tutorial ? Huuu so nak mulakan aktiviti me-nu-torial dengan tuto ni . Ramai yg tanya cara nak buat sidebar ni , as an example ;
 Banyak lagi soalan yg sama tapi sempat snap ni je ... Kalau snap lagi mesti tak sempat nak buat tutorial haha . Selalu jadi macam tu sebab miraa lupa dimana miraa save screensnap :p hehe okay let's get it started ;

1. Login blogger dan masuk ke Template .
2. Korang tekan Edit HTML and search code ni dengan menekan ctrl dan F serentak ;
 .sidebar h2 {
3. Copy dan paste code ni pula macam kat gambar yg saya tunjuk tuuu ~

margin: 1.6em 0 .5em;
font:11px century gothic;
text-transform:none;
text-align:center;
letter-spacing: 2px;
padding:5px;
-moz-border-radius-topleft: 15px;
-moz-border-radius-topright: 15px;
-webkit-border-top-left-radius: 15px;
-webkit-border-top-right-radius: 15px;
border-bottom: 2px solid #ffd2e0;
background:#fff0f5;
}
4. Tekaan Preview button dan kalau tiada masalah , boleh save ^___^

Ini gambar yg saya maksudkan . Kalau korang tak jumpa code tu , cuba cari /* Sidebar Content ataupun code yg seakan-akan code tu :D


Oh hampir lupa dah :p code yg saya warnakan merah tu ialah warna  border atau garisan kat bawah tu dan yg biru pula warna untuk yg pink besar tu hah . Alaa tak kan tu pun nak miraa tunjuk == manja betul korang ni . Anak sape la ni hahaha .
Huhu ! So my work here is done . Leave a comment :p oh ye sape brani copy , I'll killl you == seriously . Aku dah tak suka dengan budak yg suka copy-copy and fyi benda ni dah lama so aku tak tiru sesape . got it ? Why ada webkit border and moz border ? Well me tanok kedekut bagi pengguna GC je nampak , so pengguna MFF pun nampak :D kbai !

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Freebies: Ownmade ! Doodle bertudung! Single and duo color

Views
Assalamualaikum wbt ~ Huhu pagi-pagi update belog nak bagi freebies . Dan kali ni miraa buat banyak ! XD korang tengok lah sendiri ! Ada banyak warna haha maaf miraa tatau nak color warna apa and combine warna apa so miraa main simbaah je :p macam biasa lah korang tekan CTRL dengan gambar yg korang nak . Then nanti gambar tu akan besar . Patuw korang save image dan guna lah .









Hah kau :p pening kpale nak pilih mane kan ? :D hahaha . Nota penting , anda dilarang sama sekali untuk mengambil doodle ini dan menjadikannya freebies anda sendiri . Haram i said HARAM ! == dah ada kelibat doodle aku kat freebies orang lain . Tak malu lak  tu cakap dia yg buat . Aku tembak ni sat agi . Huh ! hehe .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

OBUSE CANDY LIP TINT

Views

Kepada sesiapa yg berminat boleh SMS nama dan alamat serta nombor lip tint ini ke 0178174610 atau emelkan ke miraahussin@gmail.com . Sistem message facebook sy tidak befungsi buat masa ini T^T .


Shipping fees:
Semenanjung = RM7
Sabah/Sarawak = RM9
OBUSE CANDY LIP TINT
12 different colors2in1(lip tint & lip gloss)

15 sebab mengapa anda harus membuang lipstick anda dan menggantikan dengan Lip Tint! !!
1. Mudah disapu - hanya dot-dot kan dibibir dan ratakannya menggunakan bibir untuk hasil natural
2. Tidak melekit - kelihatan natural selepas disapu
3. Soft Look- nampak lembut dan sebati kerana ia cepat meresap ke kulit.
4. Terasa Ringan- struktur yang ringan membuatkan anda selesa melakukan apa jua aktiviti.
5. Hanya Sapu Sedikit Saja kerana warnanya yang pekat
6. Express (10saat)- hanya 10 saat saja kerana letak beberapa dot dan sapu saje
7. Pink Semulajadi- nampak seolah olah memang berseri dari dalam!
8. Jenis cecair - sangat selesa memakainya
9. Warna Pink Yang Segar- tiada lagi kepucatan
10. Mudah Dibawa
11. Tahan Lama
12. Kelihatan Anggun
13. Harga Berpatutan
14. Cute Packaging
15. Bibir Persis Pelakon KOREA

- Dengan 12 warna pilihan
- Dengan isi yang lebih padat
- Kekal di bibir selama 6 jam
- Tahan selama 2 bulan walaupun pakai hari-hari
- Mengandungi vitamin E untuk kelembapan bibir

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Comel tak? HAHA nak kene penyepak

Views
edited kbai hahhaha

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Rambut pesyen apakah ini?

Views
Assalamualaikum ^o^ aktif pula miraa post entry skg ni huhu ~ al maklum lah menghitung hari ni nak ambil result es pi em HAHA so tadak kerja nih blog je lah tempat bermain xD nak main kat rumah mu pk aku ni budak tecik ke ? :D huhu tah hari brape yg lalu miraa potong sendiri rambut miraa . Berah noh rambut ni == konon nak bagi nipis . Tapi alah malas . Then potong2 punye potong jadi ini macam :D

Style apa kah ini ? Nak kata cendawan , depan je yg cendawan . Nak kata pari , pun bukan . Haha alah bukan org tengok pun :p kat rumah je miraa tak b'hijab . wiwiiihi dan lagi , rasa rimas dengan rambut ddepan == pakai cekak pun sama jugak asyik menggangu mata miraa nak fokus edit coding haha . Pastu pastu pastu salu kacau waktu ngah makan . Isk == baik bagi botak je kan ? XD !!! Adoi ~

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Freebies: Doodle buda scola dan lollipop!

Views
Assalamualaikum ^_^ hari ini miraa jadi baik hati . Hehe miraa buat doodle ni untuk blogger yg masih lagi bersekolah . Hehe miraa dah tak scola so buat apa miraa nak guna doodle ni TwT actually masa buat miraa ni rindu nak pergi scola alek haha tapi bila mom suh masuk form six tanok xD okay just face the music hehe . Kalau korang nak ambil just tekan ctrl dengan gambar tu serentak dan save image . Oh and miraa tak bagi transparent :p

Peringatan lagi sekali .HARAM untuk di re freebies . Huhu mungkin lepas ni nak kene wujudkan lesen bla bla bla ni untuk melindungi hak cipta miraa :p ehehe . So siapa-siapa yg ambil tu jangan beratkan jari untuk meninggalkan komen ^_^ insyallah nanti miraa buat lagi hehe bak idea meh :p kbai!

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Pambob ? SPONGEBOB SUO PETOK ! :D

Views
Assalamualaikum . Hehe pagi ni miraa asyik dok ketawo tengok wall adik den haha . Boleh lah tahan post2 dia ni . Kalah akaknya . Umm memang dia menang lah dalam bab-bab menulis dalam english but one thing yg betul-betul buat me gelak ni ;

Lagu Spongebob terengganu

Sedia dok g budok-budok? sedia kapteng! ndapee..??!! .sedia doh la kapteng!! ooo... peye hok duk dalang nanah bawoh lauk!! spongebob sluor pettok!! senang menghesap kaler kuning.. spongebob sluor pettok!! kalu sek-sek mu suke nde pelek hok dalang lauk spongebob sluor pettok!! meh la noppak pe ikang spongebob sluor pettok!! sedia??!! spongebob sluor pettok (3x) spongebob... sluor pettok

VERSI INGGERIS

Are you ready kids "Aye Aye Captain" I Can't hear you "AYE AYE CAPTAIN" Ohhh... Who lives in a pineapple under the sea "Spongebob squarepants" Absorbant and yellow and porous is he "Spongebob Squarepants" If nautical nonsense be something you wish "Spongebob Squarepants" Then flop on the deck and plop like a fish "Spongebob Squarepants" READY Spongebob squarepants Spongebob squarepants Spongebob squarepants Spongebob…….squarepants!!!
Bio pun copy , tetap aku gelak haha . Anda mahu lebih ?! Hah pegi lah lawat fesbuk dia tuuuuu kat sini . Haha nanti hang bace la sendiri . Me bro yg satu tu takde fesbuk . Ada pun dia lupa password dia . Boleh dikatakan me bro both just speak randomly but their words are powerful . Aisemen haha ok itu je bukan crite luar biaso pun :D oh ye , ada jugak yg tanya fesbuk sy apa . Rasanya ada letak kat page admin tu . Anyway takpe laa . Ni hah fesbuk miraa :p kbai

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Freebies: Own made doodle cheer leaders

Views

Assalamualaikum . hum hum hum ~ Nampak nya buah hati miraa dah kembali busy kat poli tu :* hehe takpe b , bb tak pape disini . Bb ada banyak ice cream untuk dimakan :p eh eh termengarutlah pulak aku ni . Oh ye miraa nak bagi freebies :3 tapi sorry sebab doodle ni free hair . Lama dah simpan belom publish lagi . So kalau nak ambil boleh tekan CTRL serentak dengan doodle yg korang nak kan tu. Plus , kalau korang  buat cenggitu korang dapat actual size dy ;)  Areosso? >.< tak tahu eje hehe ~






Nota penting bila ambil doodle dari saya , korang dilarang serta diHARAMkan sama sekali untuk me-re-freebies doodle ni == got it ? Good . So ~ tinggalkan komen kalau nak ambil ;) maaf saya bukan professional dalam bidang doodle mengdoodle ni . ohohohokk ;A;

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial