Perlahan

Views

Assalamualaikum.  Hehe alow je keje miraa buat dodol.  Hope nnt korang tgk2 gak newsfeed utk dodol korang.  Huu update gune enpon je skg ni. Btw visit la umah baby miraa xD

Search miraahussin24 haha


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tabung kamera RM25

Views

Ini tabung bukan camera sebenar -- berminat?  WhatsApp @0178174610 .


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Segmen : Saya nak doodle dari MH !

Views


TAMAT ATAS SEBAB-SEBAB TERTENTU

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

EMERGENCY CALL #maaf

Views

Assalamualaikum .  Maafkan saya atas segala kelewatan dalam membuat dodol segmen . Line Maxis kat kawasan saya sangat-sangat mendukacitakan . Dah lebih seminggu kut masalah ni tak nak berhenti . Waktu 12-6am selalunya line ada . Tapi skg ni tak sampai pun 5 minit , dah hilang semula . Me mom and dad siap tuka nums sebab takut ada emerg. nanti . Buat masa ini saya akan bercuti daripada mengambil tempahan blog sebab taknak nanti dituduh saya makan duit korang dan tak buat apa-apa pun . Saya hanya akan membalas msg melalui email je la lepas ni :’) huhuu ..

Bf? Yeah saya rasa sangat-sangat bersalah kat dia sebab msg patuw stop . msg pastuw hilang sehari dua . Rasa nak campak enfon ni . nasib lah baru :’p dulu dah pernah beli DiGi , now beli celcom pula . tapi makan banyak sangat kdt . itu satu daripada kebencian saya . maiigad T^T saya rasa macam berjauhan yg sangat-sangat jauh pula dengan si dia . macam berada diluar negara dimana nak call/msg pun susah sebab mahal . dan rasa macam kosong . yeah itu yg saya rasa . KOSONG ! Bekalan elektrik takde dan line hilang . itu saya boleh terima sebab bila dah ada letrik smula , line pun ada . ini letrik bukan main lagi power tapi line takde . why so real T^T ! benda ni dah berlaku dua kali dah untuk tahun ni . apo kono dengan meksis ni ! T^T !!! hwarghh ! #cry

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Sony XPERIA SL

Views

Assalamualaikum heee...  pagi tadi miraa bangun dengan muka yg sangat comel mcm panda tak mandi xD hehe then mom ask pasal enset..  Tak lama kemudian ask pasal baju raya..  Hee kua la konon nak pegi beli kain.  Huhu!  Miraa beli corak cheetah gitu hahaha dan vintage flower gak..

Patuw mom ajak g Senheng but sume tak mnarik.  Samsung Note 2 maybe but mana lah mom nak belikan hahaha..  Tapi senyum seakan nak belikan. Hehe then pegi Megalong dan nampak lah sekumpulan XPERIA.. OMG sungguh lah comel x3!! Dan tahu tak,  me mom pun beli gak haha fes nak xperia tipo but then g tuka beli xperia e.  Miraa beli xperia sl j.  Tp agak menyakitkan hati sbb nums tu xnk setup tenet!!  Tpakse beli maxis.. Then tringat kat buah hati..  Klw maxis kt umah bukan ad line then terus beli celcom agi.. Huhhh penat

Tapi agak sengal sket kedit awal2 dah hilang haha.. Any guide for xpax user?  Heee ad x mcm maxis active10? Gahaha sakai skejap >.<!! Saya sayang umi saya!!!  Huhu begitu jugak dgn baba dan adik-adik saya..  Tak lupa kt bf saya gak hehe dah baii ~ terlebih mengarut huhi


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

pinkitusweet #segmenMH2013

Views
hehe :') saya tahu saya buat tak sama mcm yg awak nak kan . maaf na . hehe ada buat duduk kat batu dengan guitar tapi cacat x'D hehe so buat sketching ke dua ja terus . takde special >n< maaf

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

blogmenang #segmenMH2013

Views
Doodle untuk blogmenang :') maaf sebab tak dapat ikut apa yg awak tulis kat entry awak tu heheh . skali lagi maaf tau >n<

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Giveaway Camera Canon?? OMG !

Views
Hok aloh ! haha eh eh lupa , Assalamualaikum :p hihi ni miraa nak bagi korang bulat mata kejap . Miraa akan melansungkan ga ni nanti , eh eh jangan tekejut dulu . ini actually tabung bukan betul2 pun kamera . bila dah siap semua doodle untuk segmen miraa , miraa akan update ni ya ? eh cakap macam keling dah xD ! gini , miraa selesaikan dulu hutang dodol kat yg join segmen tu nanti baru miraa mulakan ga ni ya ? mungkin masa cuti scola Mei sebab ramai boleh join kan kan kan ? cuti seminggu ni tak sempat tu nak buat apa-apa :3 hehe ! okay thats all . bai #mesti sakit ati tu baca :p

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Out ~

Views

Assalamualaikum huhu . miraa ngan family kat lua skg ni dan sempat lagi pula update blog hehe gambo kat umah sebelom kua dudok kat dapo makan eskim hahaha . korang korang , jom jenguk blogger ni :3 http://cheerymessy.blogspot.com/2013/03/thank-u-miraa-hussin.html huhu dia lah yg dapat dodol of the year tu xD yeyeje hihi . kbai 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

CheeryMessy #segmenMH2013

Views
Fewit :p hehe miraa rasa , ini lah kot doodle of the year yg miraa buat xD ! Miraa tenung nak dekat 5 minit berfikir knape miraa boleh buat doodle se-slim ini ^3^ huhu ! Hope awak suka ya ? hehehe !

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

SolehahShamsuddin #segmenMH2013

Views
Assalamualaikum . wuhuhu T^T miraa tak dapat nak letak leb kat lakang lappy tu . hhihi . sendiri garu kpale pk cne nak letak :'D hope awak sukaa

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Nurull-Syafiyqah #segmenMH2013

Views
Assalamualaikum . wihihiihi :p Maaf tatau buat tudung pashmina . dah lama tak pakai pashmina dan tatau nak lukis macamana . hehe begitu jugak dengan jari peace :'3 huhu . hope awak suka . heehe !

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

superdreamland #segmenMH2013

Views
Assalamualaikum . Hehe maaf naa memang miraa slow gila gila gila dalam menyiapkan doodle :'3 huhu . hope awak suka ya ? Btw maaf lagi skali sebab miraa lupa tentang corak yg awak attach :'D huuu maaf tau tau tau ...

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Views

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998
Kesalahan Dan Penalti Tambahan Seksyen 233.

Penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian, dll.
1.       Seseorang yang ;
  •       Menggunakan mana-mana kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi secara sedar ;

o   membuat, mewujudkan atau meminta-minta; dan
o   memulakan penghantaran apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau
  •      Memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik,adalah melakukan suatu kesalahan .

2.       Seseorang yang secara sedar ;
  •    Menggunakan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi memberikan apa-apa komunikasi lucah bagi maksud komersial kepada mana-mana orang; atau
  •          Membenarkan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi di bawah kawalan orang itu untuk digunakan bagi suatu aktiviti yang diperihalkan dalam perenggan adalah melakukan suatu kesalahan.


3.       Seseorang yang melakukan suatu kesalahan di bawah seksyen ini apabila disabitkan boleh didenda tidak melebihi lima puluh ribu ringgit (RM50000) atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya satu ribu ringgit bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.

Memanglah internet macam segala-galanya untuk orang . Tapi jangan lah pula sampai perkara yg disebutkan tu korang nak buat jugak . Bermacam kes dah dilaporkan terutamanya yg berkaitan dengan retis kan kan kan ? Kita pun ada hak untuk semua ni . Saya masih lagi mendiamkan diri untuk benda ni..

Sejujurnya , hati saya dah sakit dan saya rasa sangat-sangat terganggu . Tolong lah jangan buat begini . Saya tahu awak cemburu kan ? Apa yg nak dicemburukan ? Awak menyakitkan hati saya dengan tu awak dapat apa ? Saya yg untung tau ? Saya tak rugi apa pun . Awak bagi saya duit pulak bila buat begitu . Memang saya masih lagi mentah , tapi saya pun tahu mana yg baik dan buruk . Saya dah tutup komen untuk anon . Jadi , tunjuk je la muka awak yg sebenar tu . Tak payah nak tipu .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Wajah baru Miraa Hussin's blog ?

Views

Assalamualaikum . Huhu ! Quick update . Entry kepagi-pagian :B apa pendapat korang kat blog miraa skg ni ? Kikikiki sebab nak jugak merasa header muka sendiri . Hahaha dan jadi lah tema kebudak-budakan walaupun saya tahu saya bukan budak-budak dah . Miraa dapat idea ni dari ... emm entah lah malam tadi keluaq idea ni nak buat lah terus sebelum hilang :p Miraa ada jugak cuba letakkan doodle couple tu tapi rasa macam terlalu banyak dah benda . Then miraa letak fb n oso tweet dan insta username kat situ . Ramai kan yg nak buat fake-fake ? Huu .. . Eh eh ~ Miraa dah siapkan lagi 6 ketul doodle untuk segmen tu :3 tapi belom upload . Nanti miraa upload ya ? Hehe thanks kat korang yg sudi join ;)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Fatin Diana #segmenMH2013

Views

Assalamualaikum . Doodle untuk FD dah pun siap :3 hehe malu-malu kucing ea ? haha agaknya macam ni tak ? Hehe harap awak suka .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Loveletter99 #segmenMH2013

Views

Assalamualaikum . Ngee maaf tau sebab miraa buat untuk single doodle only ;) hehe rambut tu miraa tak tahu nak buat macamana dan tak nampak pulok kain biru dia tu haha . Jenama laptop tu awak letak lah ap2 . Letak ah nme miraa xD haha termengarut sat heheh . Hope awak suka . .huhu open link in new tab untuk saiz asal 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Setiasmile #segmenMH2013

Views

Assalamualaikum . Huhu ! Ini fes time buat doodle lelaki muslimah . Err hehe . Dan masa pembikinan doodle setiasmile ni kan , miraa mintak dad yg buat kan serban dan jubah tux D ! Miraa tak tahu buat . Actually keliru jubah ni yg mana dan serban ni yg mana hahah . Dan akhirnya doodle ni jadi begitu tinggi :D ! Sempat lagi ask dad , “ba , org pakai jubah nampak kah seluar dia?” and my dad ans “ada . tapi didalam” haha what ?? Garu kepala seketika . Haha and mom pun nyampuk “haha memang la bah seluar didalam. Nampak sikit saja klw pakai jubah” .

Eh eh termengarut :p hehe ini doodle untuk setiasmile ;) maaf miraa tatau pulak nak buat lesung pipit tu macamana . Dan tadi tengok tema blog biru hitam so buat lah jugak doodle ni ke biru hitam . Hee hope you’ll like it ! ;) Open in new tab kalau nak size besaww

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Dalam proses ! #segmenMH2013

Views
Assalamualaikum dan salam sejahteraaa :) hee nampak tak lukisan atas ni ? Haha sangat sangat tak kemas . saya tahu :p saya tengah siapkan doodle2 korang tu so hope korang sudi tunggu hehe . Macam2 miraa tulis kan kan kan kan ? Hahaha . Ok tu je snanye nak tulis :p

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

zazanizam #segmenMH2013

Views
Doodle untuk zazanizam ;) hee posing yg sis attach tu miraa ada cuba buat tapi lain pulok jadinya :'D so bagi doodle ni cenggini je la . Hope sis suka ;)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

eymasushoppe #segmenMH2013

Views
Doodle untuk eymasushoppe dah siap . Boleh save image or open image in new tab ;) Maaf saya tatau buat jari peace :'D 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Sijil Pelajaran Malaysia #sad

Views

Assalamualaikum . Huehihi :’D rasa nak jatuh lagi air mata ni bila nampak ayat SPM . Tadi pagi bangun dan dapat banyak message ucap good luck . Terharu . Hehe dan semalam pula Mr.Sayang ada call . Hah tenang sikit :’3 hee dan tadi pagi awal bangun tapi tido alek sambil dengar JoHaRa dipagi Era . kikiki dan dorang pun story pasal SPM . Yg menarik minat denga tu kan kerja Engineer gaji 5 angka . Kikiki tak heran pun . Just terjaga ja denga tu tadi .

Lepas masuk kereta rasa nak turun ja tak nak pergi ke scola . Dah pakai seatbelt , semua scola pun dah nak dekat . Hoa ! ToT perasaan lain macam . Sampai situ satu pun rakan sekelas takde . Huu then fara sampai begitu juga dengan yg lain . Then tepat pukul 10 semua menjerit x’D ahhh ! Takut ! Haha then pintu dewan pun dah dibukak T^T ! Rasa nak lari! Kat meja 5 Teknologi belum ada cegu dan kitorang pun dah beratur . Cegu kitorang masuk je terus gelabah . Untung yg tahu awal result dorang . Then cegu sebut satu-satu nama . Tears . Kawan kite dah ramai nangis . “Nur Amira Atira” oh my god ! T^T jantung nak jatuh ! Miraa gulung slip tu dan bukak pelan-pelan . Tengok dari atas . Ada A !!! :’D weh aku dapat A ? Oh my god . Itu mengarut . Then turun sikit , makin jatuh . A then B then C . What ?! Aku kaut semua gred ke ? Yes . Masin mulut aku . Turun lagi bawah ada ABC lagi sekali tapi terus down . Down down down . Down gila . Seperti yg aku sangkakan memang PRINSIP PERAKAUNAN dengan ADDITIONAL MATHEMATICS aku bg spoil . Huu masa ni belum lagi menangis . Kawan miraa yg lain ada dapat 5A , 4A , dan sorang tu 7A .

Then jumpa cegu Esther (ICT) , kat situ tears mula jatuh . Sedih dengan amath . Memang lah saya tak suka tapi saya rasa saya mampu untuk dapat keputusan yg baik untuk itu . Nak mintak check smula tapi rasa nanti sia-sia . Then Jia and yg lain nak jumpa cegu Norlina (PA) . Hah kat situ dah lagi jatuh air mata T^T! Saya dapat result yg tak sedap untuk akaun but still lulus :’( huu saya takut sebab cegu dulu kata jangan jumpa dia kalau gagal . Memang tak gagal tapi kawan-kawan saya dapat keputusan yg baik :’( Jia ngan Tira memang dapat A . Fara ngan Lela dapat C+ . Saya ? Oh my gosh T^T dan saya rasa takut sangat nak jumpa dengan cikgu yg ajar saya amath sebab saya dah kecewakan dorang . T^T

Ayat mudah , keputusan saya A- A- B+ B+ B C+ C+ C D G . Kalau boleh , saya nak yg G tu berubah menjadi E . Biarlah tak kredit tapi saya taknak G dalam result saya . Rasa nak hantar pula permohonan untuk cek semula paper tu . Tapi tak pasti nak ke tak sebab yg bidang saya nak masuk semua tak ada kena mengena dengan itu . Now tak tahu nak masuk pergi mana sebab maktab memang dah tak akan diterima . Saya kekurangan 1 A . Masuk pom six pun tak nak sebab guru yg mengajar tu pun kata f6 sekarang sangat susah . Bukan tu je , dah memang  takde minat . Mungkin selepas ni terus apply keje kat pejabat . Pejabat ? Oh buat lawak kejap . Tapi kalau masin mulut ni siapa tahu saya dapat keje terus . Hihihi boleh kawin terus . haha

Kalau sambung belajar mungkin saya akan masuk politeknik macam MrSayang saya . Tapi tak tahu lah kat sabah atau snanjung . Tapi semua yg saya mohon ada kat Melaka . Eh ? Dekat je tu dengan N9 hiahaha . Apply nurse pun tak tahu dapat atau tak sebab saya tak pernah nampak nurse yg berbadan montel seperti saya ni . Isk . Dah tentu tak akan dipanggil temuduga pun bila saya nyatakan berat dan ketinggian saya . Masa depan yg cerah ? Mungkin . Kalau saya pasang lampu . Saya nak kata apa pun tak tahu sebab sangat kecewa dengan diri saya . Kawan saya dulu satu kelas , then pindah masuk aliran Sastera . Dia dapat 7A1B . Saya ? Puih . Buang pergi laut je lah slip tu . Saya sangat menyedihkan . Saya benci diri saya . Saya benci !!!!!!!!!!!!!

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Freebies: Couple doodle bersenam? Kut ?

Views

Assalamualaikum . Hihi ! Asyik tergendala je miraa nak update freebies nihh . Isk . Tahu tak miraa pengsan teros after QTI tadi haha . Penat T^T hah itu bukan persoalannya skg . Muhuhuhu miraa ada buat drawing haritu tapi asyik tangguh je tu lah baru skg baru nak update . Hah mari mari mari ambil couple ni kalau korang nak . Maaf naa rambut si jejaka agak serabut x’B ! Maklum lah tak tahu buat rambut lelaki ni .




Tahu kan nak ambil macamana ? Tekan ctrl dengan yg korang nak kan . Amaran lagi sekali , jangan mengambil dodol saya untuk kegunaan freebies blog anda ! Kalau nak sangat buat freebies , pagi buat sendirik == ! ni nak kata awak punye pulak . Saya tahu dodol saya tak comel . Tapi jangan lah nak ….. errghh ! Aku tumbuk muka kau xD hehe bayangkan Johan yg jerit muekekeke insyallah lepas ni miraa upload lah pulak yg preheir :p


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tak kenal erti putus .

Views

Assalamualaikum . Hee awal kan miraa bangun ? Hee nak tunggu solat subuh actually . Tadi calling dengan Mr. Sayang . Ha ah memang dia kat poli pun tapi tadi ada free time sket . Housemate dia kat lua .. Nehehehe :’3 yeah saya memang betul-betul cintakan dia tak kira apa orang kata . Eh tadi miraa diperli pula :D “manjenye” ahaha kay siyes nak ngamuk >.< ! Tapi biasa la tu . Hehe :’)

Putus? Oh my gosh . Simple word , but surely can make you suffer for the rest of your life. Bagi yg siyes lah . Kalau setakat bersama untuk fun , baik campak pegi laut je . Kalau kite sayang orang tu , lepaskan dia pergi . Then what ? Tengok org yg kite sayang dengan org lain ? No way! Na ah ! =A=! Those quotes doesn’t mean anything to me . I have my own quotes . Putus bukan lah penyelesaian bagi semua masalah . Selagi masih boleh , cuba untuk perbaiki . Hee saya mengaku yg saya juga manusia biasa yg tidak terlepas daripada kesilapan . Tapi saya akan berusaha memperbaiki diri saya untuk masa depan yg lebih bahagia :D ! Kita ni kan , tak boleh jugak jual mahal sangat . Mahal sangat orang akan takut dan lari dari kita . Sesuaikan dengan ekonomi , eceh .

To my sayang , saya akan cuba untuk memperbaiki diri saya ni sebelum saya jadi istri awak nanti ;) hee awak pun tahu kan yg awak nombor 1 didalam hati saya ? Nombor dua .. dan juga nombor 3 . Hehehehe mimpikan saya ya ? :D egegege ! Entry sejuk di pagi buta :D miauu ! Itu sahaja . Sekian .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Perkara lepasan .

Views


You might say “aww suwit nyer!” and “wah comey nye!” or even “alala hepy nye dorang”. Nahh you can say that pretty words to the owner . Ini tempahan but dia takde bagi pula link blog dia ;) hee sweet memang sweet tapi siapa sangka saya buat doodle seperti itu T^T

Cukup lah dengan penderitaan , aisesesh xD ! Tak tahu lah kenapa muka doodle lelaki itu seakan-akan mirip seseorang . “Siapa makan cili , dia merasa pedasnya” eh sory peribahasa kita tak betul . Dengan baju taris putih biru . Ee == I started to hate my hand now . Dengan gula kapas konon dating kat funfair . Alahai . Dulu dulu dulu . Takut noh Mak Jemah . Tahu lah kita tak ada buat salah . Tapi , hah taip serupa keling . Takut disalah anggap okay kita undur diri dulu . Bai bai .
Semoga sentiasa berbahagia disisi orang yg tersayang . Biar lah perkara lepas menjadi pengajaran dan maju kehadapan dengan gembira . 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Pra-University | Kejar minat atau kemudahan?!

Views

Assalamualaikum . Hwaaa terlalu lama menyepi sehinggakan blog kesayangan ku ini tidak dimanjakan . Ahaa . Mempunyai masalah ‘mentol’ sebentar . Bangun pagi seawal pukul 10 suku . Hoi ! Awal kan ? Hah . Ini lah budak yg tak berkerja buat . Eskiusme ? Miraa ada kerja okay . Menjaga lemak . Kay , awak jeles latu sebab takde :b awak kene pergi scola sebab awak budak scola .

Bercakap mengenai tu kan , ada lagi 5 hari kan untuk bekas calon SPM 2012 menunggu keputusan keluar ? Rasa takut tak ? Rasa gentar tak ? Rasa hebat tak ? Hah semua jawapan awak tu bohong . Haha . Mustahil seorang yg bakal menerima keputusan SPMnya akan berasa tenang pada masa ini . SPM itu penentu masa depan . Penentu awak akan makan nasi atau pasir kelak xD yeaayhhh . Bila tak difikir , benda ni tak aka nada rasa . Tapi bila disebut-sebut , satu perasaan yg lain macam akan muncul kat dalam hati ni . Ecewah .  Beribu .. err silap . Berpuluh ribu pengguna fesbuk kian sibuk meng-update pasal ni . Ha ah betul kau . Tak tipu ni xB good luck gais ! Wish me luck too ;’)

Masing-masing akan pergi ke arah yg berbeza nanti , masuk ipt , masuk itu masuk ini dan juga Pra-U . Ohoi . Tak pernah sekali pun pernah terfikir akan kemasukan ke Pra-U atau lebih mesra dengan panggilan ‘tingkatan enam’ aha . Siyes since fom 1 tak pernah bercadang untuk masuk . Tapi bila diceramah oleh mom , baik juga masuk . Tapi ada kekeliruan sikit . Minat atau kemudahan ? Tertarik dengan pelajaran yg ada kat SMK Datuk Peter M . Tapi perjalanan dari rumah ke situ ambil masa selama sejam lebih . SMK Majakir pula takde yg miraa nak tapi kalau kat situ , dekat je dan boleh pandu krete sendiri bila g scola . Tapi kalau dapat masuk ke ipt lagi best . Heh . Adui lagi 5 hari tapi berbagai perasaan yg muncul . Susah untuk diterangkan . Boleh dikatakan seperti Astro , “Macam-macam ada” . Ahaaa .  

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Flash player | Kawan

Views


Assalamualaikum . Kikiki . Jangan terkejut dan jangan salah sangka . Miraa Hussin IX tu memang akaun miraa pun . Muahaha . GC miraa tak updated so flash player tu pun menjadi penghalang untuk miraa buat kerja . Tak dapat nak download video for projek multimedia me bro , tak dapat nak bukak message fesbuk dengan laju . Tu pun kena melalui emel . Dan lagi menyakitkan hati . Takdapat nak edit blog . Bio betui kan ? Memang .

So tu la punca kewujudan fesbuk baru . Kenapa IX (9) ? Hah . Sebenarnya lebih 9 dah akaun yg hilang . Haha dulu masa pegi CC dengan Asha , miraa ada buat akaun . But then heppy-heppy sukan kat scola , bila dah pulang pass lupa . Pastuw masa fom 2 dulu ada banyak tapi tah apa masalah lupa pass juga . Then pom 3 ada fesbuk Click Here . Bukan pasal pass lupa . Tapi akaun tu kne buang == entah pula macamana boleh hilang . Then buat lagi buat lagi sampai lah ke Angry Miraa . Tu bukan lupa pass . Tapi deactivate sebab takut nanti banyak mencarut atas sebab-sebab tertentu . Kemudian Miraa Hussin yg di block brape lame tah sebab banyak sangat share link dan akhir sekali Miraa Hussin IX haha . Ada tergerak hati ni nak buatkan Mr.Sayang tu second acc but nanti orang ‘tu’ kata kita ni terlalu mengawal bf kita . Eh bio ah == haa then tadi melamar kawan baik kite name diyer Fatin Izzati . Alaaa kawan kite yg popular tu . Dia lagi popular dari kite xD ! hihihi siapa sangka begitu ramai yg melamar beliau berhari berminggu bertahun tapi tak berjaya , dan saya yg tak punya apa-apa dengan satu ucapan dah berjaya dan diterima olehnya ? Oh jeles la tu kan ? kikiki pastuw tadi chat lagi dengan best friend kite pasal ‘’sesuatu’’ dan cerita itu sungguh menarik sehingga membuatkan saya jeles . Oh kawan , awak begitu …. Hebat ! XD
“Kami buddyz . Takkan terpisah”
Line pula membuat taik dan miraa pegi umah uncle beli cola . amik ais banyak-banyak minum sikit-sikit . apa ? =.= cahaya broadband menjadi merah semerah padi .. ahaha ambil keputusan untuk tengok tb . Yeah pada masa yg sama mesej Fatin . Citer3 punyer citer , boleh pula citer pasal kawen . Aha . Miraa kte yg nanti miraa kawen miraa akan pilih tarikh yg sesuai dan ada promosi tiket kat AirAsia . Oh my gosh . Mungkin miraa patut buat giveaway ticket ke sabah bila nak kawen nanti kan ? :p Insyallah kalau ada jodoh dan dimurahkan rezeki ^w^ doa kan la kitorang akan berkekalan . Eh eh jauh melalut :D !!! Izinkan saya mengundur diri untuk pegi menyelam dalam selimut dan bermimpikan makan cheese cake . Assalamualaikumm -o-

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Miraa Hussin ix ??

Views

hello hello quick update  fb satu tu ada masalah entah apa . ni yg baru :B Miraa Hussin IX

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Offer . Iphone5 new full set :)

Views
Photo: Offer . Iphone5 new full set :)
- Wifi 
- Bluetooth
- GPRS
- Same size
- Charger , USB , earphone , manual , with box !
- Free shipping 
- NO APPS STORE , NO ANDROID , NO GOOGLE PLAY
- Not original 
- Black (2pcs) white (1pcs) Ready stock
Interested ? Send your details to 017-8174610
Offer . Iphone5 new full set :)
- Wifi 
- Bluetooth
- GPRS
- Same size
- Charger , USB , earphone , manual , with box !
- Free shipping 
- Front and back camera
- NO APPS STORE , NO ANDROID , NO GOOGLE PLAY
- Not original
- Black (2pcs) white (1pcs) Ready stock
Interested ? Send your details to 017-8174610

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Memandu : My first tiang . HAHA !

Views

Assalamualaikum . Hah … miraa penat tadi lepas pegi blaja xD ! Awal pagi lagi kene kejut . Kul 7.34 pagi tutor sampai dengan krete Viva dia yg ada pelekat L . Alalala haha . Mom and dad nak jalan jugak so miraa pula pegi blaja . Then tutor kata “mau bawa dari sini?” oh my god == is it a joke ? Jalan raya sebenar ? omg omg ! Tapi bila lagi berpeluang kan nak bawak ? :p ehe so about 3 or 4 km me drive kat kawasan Benoni . Yay . Haha . Then terus masuk ke litar Andus . Fes dia aja cara parking .

People said that practice makes perfect , but tak sama dengan jiwa miraa ni . Percubaan pertama dapat je masuk parking .  Perfect . Haha then second and so on tak ok . Tetibe tempat yg miraa blatih tu ada orang guna == terpaksa merayau kat tempat lain . Practice tukar gear dan kawal clch  hahhaha . Jujur , lebih 10 kali enjin mati haha . Patuw tutor kata kne pegi Nagapas ambil orang . Oh my gosh ==! Lagi sekali menempuh perjalanan kat jalan raya ? haha then masuk kawasan perumahan . Yey! Haha miraa tak pandai nak buat u turn lg . So jalan keluar ? Haha reverse sepanjang jalan xD patut lah dia tak suruh masuk dendalam haha then pegi alek Andus . Pusing litar dalam 20 minit dan jumpa spot parking lagi . Takde orang :3 hehe dan disitu jugak lah tiang yg pertama jatuh ==! Dari hari masuk bengkel tak pernah pun ada jatuh . Boleh pula tadi jatuh ! haha malu malu malu . Then blah dari situ main lagi kat area selekoh . Wait wait wait . Main ? XD !! After that masuk lagi skali untuk cuba park . Tutor pun dah datang and yes ! Berjaya xD hihik then dad call kte dorang ada kat area post office and once again dia suh miraa yg drive == Isk ! Mse tu dah banyak krete tp masih brnasib baik sbb miraa bjaye klua dari simpang xD ! Tapi tadi kat bulatan , hampir langgar tiang hahahha then bulatan kedua pun lupa pasang signal xD ! bulatan ketiga lupa perlahankan krete . Nasib baik bulatan akhir tu takde masalah xD hehehe !

Hahh . Memang memandu ni menyeronokkan xD tapi kadang-kadang menakutkan . Miraa dah boleh kawal kelajuan :B 60km/j ehhejkk kelajuan yg ideal la tu kan ? haha mata tak henti tengok meter . Bila ada krte nak memotong , situ lah miraa kurangkan g 50 hahah kalau korang dudo dalam krete ni , mesti korang nangis XD okay that’s all . Haha doa kan lah miraa lulus nanti ujian JPJ hahaha

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Belajar memandu ? News : Offer iphone5 !!!

Views


Assalamualaikum . Hehe harini miraa ikut dad turun g scola mom . Prasekolah yg miraa citer kat fesbuk tuh haha . Knp pegi ? Sebab mom ada meeting and mom lak suh dad pasang Astro kat kelas tu . Haha awesome kan budak kelas me mom ? Pagi-pagi dorang akan bersarapankan katun kikiki tapi tadi kena tunggu lagi 3 jam . Heh lari topic . Okay rasa nak lompat tinggi-tinggi sebab esok dah mula blaja bawak krete haha . Yela , tahu tak tadi miraa jalan sejauh 2KM untuk beli barang-barang “special” x’D

Hehe untung kawan kite sorang tu tau . Haha . Knp ? Nak tunggu dia sendiri update nanti :p nanti dia update , kite update gak haha . Suwit yuno xD ahai tak sabar ! Haha . Oh lagi sekali lari tajuk haha . Ok citer pasal bawak krete hehe . Tahu tak tadi miraa dah gatal dudo tempat pemandu xD da lepas dah hand break . Tapi teros cancel . Jalan kaki jugak akhirnya haha . Kalau miraa ni lelaki mesti miraa brani kan ? Haha tapi nasib baik tak menggile tadi . Masa miraa jalan tu miraa nampak polis trapik . Aww . Gile gelak terus haha .

Then sepanjang berjalan lagi tadi boleh pula miraa malu-malu ngan buda scola smkmp haha .. Rasa segan bila dorang tengok miraa . Hehe then after bjalan 2 km tak termasuk selok belok lagi , miraa jalan agi smula sebab nak g tempat krte tu haha . Miraa pk dad takde kunci krete . Rupanya ada . Nah ~ Hilang 2 kilo haha T^T sadlife . Pastuw dad jumpa dr . Huewwwee kite dudo krete edit blog then donlod music tetibe lappy mampuih xD ! Bosan . Yeah I know . Then me g amik iphone4s yg Asha order then ask dad g tempat Asha keje . Hehe tekejut jugak minah ni bila aku bagi dia bakul ijao . Dia tengok dalam ada i-pong punye kotak . OMG ~ mungkin dia nak pengsan sebab terkejut haha .

Oh just for you gais yg singgah blog ni , miraa bagi offer RM300 untuk seketul iphone5 . Putih ada 1pcs , and hitam ada lagi 2pcs . So sape nak boleh msg miraa 0178174610 . Tapi tak nak lah jawap soalan ni ;
1. ori ke ? : tak bukan ori . Buatan china.
2. fullest ke ? : yes ada charger , earphone , USB , manual
3. Postage termasuk ? : tak . Add RM10 ye untuk postage ;) tak kira ke snanjung o sbh/srwk
4. Ada warranty ? : sayang , its not original so takde warranty .
5. macam ori tak ? : Alhamdulillah yg ni design sama mcm ori sbb dari charger ke tempat masuk sim mmg sama dengan yg ori dan casing iphone5 pun muat .
6. Ada android? : macam yg sy kata , bukan ori so takde android or appstore .

Oh ye , Samsung Galaxy Ace pun ada yg tu RM350 . Yg best tentang tu apa ? Dy ada android. Pape pun msg je miraa ye ? Jangan tanya soalan sama pula == hee okay now nak dancing like monkey dengan lagu Kesha-C’mon ! Hahaha

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Freebies: Doodle main skipping

Views
Assalamualaikum ^_^ dah lama kan miraa tak berdoodle >.< hehe tengah sibuk siap kan blog tempahan dan juga doodle tempahan sampai lukisan berterabur kat bilik xD haha so kali ini miraa ada buat ni . But a bit weird kan ? yeah I know haha . Why buat main tali skipping ? Umm sebab few days ago miraa bermain dengan benda tu dengan adik miraa xD okay jujur susah sebab badan bam-bam . Haha pape pun korang tekan ctrl smbil tekan kat pictu yg korang nak kan tu untuk saiz yglebih besar ye ?



Harap korang faham dengan syarat-syarat penggunaan doodle2 miraa ni . Read kat tab Doodle4u tu bagi yg ptame kali masuk ke blog miraa ni k ? Haram untuk direfreebies .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial