Kelas | Kawad | Everything

Views
Assalamualaikum . Hihi macam lama betul miraa tak hapdate blog . Pada yg tempah edit blog tu maafkan miraa sebab masih lagi berhutang . Miraa pun tak sangka yg hidup kat poli ni memang susah dan sibuk . Bukan susah cuma banyak yg perlu dibuat . So mungkin lepas ni kalau ada yg nak refund , just let me know . Sebab miraa pun slow gila dah buat kerja T,T maaf tahu . Im sosososososoooo sorry . Well , hidup miraa kat poli buat masa ni okay . Dengan minggu pertama berakhir harini , sangat awesome . Kikiki . Ramai kawan baru dan banyak lagi ilmu yg miraa dapat . Ceh ! Padahal kelas asyik cancel . hahaha . Untuk tugasan pertama group miraa buat presentation about dialog . Ber-dialog lah kat depan . Next buat presentation for Computing Essentials . Rasa macam kembali ke sekolah alek sebab dulu kat sekolah pun puas dah buat sume ni . Dan ada juga math . Miraa suke gile dengan circle . Haha .
  
Then hari seterusnya pula pasal pendidikan islam . okay kut kami sekumpulan cuma perlu murnikan lagi bahasa dan guna bahasa melayu bukan bahasa pasar . yela dah lama cuti kan ? hahaha tak banyak lah nak dicerita pasal kelas . now dalam team lelaki . im the only girl in there and im the leader . tak ke mengarut ? haha dah lah aku ni low class bukan yg pandai . haiahhhh . tadi lagi masa kawad miraa dan kawan sorang jadi yg pertama push up =.= hok aloh . salah pusing kene suh turun untuk push up . malu k miraa . lakang tu da la laki  hahahaha =.= !!!!!!!! sampai krem krem kaki .
  
Then tadi banyak gila air yg miraa beli . dari botol kecikk sampai lah ke besar . haha . sampai je bilik terus ada mem kata ada pelangi . apa lagi berlari pergi gambar macam tak pernah nampak . aduihh kesian miraa ni . hahahaha . okay now mem g masjid solat berjemaah . miraa ? abc ... so now nak pegi kafe . beli mamam . lapar sangat . Insyallah kalau line laju malam ni , miraa dapat lah siapkan beberapa buah tempahan blog . Insyallah . Umm ad ke lagi yg read blog miraa ni ? T.T huhul

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Yeke aku suke pink ?

Views

Assalamualaikum . Wah tak sangka begini rasanya hidup dalam asrama dan ipta . Sungguh memenatkan . Haha . Just imagine yesterday je dah 3 kelas takde . Harini pun sama juga 3 kelas takde . Wahaha . Amek kau nak gile aku turun naik ke asrama . Aras 4 k aras empat bersamaan dengan tingkat 3 . Boleh kurus ? Amin ! hahaha . Miraa pun tatau apa nak jadi . Miraa rasa miraa makin gemuk ni . Hari-hari makan ayam je kojo . . . Eh lari dari topik ///

Pada yg dari dulu follow update miraa memang bosan lah sebab miraa punye blog ni kaler pink je . Then header pink . Semua pink . Kat sini pula , macam yg dalam gambar tu lah ... fefiumm , handkie , botol , meje , baju , enset ~ Semua kaler pink . Selimut miraa pun kaler pink , tuala mandi miraa pun kaler pink hahaha :D!  Miraa pun tatau lah kenapa , tapi kalau miraa dah kumpul banyak benda kaler pink ni miraa dah dikira suke kaler pink ke ? Or macamana ? Hahaha . 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Jangan buat aku menangis ...

Views
This is my first week in Kuching . Far away from home and my mom , my dad , my brotha(s) and my own room . It is really hard for me to stay in some place where you don't really like much . For the first time , I felt like I wanna go home and never think about my future . Yeah broken E . First day was like wow . Second and third day I cried . Nonsense crap and all bloody stuff passes in my head . Berpuasa tanpa keluarga , berbuka tanpa baba dan adik yg baca doa , tiada umi kejutkan sahur , tiada adi yg duduk-duduk diruang tamu buat topeng Ironman . Tiada tu tiada . Then teringat berapa banyak dosa yg aku dah buat kat umi dan baba :'( then sedih sebab diri ni malu sangat nak bercakap dengan si dia . Miraa bukan berani nak berbual kalau ada orang sekeliling . Nak memberanikan diri pun ada je halangan .
Miraa dah okay dan tenang sebab room mate ngan Amoi rajin ajak solat berjemaah kat masjid . Kat masjid miraa rasa tenang sikit sebab ... tatau lah kenapa . Miraa kurang online sejak dua menjak ni dan tak sangka pula akan ada orang buat macam ni . Nak di tengok masa tu , masa miraa kat masjid . Siapa yg tak sedih sebab miraa tak dapat nak halang benda tu dari terjadi . Miraa tahu miraa bukan lawa . Miraa bukan comel . Miraa bukan selim . Miraa bukan putih . Miraa tahu miraa tak sempurna . Miraa tahu tu . Tapi nak kutuk , kutuk diri miraa je . Tayah libatkan si dia . Siapa yg kata dia bajet zayn malek amende tu ? Dah nama yg diberi Zaenur , hang nak ceq wat pa ? Setiap nama ada maksud tersendiri . 

Miraa bukak je cbox tu dah down alek . Miraa baru naik dan masuk kat ostel , bukak je laptop dan chatbox nampak ayat sumbang . Miraa nak tahan macamana ? Banyak dugaan yg miraa terima harini . Tadi miraa pergi bandar , duit dalam 100+ habis . Then miraa rasa sedih bila umi msg pasal "ubat baba" . Baba kan sakit . Tetiba masa berjalan tu air mata nak jatuh . Ni pula dah siap mengata bf miraa . Kalau kami ada buat salah , maaf . Alhamdulillah dah 3 tahun lebih kami bersama , belum lagi kami ada buat benda-benda terlarang dan kes-kes berat . Ya Allah :'( bercampur-campur dah sedih aku ni . Tolong lah jangan lemah kan diri aku ni . Esok first kuliah dan lagi tak an nak pergi mata bengkak-bengkak . Please :'(

Ya Allah ya Tuhanku , ampunilah dosa kedua-dua ibubapaku , adik-adikku , keluarga ku dan seluruh kaum muslimin dan muslimat samada yg masih hidup mahupun yg telah meninggal dunia . Robbana atina fiddunya hasanah wa fil akhiroti hasanah wa qina adza bannar . Walhamdulillahi robbil alamin .

Saya sangat-sangat merindui rumah saya :'( umi ... baba :'( !!

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Ke 'pasar'

Views
Hellohellohai =.= ughhh ponat nya . 
Okay harini miraa nak kuo g bli beberapa barang keperluan ~ 
hahaaaaaaa ~ siap lah . Eh apa ini . 
Haha ok jujo lah , miraa dah tak pandai nk menaip entry T.T !! 
Tolong !

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Amoi | Feira | Miaa

Views

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Room mate :)

Views
Kami urang Sabah bah ! :D
Follow Feira jom :3

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Day 3 : Siren! Weeuu weeuuu ~

Views
Hoho ini pula kisah hari ke tiga . Kalau nak read yg day 2 , boleh tekan sini . Hoahaha . Kami dikejutkan dengan bunyi siren pada pukul 4.10 pagi . Hoho bergegas pergi mandi . Tapi bila siap je miraa mandi , tengok semua dah kosong haha . Then berlari meninggalkan ostel ... Pergi solat kat Masjid then sarapan >.< mee goreng . Aum aum .. Hhaha . Then pergi pula ke DSG (Dewan Serbaguna) tapi sebelum tu duduk dulu kat bumbung hijao -.- tsk tsk . dah lah berbaju kurung . haha . then daftar pengajian . Okay lah kut tak besesak sangat sebab lelaki dah habis daftar . yg kt JTMK . Kemudian pegi UiDM == 
  
Lol banyak orang kat sana . Malu eden nak bergambar untuk kad pelajar . Hahahaha . Miraa nak senyum pun malu "Bah gwiyomi2.." haha miraa dengar ayat tu . Lol sakit jiwa . Berdepan pulak tu dengan semua yg menunggu untuk di gambar jugak . Heee .. Then pergi koperasi ambil segala baju-bajuan dan masuk ke asrama alek . Then momma call ..wuwuwu T.T nak jatuh air mata . Then masuk dalam masjid ceramah pasal ibubapa ada terselit . Dan kat sana lagu Anak Soleh dan vid ibu dibedah untuk melahirkan anak T.T dan dan dan masa tu memang air mata berduyun-duyun jatuh TT Wuuuuuuuuu lepas tu macam biasa pegi DSG dan masuk ostel T.T haih penat tul !

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Day 2 : Hostel

Views
Supposed to be published on day 2 . Tapi diri ni terlalu fenat =.= Day 1 ? Boleh baca kat sini . Hehek . Memang penat nak gila lah masa ni . Mula-mula mandi iron tudung dan pack lagi barang dari hotel . Then mom call taxi . Kami bekpes megi kari je :p haha then taxi sampai ... Sampai je Poli tu bukan men lagi jauh =.= haha sakit kaki . Masa mendaftar okay sikit sebab jalan takde naik tangga sangat . Tapi bila dah daftar .. Kene bagi kunci . Ya Allah =.= Aras empat ! Haha dah lah barang-barang berat T.T then masuk bilik dan jumpa orang sabah . Okay room mate saya orang sabah :p haha . Then turun lagi ke lalala beli barang-barang lain . Its like T.T dalam 3-4 kali lah jugak turun naik turun naik . Then sume b'kumpul kat Masjid ..
   
Tatau lagi apa yg jadi sebab dah lupa . Terus masuk bilik dengan kepenatan yg berganda dan tido . Gila lah :D

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Day 1 : Kota Kinabalu to Kuching

Views
So hello . Today I'm officially in Kuching Sarawak . First thing first . Wake up in the morning at 10AM cause last night me and my mr. future husband is in the line like woaaa hahaa . We sleep ...almost in 3AM hehehek . What we talk ? Donno lah . Asyik gelak . So next , bangun dan pack pakaian lagi sikit dan siap-siap nak jalan . Pegi umah uncle , salam . Aunt pun ada and my cousin pun ada . Hoho . Salam dad and lil bro salam saya . Hoho :'D dad kat rumah je sebab dad tak brape sihat :'( umm so me and my brotha and mommy kne hantar oleh jiran . Dung dung dung ! Sampai T2 . 
   
Did I mention on my last post that this is the first time we booked ticket via online ? Haha sakai k sakai . Then self check in . Macam apa ja bawa banyak2 dokumen . Padahal nak booking number ja . Wakkaka . Then berlari duduk sekejap . Then punye lahh semangat at 1pm agi dah beratur . haha then duduk dan masuk lagi . Weh banyak bag banyak bag . Lalu diramas macik polis == ish aku bukan ada bawak senjata pun . humm then tak sampai 6 min duduk kat boarding lalala , masuk terus kapal . Hok aloh .  Kemudian dalam kapal kami macam nak tido tapi tak tido . Kami nampak awan je . HAHA .
     
Dannnn kami mula sampai kat Kuching IA . WOOOOOOOOOO besooooooo haha . Okai sakai kejap . Then  beli taxi . Eh eh ! Ticket taxo ~ haha kaya gila nak beli taxi . Then driver dia sempat lagi main wechat masa jammed katsana . hihihik lawak je . Why ? Den tak faham apa dia cakap . Then masa kat dalam kereta tu miraa macam nak meraung kelaparan T.T just imagine from 11am tu belum makan . Sampai kat Kuching lak 4pm something . Haha . Sampai je hotel , terus keluo pergi cari makan . Dan boleh pulak masa tu tengok2 semua kedai elektrik == haha jalan sikit lagi jumpa kedai  tu . melantak ayam . Ok kenyang dengan Ribena Sprite . Hahaha . 
   
Dan sekarang miraa sangat2 mengantuk dan penaaaaaaat T.T kbai .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"

Views

Alhamdulillah..Syukur ke hadrat ilahi kerana dengan rahmat-NYa, Farisha berjaya menganjurkan
"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"
bersempena pertengahan tahun 2013
Kejap je masa berlalu,kan?

Pencarian Sponsor telah dimulakan pada 22/04/2013 dalam entry INI. Mula-mula nak mencari sponsor, teragak2 jugak takut tiada yang sudi sponsor. Tapi alhamdulillah, sponsor semua amat baik hati dan sporting! Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada sponsor-sponsor kerana menyokong 1st Big Giveaway ini

Jadi, pada hari ni, 15/05/2013 rasmilah pembukaan Big Giveaway ^.^ 
(sambil ambil mood potong ribbon merah..hehe).. 
Audience...Please Clapping your hands! :) Clap! Clap! Clap!!

Hadiah berjumlah RM 800.00 untuk dimenangi!! 
50 pemenang utama di cari!

Para peserta dikehendaki JUJUR ketika melakukan tugasan yang diberi. Semua tugasan adalah WAJIB sebab Hadiah yang akan diberi adalah berbaloi dengan usaha korang menyiapkan tugasan
(Seandainya korang menang Hadiah GA dari Sponsor yang terlibat dan didapati korang tak follow Blog/ like Facebook /add friend Facebook sponsor tersebut, automatik hadiah akan terbatal dan digantikan dengan pemenang baru)

Antara syarat-syarat penyertaan :-
1) Mempunyai blog dan Warganegara Malaysia.
2) Tinggal di Malaysia
3) Follow blog ini (untuk mengetahui update terkini GA)
4) Follow, Add Friend dan like sponsor.
5) Paling Wajib - Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
6) Letakkan URL entri di ruangan komen di bawah.

[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]  


Follow Blog Sponsor




Like Fan Page Sponsor





 Add Friend Facebook Sponsor


BEUTSKIN ESSENCE DATYN MIA 
NATURACTOR COLLECTIONS 
CAPTURE BOOTH 
MAKAN COKELAT ZAI 
NATURACTOR COSMETICS 
(**tambahan - sila like & share mana2 gambar produk dalam album sponsor Naturactor ini**)
MAKAN COKELAT ZAI 
NUR IZZUREEN 
SITI NOR AMIERA 

Klik Iklan Sponsor 
 (tunggu sehingga habis loading)


http://bit.ly/14ZrpY1
 http://bit.ly/ZP9QVX
http://my.sharings.cc/syaika/share/SmoothManageable/
http://my.sharings.cc/syaika/share/LibresseShineOn

Follow Twitter 



Hadiah-Hadiah Terhebat


Top Referral x 1

 1) Produk SNE (Excel Tea) bernilai RM75 + 1 hamper cenderahati bernilai RM20 + 1 keahlian percuma SNE
+
2) Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 + Percuma Baucer RM50 bagi pembelian Kad Kahwin
+
3) 2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel


 Hadiah Cabutan Random.org


Vital Energy Q10 Lotion (Toner) + Compressed Mask bernilai RM 85 x 1 pemenang
Vital Energy Whitening Lotion (Toner) bernilai RM 80 x 1 pemenang
Serbuk Cheeze bernilai RM 75 x 1 pemenang
Set Kecantikan 3 In 1 Nour Ain bernilai RM 52 x 1 pemenang
Shawl Half Moon Sakura bernilai RM 45 x 1 pemenang
Mini Fondue Porselin bernilai RM 45 x 1 pemenang
Adjustable Slimming Belt bernilai RM 40 x 1 pemenang
Wangian Kasturi Puteh Syifa bernilai RM 35.90 x 1 pemenang
 Kain Pasang Cotton bernilai RM 30 x 1 pemenang
Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 x 4 pemenang
Chocolate Love Box bernilai Rm 25 x 1 pemenang
Shisheido Black Mask 5 pcs bernilai RM 18 x 1 pemenang
Top Up RM 10 x 4 pemenang
Top Up RM 5 x 3 pemenang
2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel x 11 pemenang 
Baucer Anis Felt Craft 10% x 3 pemenang
Header Blog x 5 pemenang



Hadiah Saguhati Random.org

Review Blog x 8 pemenang

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT HADIAH

Rajin-rajin la korang promote GA ni ye sebab Farisha nak cari banyak pemenang!!
Di samping tu, korang berpeluang menang hadiah Top Referral bernilai RM 170!!

**Sepanjang 1st Big Giveaway ini dijalankan, akan terdapat promosi + hadiah percuma yang akan diberikan kepada pengomen yang bertuah oleh Para Sponsor! Nak tahu entry yang mana?
Tunggu! *-*

Tarikh Tamat  : 15/06/2013, jam 12 tengah malam
Pemenang akan di umumkan pada 18/06/2013

Sekian Terima Kasih 

 
*

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

My babydoll . OHEMJI ! Comel tak?

Views
For the first time I puji diri sendiri after cuba-cuba usik brush kat SAI dan saya sungguh tak sangka that mata baby doll saya ni comel . Haha yeah puji diri sendiri . Haha tapi saya masih lagi dalam proses belajar . Belajar sendiri sambil buat rujukan kat deviant . Okay saya mula menyukai doll saya . HAHA Btw comel tak ? Miraa je yg semangat pegi berlari kat mom dan tunjuk sambil kata "umi umi umi ! Tengok comel kan babydoll saya ? adada punya comel saya buat" hahaha . Okay . Bagi komen jums . Hihi lepas ni boleh lah ni miraa jual dodol begini kan ? :) tapi ambil masa yg lama lah nak color dan sekarang baru saya faham kenapa doodle macam ni mahal . Memang berpatutan harganya . So siapa yg kata MAHAL tu memang takde dot dot dot betul . HOHOK ! okbai

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Bila saya lewat tidur

Views
Assalamualaikum dan salam Jumaat jugak . Hoho tak sangka yg kali harini miraa ngantuk gile rasa macam nak terbang ! ToT haha tapi terpaksa terus sedarkan diri that banyak blog yg perlu disiapkan . Bukan tu je . Alhamdulillah smalam siap semua miraa bungkus bookmark kat dalam envelop ToT rasa nak terbang-terbang . Haha . then miraa siapkan lagi keychain ini . Mana ? Tengok gambar ni . 
Comel tak comel tak ? Haha ... Yg ni miraa buatkan buah hati miraa . Bio die jadi cam bebudak :p ahaha . Untuk dia ni background yg besar tu blue , miraa punye lak kaler pinks . Ada jugak pasangan dengan yg kecik tu . Comel tak comel tak ? Dalam pukul 3.20 pagi begitu miraa siap . Entah lah pukul berapa . Haha . Dan kejap lagi nak pegi pos ofis hantar surat tu semuaa . Arhhh saya terlalu mengantuk ! T.T !!!!

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

SIAPA DAPAT BOOKMARK ? O.o ?

Views
Alhamdulillah . Tak caye jugak ramai yg bersemangat dan dup dap dup dap . Haha . Ini antara mereka yg akan dapat . Btw miraa akan bagi semua . Tapi yg 4 terawal je ada sekali dengan nama :) Terima kasih sebab join . Sila laksanakan tugas anda dengan menekan 123456 yg saya nyatakan kat entry -> ini .


4 peserta terawal

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Bookmark sepantas kilat !

Views
Assalamualaikum . Akhirnya kerja printing dan gunting2 dah siap . Dan ada 20 sampul surat yg akan posmen hantar ke peserta yg join . Then bila kira-kira semula , ehem-ehem . Ada lebihan 4 sampul surat . So , alang-alang kan ? Haha entah apa aku melalut ni . Miraa buka peluang ni kepada yg belum join untuk rebut . Hoho siapa cepat dia dapat . 4 orang sahaja yg akan dapat  bookmark ni . Dan tiada pertambahan sebab envelop ada 4 keping je . Okay syarat senang je , klik 1 2 3 4 5 6 dan komen link facebook korang kat ruangan komen . Hoho nanti miraa serang kat facebook minta nama penuh , alamat dan juga nama famous kat blog . Haha . Tapi tapi tapi ! Ruangan komen akan dibuka tepat pukul 10.10 MALAM . Hahaha baru best kan ? :D okay . Kita tengok siapa cepat komen pukul 10.10 nanti :3 good luck

DAN RUANGAN KOMEN DITUTUP :D
TAHNIAH KEPADA YG SEMPAT KOMEN .
MIRAA AKAN MSG KORANG SEBENTAR SAHAJA LAGI
PASTIKAN KLIK 123456 TU K ?

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Edit blog: CSY la storia

Views
In progress  . Jangan lupa follow : http://the-peace-seeker.blogspot.com/


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Bila lukisan menjadi kenyataan | Blog design

Views
Memang keja miraa sekarang ni lukis design blog da jual dan jual . Itu je lah kerja miraa . Ada yg minta idea lukisan sahaja dan ada yg mintak terus buat kat blog . Tapi sayang . Miraa tak pandai nak buat / hasilkan satu blog yg sebijik dengan yg miraa lukis . Contohnya macam gambar kat atas nih . Korang nampak kan lukisan tangan tu ? Sikit je yg sama dengan layout blog miraa sekarang ni . Hoho . Ada yg kata miraa sepatutnya letak harga RM50 dan keatas untuk hasil kerja miraa ni . Should I ? Sebab ada orang design blog sampai beratus tapi takde lawa mana pun . Haha see ? Kutuk orang lagi :p padahal kerja sendiri pun teruk . Hahahah .

Apa pendapat korang dengan harga tu ? Mengarut atau tak ? Dan ya mungkin bagi pelajar sekolah merasa harga tu tinggi sangat tapi yg cadangkan miraa harga tu bukan budak sekolah . So mungkin berbeza sikit pendapat korang dengan yg orang dah bekerjaya . Hoho . Acually edit blog ni bukan kerja yg mudah . Memang mudah bagi yg dah mahir dan mereka yg HANYA TAHU MEBUKA PAGE SOURCE orang . Tapi bila korang dalam situasi miraa , memang meleleh air mata . Haha . Terutamanya sekarang . Miraa sibuk lagi dengan urusan belajar . This Saturday nak terbang pergi Kuching . Haish . Entah sempat atau tidak miraa nak siapkan . Nak tengok tak design yg miraa buat ?

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Good bye SMK Majakir | Teacher | Friends

Views
Assalamualaikum . Harini miraa pergi sekolah . Jumpa cegu . Tamat . What a sad ending . LOL . Actually hari Isnin yg miraa rancang nak jumpa cikgu . Tapi mira tido on 3.50AM sebab bergayut kat telefon . Okay saya tak sedar masa tu dah pagi == hok aloh . Tidur nyenyak dan bangun konon bawak tudung nak di-iron sekali tengok jam , OHEMJI ! dah masuk pukul 10 suku ! Hahaha hebat betul aku tiidur . Nyenyak gile . LOL . Kawan miraa pun kata “kenapa tak pasang alarm?” haha mereka fikir telinga saya ni akan dengo alarm yg kuukukuku ~ Tak akan didengari . Tido mati k tido mati .

Alhamdulillah hari ini- Selasa , miraa berjaya bangun awal ! :’D walaupun mata kuyu sebab tido pukul 2 pagi menyiapkan tempahan belog miraa terus terjun ke besen . haha . Takde lah terjun macam kolam . Saje bagi over sikit ayat ni . Then ikut mom dulu pagi-pagi pergi sekolah. Jam 9 miraa gerak ke Pekan Papar urus itu ini kat post office . Lalu dapat cukelat :D ! Miraa drive pergi scola . Hujan tu bikin sakit ati == mula-mula lebat . Then cerah . Then lebat lagi then cerah . LOL . Miraa je kut merasa hujan tu . Kan penakut . Then sampai je scola pegi tulis nama akhirnya menyerang kawan-kawan :D ! dan ..........


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Fake Braces yg murah

Views
Mencari fake braces yg murah ? Sila tekan image diatas untuk ke lama tersebut . Terima kasih 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tutorial: Pasang icon sebelah tajuk entry di Blog Archive

Views
Assalamualaikum . Harini nak kongsi lagi satu cara nak buat sidebar kita comel . Huhuhuk tengok yg miraa tunjuk guna arrow kaler biru tu . Lebih kemas kan bila ada icon tu sebagai petunjuk untuk ... errr ahaha apa miraa dah mengarut ni haha . Okay mula-mula korang expand gadget kat edit HTML . Macamana ? Tengok kat tutorial cara expand gadget cara senang kay ? Then korang buat langkah ni pula

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Edit blog: TGND

Views
What chu think ?


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

I cry ...

Views
Tiada yg lebih mengembirakan bila kita ada kawan yg mendengar kisah-kisah suka dan duka kita . Tiada yg lebih bahagia bila ada yg menyayangi kita . Tiada yg lebih indah bila kita ada saudara yg mendengar dan membuat kita ketawa dan gembira setiap hari tak kira siang dan malam . Tiada yg lebih bahagia bila ibu kita sendiri mendengar dan memberi kita nasihat bila kita buat salah dan keliru . ..............

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Says begini (y)

Views

Muekeke . Sejujurnya saya rasa Says lagi awesome dari ChurpChurp. Tapi bagi saya , kedua benda ni best begitu juga dengan Heartbeat . Mungkin payah dan susah nak kumpul earning . Tapi bila dan cashout dan duit dah masuk , semua kepayahan tu hilang .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Thee 100 Questions game | Answered by Miraa Hussin

Views
Okay . Dah cukup like yg menyuruh saya menjawap soalan ini . Haha gila kau 100 soalan ? Nak pensan den . Hahaha . Okay here it goes .


1: Would it be hard to kiss the last person you kissed?
              - nop . The last person I kissed is my mommy
2: Your best friend of the opposite sex likes you, what do you do?
              - well , hello ! Lets be friend
3: Do you talk like your friends?
              - No . Im sooooooooooooo diff from my friends
4: Why did you decide to do this quiz?
              - because Im so bored ==
5: Have you ever seen someone you knew and purposely avoided them?
              - of course !
6: Do you have a friend of the opposite sex who you can act your complete self around?
              - no
7: Who was the last person of the opposite sex you talked to?
              - emm my brotha ? haha
8: Do you feel good?
              - yeah I feel good ~
9: Who was the last person you had a deep conversation with?
              - znz opkosh
10: Favorite lyrics right now?
              - "I'll catch a grenade for ya"
11: Can you count to one million?
              - no ~
12: Ever bought condoms?
              - no . haha bodoh
13: Ever gotten pregnant?
              - yeah . mengandung-i lemak
14: Ever failed a class?
              - yeah .
15: Ever kissed a boy?
              - my brotha my dad . thats all
16: Ever kissed a girl?
              - my momma
17: Ever used a little paper bag for lunch?
              - idk
18: Have you ever had a job?
              - yeah
19: Have you ever slipped on ice?
              - oh man ... yes !
20: Have you ever missed the bus?
              - never take a bus . hahah
21: Have you left the house without money?
              - yes
22: Did you ever bully someone on the internet?
              - many times
23: Did you ever sexted someone?
              - haha for real ? yeah XD
24: Have you ever had sex in public?
              - hell no ==
25: Did you ever played on a sports team?
              - never
26: Have you ever smoked weed?
              - what is that thing ? HAHA
27: Have you ever smoked cigarettes?
              - nop
28: Have you ever smoked a cigar?
              - haha no
29: Did you ever drink alcohol?
              - nop
30: Did you ever watched “The Breakfast Club”?
              - err what is it again ? hahah no
31: Have you ever been overweight?
              - yup
32: Ever had an eating disorder?
              - yes
33: Ever been to a wedding?
              - opkosh
34: Ever been in a wedding?
              - nop
35: Did you ever made fun of someone for being fat?
              - yeah haha
36: Have you ever been on the computer for 5 hours straight?
              - more than that
37: Did you ever watch TV for 5 hours straight?
              - more than that
38: Ever been late for work?
              - belom kojo
39: Ever been late for school?
              - haha yeah
40: Ever kissed in the rain?
              - nop
41: Did you ever showered with someone else?
              - cousin ? haha
42: Did you ever fail a driver’s test?
              - nop and Im proud of it
43: Have you ever run a mile in less than 10 minutes?
              - haha are you nuts ?
44: Ever been outside my home country?
              - nop
45: Ever been on a road trip longer than 5 hours?
              - hahaha never
46: Did you ever get your heart broken?
              - many times
47: Ever had a credit card?
              - kikiki nop
48: Ever been to a professional sports game?
              - no
49: Did you ever broken a bone?
              - no .. I think ...
50: Have you ever been unhappy about my weight?
              - who ? you or me ? hahaha
51: Did you ever won a trophy in your life?
              - yes .
52: Did you ever cut yourself for no reason?
              - ha ah
53: Do you have STD?
              - lol no !
54: Ever got engaged?
              - nop
55: Have you ever been on a diet?
              - many times
56: Did you ever been on TV?
              - hahaha no
57: Ever rode in a taxi?
              - what ??
58: Ever been to prom?
              - nop
59: Ever played a drinking game?
              - nop
60: Ever stayed up for 24 hours or more?
              - more than that haha
61: Ever been to a concert?
              - no
62: Ever had a three-some?
              - haha no and neverr . lol .
63: Have you ever had a crush on someone of the same sex?
              - hahahaha no way
64: Have you ever been in a car accident?
              - yes
65: Ever had braces?
              - nop
66: Did you ever learn another language?
              - yes
67: Ever killed an animal?
              - ha ah
68: Ever been to a Japanese steakhouse?
              - nop
69: Do you wear make-up?
              - sometimes
70: Did you ever talked to someone via webcam?
              - yes
71: Did you ever have wisdom teeth taken out?
              - =.= no
72: Did you ever kiss someone a different race than yourself?
              - no
73: Did you ever snuck out of the house?
              - nopp imma good girl ==
74: Did you ever bought porn?
              - to where ?
75: Ever had a virus on your computer?
              - haha yeah
76: Ever dyed your hair?
              - nop
77: Ever gone skinny dipping?
              - nop
78: Did you ever graduated from college?
              - college ... not yet
79: Did you ever wear someone else’s clothes?
              - yes lots of time xD
80: Ever rode in an ambulance?
              - yes
81: Ever rode in a helicopter?
              - no
82: Ever caught the stove on fire?
              - hihihi no
83: Ever got in a verbal fight?
              - idk ...
84: Ever meet someone famous?
              - i think .haha
85: Have you ever been on vacation?
              - yes
86: Ever been on an airplane?
              - yes
87: Ever been on a boat?
              - no haha
88: Ever broken something expensive?
              - banyaaaaaaak kali
89: Did you ever have surgery in your life time?
              - yes
90: Did you ever kiss someone before you were 14?
              - humm my mommy opkos .
91: Ever beat a video game?
              - yes
92: Ever got in a fist fight?
              - idk . hahaha
93: Did you ever find something valuable on the ground?
              - yes
94: Did you ever stalk someone on facebook/ MySpace?
              - banyak kali
95: Have you ever prank called someone?
              - yes
96: What are your top 3 favorite colors?
              - black white pink
97: What is your number 1 favorite sport?
              - ummmm i dislike sports ==
98: What’s your favorite singer/rapper?
              - Too many
99: What is your number 1 favorite animal? and why?
              - cat . cause its my first pet
100: Did you think this looked like fun to do?
              - yes it is

So there you go . Saya jujur k saya jujuk . HAHAHA .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Perhatian kepada peserta FSSC

Views
Assalamualaikum dan salam sejahtera . Miraa sepatutnya publish entri ini tiga hari yg lepas bagi memberitahu bahawa miraa dah berhenti untuk ambil peserta daripada mengikuti contest ini . Untuk pengetahuan korang yg join , pertandingan ini akan dijalankan selama sebulan . Dalam erti kata lain , korang ada lebih kurang dalam 30 hari untuk share untuk kumpulkan like . Sekarang ini macam-macam cara untuk menarik liker . Hot atau tidak , ramai follower/friends atau tidak , tu semua tiada kena mengena . Sebelum ini pemenang bukan lah yg ada berpuluh ribu follower . Kalau rajin , siapa pun boleh jadi pemenang . Miraa pun dulu begitu . Bila nak menang , bertungkuslumus share sana sini dan anjurkan segmen untuk menang . Memang susah dan payah . Tapi siapa yg rajin , memang akan berjaya .

Menang kalah belakang cerita . Kat scola cegu ada kata "Broken English is better than 0 English" . So miraa tahu semua pun faham apa yg miraa maksudkan . Kalau tak berusaha langsung , memang lah tak dapat apa-apa . Bersemangatlah sikit dan jadi pemenang macam Tan Bee Lian , Wan dan juga Nadratul Syazwana . Memang tak dinafikan rajin kunci kemenangan . Bukan nak cakap besar tapi , "nothing is impossible" . Kalau awak nak menang , awak menanglah . Tapi jangan guna taktik kotor dan berprasangka buruk kat orang lain ok ? ;)

Penting: 
Pastikan liker anda menekan button follow pada akaun Miraa Hussin sebelum like photo anda . 
Nama follower dan liker photo anda akan dikira . 
Kegagalan mematuhi syarat ini boleh mengakibatkan like pada photo tidak sah . 
Contoh ; 
Follower : A . Liker : A = Sah . 
Liker : B , Follower : tidak wujud = tidak sah .

Disebabkan ramai yg bersemangat nak menang , miraa akan tambah hadiah untuk tempat ke-2 , ke-3 dan saguhati kepada mereka yg berada di tempat ke-4 , ke-5 dan juga ke-6 . Barulah ada semangatkan ?? Hadiah lain-lain tu saya tak nak bagitahu sekarang . Tapi yg penting , saya akan cuba sedaya upaya untuk sediakan hadiah yg lebih baik daripada hadiah yg saya berikan kepada pemenang tahun-tahun sebelum ini . Insyallah . Oleh kerana saya telah menambah hadiah , saya memerlukan kerjasama dan bantuan daripada awak awak awak dan awak untuk bantu saya klik iklan 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ini dan memastikan bahawa iklan tersebut habis loading . Kerjasama daripada peserta amatlah saya harapkan dan tak akan saya per-sia-kan bantuan anda . Pada yg nak exchange link , boleh tinggalkan link kat ruangan komen. Jujur ya ?

Sekali lagi saya nak ucapkan selamat berjaya kepada mereka yg join . Terima kasih juga saya ucapkan kerana sudi menyertai pertandingan tak seberapa yg saya anjurkan ini .

Yg benar

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Somewhere Over The Rainbow - Miraa Hussin | Virtual Pianist

Views

Assalamualaikum . Korang nak mengimbau kembali alam persekolahan korang ? Hehe mengada je miraa ni . Btw miraa baru pun bergelar lepasan SPM bukan lama . Tapi dah macam bertahun-tahun tak jumpa kawan . Apa yg miraa maksudkan ? Korang boleh baca kat sini atau kat entry ni je . Tapi sebelum tu , korang tekan pause kat sidebar miraa ni dan tekan play kat video yg atas ni . Hehe baru ada feel nak baca :3 Okay semua ni bermula macam ni ...

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

10 Jenis Model Kereta Turun Harga

Views
Manifesto Barisan Nasional PRU 13
KUALA LUMPUR 9 Jun – Langkah kerajaan untuk menurunkan harga kereta secara berperingkat sebagai memenuhi aku janji dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 mula menampakkan hasilnya apabila 10 buah model kereta telah mencatatkan penurunan.
Bagi tempoh Januari hingga Mei tahun ini, beberapa model kereta daripada jenama Peugeot, Proton, Perodua, Volkswagen dan Honda masing-masing telah menyaksikan penurunan harga untuk fasa pertama.
Petanda awal positif ini jelas menunjukkan hasrat kerajaan menurunkan harga kereta sebanyak 20 hingga 30 peratus secara berperingkat sehingga 2017 bukan satu omongan kosong seperti yang digembar-gemburkan oleh sesetengah pihak.
Sepuluh model yang telah menurunkan tanda harganya di pasaran setakat ini ialah
Peugeot 308 (11 %)
Volkswagen Golf (7.1%)
Viva (5.4%)
Myvi (4%)
Persona (3.8%)
Alza (3.4%)
Preve (3%)
Honda Jazz Hibrid (2.5%)
Saga (1.1%)
Exora (0.7%).

Pelan penurunan harga itu dilaksanakan dengan memberikan pengurangan duti eksais secara berperingkat terhadap pengeluar kereta yang menggunakan lebih banyak komponen tempatan.
Ketua Pegawai Eksekutif, Institut Automotif Malaysia (MAI), Mohamad Madani Sahari berkata, cara itu adalah lebih baik daripada memberikan pengurangan duti eksais sekali gus atau secara mendadak.
Katanya, walaupun duti eksais sekarang berada di tahap sekitar 65 hingga 105 peratus, tetapi pada hakikatnya, jumlah duti eksais yang dibayar oleh pengeluar kenderaan pemasangan tempatan (CKD) hanyalah sekitar 40 hingga 50 peratus.
Menurutnya, pengeluar kenderaan CKD telah membuat aktiviti tambah nilai kepada komponen tempatan dan mereka layak mendapat pengurangan duti.
“Bagi kenderaan jenis diimport sepenuhnya (CBU) dari negara yang mempunyai FTA dengan Malaysia, import duti juga telah dikurangkan.
“Sebagai contoh kenderaan CBU dari negara-negara ASEAN telah pun menikmati insentif bebas duti import bermula 2010 lagi, manakala CBU dari Jepun dan Australia juga menikmati insentif sama secara berperingkat hingga 2016,” katanya kepada Utusan Malaysia.
Madani berkata, kaedah pengurangan lain yang dirancang kerajaan adalah melalui liberalisasi industri automotif tempatan dan kaedah tekanan pasaran.
“Dari semasa ke semasa, pengeluar kenderaan, vendor bersama dengan kerajaan akan membuat inisiatif untuk memperkasakan daya saing sektor automotif untuk membantu mengurangkan kos operasi, sekali gus mempengaruhi harga akhir produk,” jelasnya.
Beliau berkata, penurunan harga kereta di negara ini telah dilakukan tetapi kurang dirasai rakyat kerana mereka mengharapkan penurunan yang drastik dan mungkin beranggapan harga kereta tempatan boleh menjadi setara dengan harga di Thailand.
Katanya, kerajaan telah menerangkan bahawa penurunan harga kereta mestilah dibuat secara berjadual dalam masa lima tahun kerana perlu melindungi nasib rakyat yang telah memiliki kereta.
“Ini penting, penurunan terlalu tinggi memberi impak negatif terhadap harga kenderaan terpakai, kereta yang masih lagi berhutang dengan pihak bank, industri kereta terpakai, institusi perbankan dan pihak lain yang terlibat secara langsung.
“Penurunan secara drastik juga akan merugikan semua orang terutamanya orang awam yang telah mempunyai kenderaan dan mereka akan mendapat tamparan hebat kerana harga kenderaan mereka akan mengalami penyusutan harga yang teruk.
“Bagi pengguna yang masih berhutang dengan bank, sudah semestinya jumlah hutang mereka akan melebihi nilai kereta disebabkan susut nilai pasaran semasa. Situasi ini tidak baik untuk ekonomi negara,” jelasnya.
Ditanya, apakah faktor yang menyebabkan rakyat tidak merasai penurunan harga kereta, beliau menjelaskan setiap pengeluar kenderaan mempunyai strategi pemasaran yang berasingan.
“Pada permulaannya, kebanyakan pengeluar membuat penurunan melalui rebat dan promosi tetapi setengah pengeluar telah mengurangkan harga kereta secara mutlak.
“Harga kereta dan penurunannya adalah tanggungjawab pengeluar kenderaan,” tegasnya sambil menerangkan peranan kerajaan adalah merangka dasar yang memberi pulangan yang baik kepada semua pihak.
Sumber : Utusan

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

BUSY !

Views
Assalamualaikum . Rasanya busy miraa ni tak akan ada penghujungnya . Miraa mintak maaf tapi miraa akan sibuk mulai harini dan seterusnya . Blog akan late siap dan chibi dan itu dan ini semua akan slow . Harini miraa pergi JPN dan esok nak urus yuran dan lain-lain lagi . Ya Allah . Aku tak pernah merasa sesibuk ini sebelum ini . Aish . Dah lah nak kena buat passport . The IC pulak nak kne update sebab KATENYER aku ni orang semenanjung ohemji ? Haha then mesti hari dimana saya memakai tudung yg selekeh akan mula sesi penggambaran . Sakit ati den . Eh eh esok jumpa akak JPN tu . Haha . Ok bai . Aku rasa aku nak meletup dah . Kejap miraa kejap saya kejap den kejap aku . Kbai bai bai

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Time To Say Goodbye - Miraa Hussin | Virtual Pianist

Views

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Mewakili Malaysia | Virtual Pianist | Miraa Hussin

Views
Alhamdulillah selepas beberapa hari miraa menunggu untuk entri miraa diterima , akhirnya video miraa kini live di Youtube channel VP . Miraa mainkan lagu yg miraa rasa senang je . Kalau lebih-lebih nanti takut tak dapat mainkan dan ada terlalu banyak sangat error . Ini kali pertama miraa join global contest . Macam sakai kan ? Hahaha . Anyway anyhow , tekan lah button share yg miraa sediakan kat akhir entry ni . Tolong miraa untuk menang dengan meng-view submission miraa -> Endless Love . Tekan button share dan copy paste lah entry ni kat blog korang :'D ! Hahaha .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

VC: Kihah ~

Views
Assalamualaikum . Okay harini tak tahu kenapa mood down sangat dan blog saya masih lagi tak siapkan . Haish miraa sedar sikit . Kau akan bertambah sibuk lagi ni nanti ! == ok lari topik . Hehe tadi vc dengan kihah . Kau tak kenal memang mengarut lah tu haha . Okay rasa geram sangat sebab line ni bengong . Miraa tak dengar suara kihah :'( huhu dengar pun sikit je . Patuw miraa punye sore pula tak jelas . Aish susah betul :.( haha tapi okay . Kihah , akak berjaya tangkap :D !!! Tak sempat rembat kamera , rembat photoscape je hahaaha :p
Comel je kihah pakai baju kurung tadi :3 terpikat eden . Haha . Then tetibe line stuck . Ok rasa nak menjerit k . Akak tahu muka akak macam lain kan dek ? hahaaihh . Lepas ni siapa lagi ya miraa nak ajak vc ~ ummmm :] mari tinggalkan komen mai ... Eh bukan ... tinggalkan link fesbuk :D haha nanti miraa kacao-kacao . Haha . Ok bai :3

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial