Strawberry

Views
Oh hello there . Short update . Kbai .
Hahaha .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Sukan Kamsis : Major tired

Views
Haluu ~ So yesterday was the Sukan Kamsis in Poliku . I was like wow when the alarm clock shout in 5.30AM in the morning . Same as usual . SNOOZE hahaha! So we got up at 6.15AM and hit the shower for a few minutes and run to the field . Wee . Tak de lah banyak sangat orang sebab yg lain turun at 7.30AM kata nya . Tapi takde pun hahaha . So me and the rest jadi AJK . Macam-macam lah jenis game . And I'm the AJK of KERETAPI SURAT KHABAR . Haha . What a weird game . Got some pictures only cause I'm so damn exhausted =.= for real . Sikit je gambar kali ni .

The perasmian.

 
Keretapi Surat Khabar participants .

Second man standing is my classmate from form 4-6 haha 
  
Other committee . That guy .. err abang exco haha

And yeah the event finish early. By 12.30PM dah habis dah . Tak tahu lah lagi nak taip apa . Haha . After habis je me , nur and feira g kafe beli makanan . After that naik dan mandi dan makan . Woo! Gila punya . After makan/mandi tu terus tidur sampai lah ke petang . hahaha. Tidur tak ingat dunia . Penat punya pasal kan ? Anyway its a great day . Konon lah . Even though I don't participate in any games . Wee~ 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Kanser ?

Views
Setelah berkurun tak jenguk blog , akhirnya ada juga sedikit masa nak update blog . Study macam biasa so far so good . Dua minggu lepas sibuk dengan SK dan bermacam-macam perasaan yg ada . Kanser? :'( Dalam kesibukan miraa kat sini dengan SK and study , miraa tak tahu yg kat rumah sedang sakit... Sedang sibuk melayan karenah mereka dengan pelbagai alasan , saya tak tahu perkara dirumah . Mereka bagi alasan itu ini tapi saya? 

Selesai dengan SK , mom mula cerita dad jumpa doc and scan-scan . One week tak senang . Nangis tiba-tiba bila sendirian dan termenung . On Wednesday , mom ask tentang B17 yg bantu lalalala kanser . Miraa dapat stokis tu dan alhamdulillah kat Papar je orang tu . Bermacam perkara terlintas dan bermain dikepala . Tak senang dibuatnya . Petang Khamis buka AA konon nak booking tiket tapi ada lagi masalah . Mom call , then ask itu ini lagi .. Done dengan tu mom ask "boleh kah nng balik hari jadi nng nanti?" miraa tanya kenapa? Mom mula cerita about dad . Masa scan-scan tu , sepanjang minggu mom ulang alik ke Hospital Queen yg sememangnya jauh dari tempat tinggal kitorang . Kanser? My dad? Air mata terus jatuh. I'm speechless. Miraa ask tahap berapa but mom kata dia tak berani ask doc tu ... Air mata terus mengalir ..

Then mom kata tak kisah lah berapa pun harga tiket pulang tu, at least balik.. My birthday is on 12th Oct .. So mungkin on 10th Oct malam miraa flight ... Jumaat miraa escape kelas .. Dalam perancangan nak pulang on 13hb .. Tapi kalau 15hb ni betul-betul Hari Raya Haji , miraa boleh balik on 15 je.. Kelas Isnin pun miraa nak escape .. Hopefully belum lagi sampai 8 jam .. Dad pun nak miraa sambut birthday kat rumah .. Ya Allah .. Sepanjang malam miraa menangis . Perjumpaan SK pun miraa nangis dan memang lemah sangat-sangat :'(

Baba , rajin-rajin makan ubat tau ... Jumpa doc selalu :'( Ya Allah berikan lah aku kekuatan atas ujian-Mu ini ya Allah :'( Di sini, miraa harap korang doakan lah abah miraa sembuh seperti sediakala :'( Korang betul-betul akan terkejut tengok abah miraa ... Dulu gemukk ..Then lepas beberapa bulan *Jun-Aug* abah miraa dah kurus :'( sampai kawan baik miraa sendiri pun tak kenal yg itu abah miraa .. Aish dah lah mengalir air mata :'( kbai 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Off to Kuala Lumpur

Views
Assalamualaikum . Hi guys . Agak lama jugak ta update blog ni . Semakin hari semakin ditimbuni oleh sarang labah-labah. Ada lagi ke pembaca blog ni? Tah . Kalau takde pun apa boleh buat . Hihi . Kononnya nak update sekali sehari blog ni bila dah masuk semula ke poliku . Nampaknya tak kesampaian . Begitu padat jadualnya dan begitu banyak assignment yg perlu disiapkan . eh lari dari tajuk . Okay actually dah plan dah dari duluuuuuuuuuu lagi nak pergi kl . Yela . Tipu lah miraa kalau tak kata nak jumpa si dia ==. Then akhirnya dapat jugak pujuk umi . Hehe . This year I'm 18 so my ca$hing-ca$hing dah boleh keluar $_$ hehehe ! Dan miraa dah decide . Tak nak lah iPhone or iPad . Tapi kalau dapat , fhuuuahh hahaha .

So there I go seharian dan seminggu malah dah masuk bulan September ni asyik senyum-senyum sepanjang hari . Haha . Tak sabar konon nak pergi sana . Btw I'll be there with my Umi and Adi . Weee ~ Dah rancang dan dah seminggu dua happy-happy . Tetiba en kata dia LI awal =.= ! Siapa tak sedih . Haigo . Tapi insyallah area dekat-dekat je . Kalau jauh, apa boleh buat lah . Tunggu lagi cuti sem depan . Bio dio blanjo =.= hahaha . Selain tu , miraa dah plan nak jumpa Ekin ngan Lin . Hahahar . Dah berkurun kenal kat mLife , sekali pun tak pernah jumpa . Nak jumpa ateyn gak but dia duk JB . Hmm . 

Well , tiket dah booking . Tunggu je lagi November ni datang . Hehehe . Tiket pergi KL dah beli . Tapi tiket balik ke Sabah belum pun beli haha hebat betul kau ni miraa . Now masih lagi tertanya-tanya adakah draft jadual exam yg diupload kat laman web poliku tidak akan ada sebarang perubahan ? Dan sungguhkah ku akan mendapat asrama sem hadapan ? Ya Allah .. Mudah-mudahan miraa dapat jugak dudok asrama 5 bintang ni :'D ! Okay thats all kut . See ya in KL this Nov ~ Lalala

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial