Flight hari-hari | Interview | Cuti Sem

Views
Assalamualaikum .
(Muka penat masa kat airport)

Hoho ! Alhamdulillah dapat juga edit blog usang ni . Last Tuesday was my SPA interview . Its pretty good . Orang kedua masuk bilik penemuduga . Nasib baik dapat yg tak garang , heher ~ Jawap selambe ja denga senyuman . Before that day , I have a really really really tiring trip . On Monday at 2-4.30pm I got paper . Well , masa habis tu naik ke bilik tukar baju dan makan . Pukul 5pm taxi datang dan saya bertolak ke lapangan terbang . Flight pukul 11pm tapi saya datang awal . Nanti asrama tak nak bagi keluar pulak kan ? Sesudah kat airport , pasang laptop tengok chipmunk 3. Heher . Betry enpon mati masa nak masuk kapal. Sampai je Sabah, tunggu sambil teridur-tidur . Tunggu Ust. Hisyam ngan Sir Mezlan jemput. Mom said taxi kalau malam kat sana bahaya. So, sampai je asrama hosp tu terus tidur. SANGAT ngantuk. Sampai sana dalam 2am. Tapi dapat tidur pada pukul 3am. 

The next morning, at 5am mom call to get ready. At 6.30am taxi sampai then saya pergi ke putrajaya utk ditemuduga. Heyo jumpa kawan baru tapi tatau nama haha. Dia orang pertama masuk , next saya. After that, from blok A ke B dan akhirnya keluar lah saya pergi mencari taxi. Direct ke hosp. dan naik ke tingkat 6 jumpa dad~ Wihiih ! Baba saya kuat ! Tak lemah ! hoho ... Bercerita-cerita dan cerita ... Bagi dad jus lobak... then stay jap ... Dalam pukul 10.58am sy turun ke bilik kemas-kemas... Salam baba , then hug and kiss umi.. Hehek :p gelak sebab esok pun balik juga haha. So there I go, pergi panggil both adik kata kaka dah nak balik Kuching alek. Salam salam dan off I go with another taxi. Sesudah sampai airport, makan . Semalaman tak makan . Laju-laju je makan . Haha. So g departure hall dan tertidur ... Tersangat pening .. Dalam kapal pun tidoo.. Sampai Kuching, naik taxi lagi sekali pergi ke poli. Haih . Naik tangga agi ke aras 4 dan sampai, terus baring.
At night, kemas barang dalam bakul. Bengang jap sebab stor penyimpanan tutup. Call msg sana sini lambat respon. Then call abg Mizan, terus je. Thank youu sangat-sangat... Bermati-matian kitorang bedua dengan roomate angkat barang . Hahah . Kalau ringan takpe . Ni maybe lebih 20 kilo kot 1 bakul . Terutamanya bakul miraa. Even roommate pun muat k masuk hahaha . Haha. Then pergi koopmart , naik bilik. Makan ayam . K tarik tilam turun kat bawah dan tido . Sangat penat lol . Haha esok bangun tengok lupa cas enset . Bagus betul . G mandi , susun dan muatkan beg. Dan lagi kami turun ke bawah . Beg roommate berat lol. Haha . Dan naik semula rehat jap dan 7.30am turun gerak turun nak g exam. Hebat saya ni tak ulangkaji. Haha but thank god lah papar Programming tu tak sesusah test . Habis je paper, g pejabat peyelia check out. Taxi datang dan saya tidur dalam kereta . Hahah . Jahat roomate tau .. Dia snap gambar den masa tido ..
Huhu sampai je airport, g hantar bagasi. Bungkus lagi .. Dan Feira kene caj RM35/kg sebab terlebih 5 kilo. Pehhhh nasib baik ada duit lebih masa tu . Haha dah selesai tu kitorang pun pergi kfc makan. Dan g departure hall. Haha takde orang nak beratur, kitorang lah g beratur awal-awal haha. Masuk kapal gambar2 haha. Story2 punya story kononnya ada kapal stuck kat runaway dan kitorang kena pergi labuan . Wtf . haaaaaaaaaa tapi nasib baik kapal tadi dah okay . So takdapat pijak kaki ke labuan hahah. Sampai sabah, feira dah ada dad dia jemput huhu . gambar2 jap then dia balik saya pun balik. Jiran yg tolong jemput dari airport. tidur sepanjang perjalanan . Adi pun tidur haha.
Sampai rumah, Abg roast ayam. Sedap wehh haha . Malam , tengok Piranha 3DD . Then Silent Hill. Akhirny tertidur dekat ruang tamu ... Thats all .. So memang sangat-sangat memenatkan . Isnin from Kuching to Kota Kinabalu, Tuesday from Kota Kinabalu to Kuching and Wednesday from Kuching to Kota Kinabalu. Hee . Hopefully dapat lah SPA tu X') dan insyallah kalau dad and mom bagi izin , boleh juga pergi KL .. Amin ... Hope my dad cepat sembuh ... Huhu k nak sambung rehat . bai haha .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Married kah aku ♥ Birthday ♥ Final Exam

Views
Assalamualaikum. Well its been a while tak update blog. Fyi now I'm in final exam's mood. Last Monday test on Computer Hardware and the following day paper Mathematics. Fhiuuhh what a night mare . Before tu, I forgot that I didn't update any of entry for my birthday which is on 12th Oct .. I was so busy and worried about almost everything and this creepy blog dah tak di layan... Fyi too, on 11 Oct I went home to Sabah... Menginap 1 night kat Hotel and the next day keluar terus dengan family. I was so happy that I can celebrate my 18th birthday with my mom dad and brothers~

Taking brunch at Karamunsing and mom beli mesen lari-lari ca$h . Wooo terkejut why all of a sudden . Then after eating we go jalan-jalan again my brother bought pc games and headphones and bla bla bla all those guy-ish stuff. Me ? I donno ... I don't feel happy... Dad tak makan banyak dan sememangnya ubat ja banyak . Terkejut bila nampak bekas tuu penuh dengan ubat. Macam-macam ada . Shaklee pun ada ... Balik rumah makan bubur and went to sleep... My dad is now thin .. Like thin .. Helmi, Jia and yg lain pun kata dad kurus masa dorang pergi beraya rumah miraa ..

Next day duduk rumah dan duduk rumah ... Temankan dad and next day pergi cabut gigi lagi for chemotherapy preparation .. All of his teeth will be removed :'( huhu ... enough about it .. on Wednesday flight and mom, dad and my Amirul brother hantar pergi airport. Amir ada exam ICT kat sekolah so can't do nothing.. Hugged my mom and kisses , hugged my dad . My tears .. Starting to came out but I managed to hold it until to Sarawak .. I cried in the taxi .. 

Next week , on 28 Monday . Its my dad first chemotherapy day and also my CE paper. I'll be in Sabah at night and the whole day until 3PM for my SPA interview in nursing . Ya Allah .. Permudahkan lah perjalanan ku ya Allah .... Permudahkan lah urusan baba ku ya Allah :'( sihatkan lah baba dan umi ku .. Amin ...

Now, its my final exam . Only two paper left. Computing Essentials and Programming Principles. Hopefully dapat score mark yg high for CE cause I know I can't score a good mark in PP ... About married, actually I belum kahwin . Its just a picture of me wearing henna paste ukiran sendiri and veil using tudung bawal butterfly =.= people were like nuts like-ing my dp the other day and said CONGRATS . Lol .
Oh ya , I was so exited and shocked when I got my parcel from www.fatindiana.com hahaha promo macam bese je free gift but when datang , masyAllah . Banyak gila hahaha . Rambang terus mata melihat hahaha .


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Mata ikan . Yeay nak pulang~

Views
Assalamualaikum . So finally I've updated my blog. Tu pun tak tahu sangat nak update pasal apa.
This week I donno what happen but memang stress . Migran datang but act like it tak datang hahaha.
So, my lovely roommate ad order benda fisheyelens ni from one shop on facebook. 
kalau mine pre order so lambat lagi sampai. and yeay kitorang semakin mengadap camera hahaha .
Contoh nya macam yg kat atas dan image bawah ni . Huhuk
Hoho enough about that . Hummm this week Im still here in this Poliku dduk dalam asrama .
Wehehe test sana sini dan next week will be my AA101 and also FP101 test . Wehehe a lot of things is going on but I can talk about it publicly hahar . Anyway, next Friday I'll be in Sabah celebrating my 18th Bday with my family ^^ wohoooo
nanti sampai Sabah, tengah malam duduk kat hotel dan esok pagi terus go jalan-jalan
weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ~

Dear dad, I hope you'll be in good condition and feelin' good day by day :')
Chemotherapy is something that is ... :'( 
Semoga baba kuat nanti ... and those disease and cancer that you are suffering will go..
Amin ..

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial