14-16 March 2014 trip to Kuala Lumpur

Views
Assalamualaikum . Well it is a long time no update kat blog ni dan sememangnya berlambak kerja-kerja yg tak siap . So I'm sorry sebab terpaksa nak bagi refund duit sebab terlalu lama ambil masa untuk menyiapkan blog . Ni lah sebabnya perlu tutup tempahan agaknya. Tak menang tangan lebih-lebih lagi sendirian. Okay bukan itu isi entry ni. Hehe.

Yg ada dalam contact list saya kat wechat lebih awal lagi tahu yg saya ada ke KL on March . So yeah. Takde jumpa sesiapa pun selain my aunt, my two cousins, and hehe mereka yg special. Kikiki ! So yeah. I start my journey on 14 March which is on Friday. Lepas habis kelas je terus bergegas ke bilik ambil pakaian and passport . After that direct ke airport an waited for hours ad hours baru lah naik kapal nak ke kekekekekeyyel ! :D Hati sungguh girang okay hihihi. Mana tak nya. Nak jumpa someone yg dah 4 tahun tak jumpa . Last jumpa 2010 . HIHIHI. This is my happy face when I was in the cabin .
Bahahaha ! Muka baru habis kelas, terus bergegas ke airport. Memang tak ada masa lah nak bertacap-tacap. Tapi I memang tak bermekap pun ==' Pucat-pucat dalam kapal. So all the way to KL I only saw awan awan and laut yg biru . Hehe. Then masa dah nampak land. I was shocked . Heh. Well I never saw that jerebu yg tebal . So funneh and scared masa kat cabin bila tengok kat bawah. Jerebu je kut nampak. Its really hard to see the land .


The one in the left masa berlepas from Kuching and the right is at Kekekekeyyel haha . Can you see the sakai face of me ? Haha. Turun je dari cabin teruih sesak nafas . Ohoi nasib baik that someone habis kerja awal from office. Hehe . Tak lama eden menunggu dengan suasana yg menyesakkan . And at the same time, my phone habis battery . So sad. Tak dapat nak snap and share macam selalu orang buat. Spoil mood. So now I've ordered 60k mAh powerbank from Momoy . Hamek kau. Alang-alang kan . 60k terus hahaha. So yeah. Lepas masuk kereta , terus pergi makan . HEHEHE ! Malu eh malu :3 !

But lebih pintar lagi. Dah tahu battery takde, tak cas kat kereta dia sepanjang perjalanan HAHA. After makan, sambil cas enset pergi lah cari rumah aunt and cousin tu kat Pantai Dalam . Oh ya. Sesat berkali-kali. Hihi. Pusing punya pusing jumpa jugak . Tapi salah haha. Okay selesai . Dia pun balik, I pun tidur. Tak sangka panas ==' then subuh ada hujan kejap. Bangun pagi je tengok jerebu tak de tebal sangat . Yeay :3 at noon teruih ws en someone hehe. So happy  sampai senyum lebar BAHAHA. A selfie of me while waiting him sampai nak jemput .


Feeling a little bit windy . Ye lah . Tingkat 11 kot . Gayat tengok luar . Haha . So okay, dia dah sampai. Aunt hantar kat bawah and pergi beli kat kedai bawah tu . Huhu . Aunt gelak gelak pulak masa I kenalkan kat si dia . So then inside the car tanya nak kemana . HOHO tsk soalan tu . Haha . Dah bagi warning dah masa kat ws . Okay Im hungry . So off we go to keyyeffsi . HEHE . Im so starving and I eat like I never eat . HAHA dan dia gelak dan dia dia dia curi tangkap gambar . Tapi dia cakap gambar yg den ternganga tu hilang :D wee. And after that teruih both snap photo lumba upload kat moments wechat. Malangnya tangan saya penuh minyak so kalah tak uupload awal . SO the photo he uploaded is ;


No edit punya . Ohemji . Tak sanggup nak besarkan gambar ni . HAHAHA . So starving TT ohh mann Im so chubby hahaha . Tengok je lah pipi tu . Ini lah manusia yg dia jumpa . HAHA . After 4 years ... Gile macam sakai je bedua . HAHA . Then we go jalan jalan jalan tunggu wayang start . So we watch NFS and memang best kot . Best sikit je lah . HAHA . Nak tengok katun tapi dah terlambat . DAh beli NFS == but funny thing is, belum start movie, popcorn dah nak habis dah . HAHA xD! Silly face while waiting movie to starts .
 

First upload the image got comments saying that our face looks alike . Ceh makin suka pula hahaha. Yeay follower blog ni pun sendiri tahu saya tak pernah bergambar dengan bf saya . So this is the first image of me and him yg ada kat blog ni . Okay habis cerita . HEE . Lepas balik dari Sunway, teruih ke Subang ... Yeke ? Tatau lah katne . Pergi Mydin je kot . AHAHA . Then lepas tu baru laahh datang alek takut . Cause why ? Cause Im going to his home . To meet his mom . Maigad . Sejuk teruih kaki dan tangan . Bila dah sampai . Nak tak nak je turun dari kereta . Okay terpaksa . Dah sampai kan . HAHA . Then masuk dalam . Greet and all I can do is smile and hehehe hahahaha hihihihi x'D kekok nya . Dia buli saya suruh mak dia tanya soalan == hha nanti jumpa umi, its my turn to buli . Siap sedia lah haha . Okay .. Dia hantar sampai ke tingkat 11 . HIHI .Then dia balik . 

Bangun awal sebab flight @ noon and dia pula nak ke kerja . Masih LI lagi kan masa tu . So okay . Benda paling menyakitkan hati is that lagu kat radio pada pagi tu asyik perli == lagi menyedihkan, lagu "jauhhhh" haha tu je korus dia . HOHOI mengalir-ngalir air mata kat kereta . Matop senyap je . hihihi xD ! Then sampai lah ke airport . Mata mula nak nangis lagi . So okay I should lebih memahami ... Dia kan kerja . So we took selfie .. Our last selfie selepas 4 tahun tak jumpa dan tak tahu lagi bila boleh jumpa ;")


So okay . Saya masuk ... Dia tengok dari jauh . Dan dia tak pergi sampai lah saya pergi . I do cried and I cried like wtf man . HAHA . Pramugari tengok2 macam faham . Then satu-satu kawan saya saya call . Lupa yg masih ada sukan and Indah je lah yg angkat . Dia pun gelak2 siap cakap "lucu bah kisah cinta kau tok miraa" haha :'D then nangis nangis nangis lagi haha . Bengkak mata . HAHA . So okay. Hujan semasa menunggu my flight tu datang . Siap ada orang Indon tego "kenapa menangis?" hahaha rasa menangis tu nak tukar jadi gelak je haha .


Then there I go .. Kapal dah nak sampai ... HUHU . So macam biasa . Saya paling awal beratur haha . Gile betul . HIHIHI . Senyum-senyum je pramugari tu tengok . Huuu dalam cabin, nangis lagi . Haihh . Tapi tak lama lah sebab lapar dan makanan pun dah sampai ahaha mana tak lapar == bangun je terus pegi mandi and terus pegi airport =.= haha lapar gila  .


So then, I arrived safely at Kuching IA . Then tunggu mem jemput hantar pergi poli . Huhu. Sampai je bilik, terus selfie dengan patrick and berehat sebentar . Why? Sebab petangnya shooting dengan sahabat kat taman poli . Hehe . Okay thats all . Kisah cinta jarak jauh saya dan dia . My mom and dad knows about him . His mom and dad knows about me . My aunt and cousins knows about us . So ... Tunggu je lah ye surat jemputan kawin ;P hahaha ! Tapi lama lagi . HIHI . Kbai . Btw, our relationship is since 24 April 2010 dan ya baru-baru ni dah masuk yg ke 4 tahun . Kbai .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini