Celcom - Kax

Views
Assalamualaikum . So no long time no update . Baru ada kesempatan nak buka blog bila dah apply portawifi . Har har har . Yes . Sebelum ni memang pakai Celcom . Tapi cuma guna hotspot pada hp . Gila tak laju . Memang laju pada awal-awal pembelian pass . Then few days ago we discovered its getting slower dari sebelum ni . Then text masuk saying 1GB quota dah habis . Ewah . Only for a few days kot . Yeay . Maka I'm living again with my G type of internet connection . My #Hotlink . Free basic internet . Boleh lah takat wasap-wasap . But enuf is enuf . Got blogs to be done and got more and more stuff to do with internet . 

Luckily, me and my 6 other friends went out on Tuesday . Well I think it was my first time for this year to jejak kaki ke KK ! HAHA! Been living inside the jungle and yes. I'm living in utan . Go Google my place . Kampung Kambizaan . Can you find it? HAHA. Kembali ke cerita tadi. So we went out, watch Abang Long Fadil . We eat . Then go beli buku-bukuan . After that , me go solo apply broadband . Konon nak beli sim Celcom 1 Msia jer tapi takde pun . Kalau beli dari kawan bf, RM70 tu pun post from Keyyel to Sabah . Kalau beli dari cousin pula RM250 dan post from Kekey to Papar . Gila nak tunggu ==' Then masuk ke Celcom lalala and blabladiblablabla with the aunt and then apply lah konon 6GB/month . Ada free 1 GB lagi you know. HAHA . 

Since I'm using it alone, rasanya cukup lah tu 7GB in a month . Bayar pun takde lah mencekik sangat . Then aunty tu SMS, then I got that Kax thingi . I dapat Peachy je . Sebab yg lain dah habis dan yg selebihnya lagi belum keluar . What I can say at first is "wtf . Why do I got this ugly looking cat. What is this thing ==" sampai rumah, upload kat wechat . Oh ramainya tanya . I was so amazed . HAHA. Yolo . Tak tahu apa-apa pasal Kax, terus Google lah . Ohh rupanya ... HAHAHA . 


So, that is how I got my Kax . Well beside that Kax, I got that pink powerbank for free also . Haha . Even its only 3k mAh , bersyukurlah dengan setiap pemberian . Ewah ewah . Oh, ignore the lady bugs. I bagi lekat je kat pb tu sebab it kinda looks too plain . Mih mih mih . So I think you can do this lah if you want that Kax too . You can simply click this image below . It's linked to the web that has simple tutorials on how you can get it . Untung lah aunty tu tolong I sms . HAHA .


And this is my Kax Peachy
Till then.
xxx
Miraa Hussin ♥


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

6 comments:

  1. untungnya :D tapi an still tak suka kucing tuh ahahaha (dia punya sifat tuh sukalah) errmm rasa mcm racist dkat kucing lak ahahaha

    cantik meja kaler pink ^__^

    ReplyDelete
  2. dah dapat. tapi taktahu bila nak tebus :'[

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini