Kerja? Rindu Sahabat dan ...

Views
Assalamualaikum .
Well its been a while. Padahal baru minggu lepas update blog. Syesly macam tak ada guna ja lappy ni. Asyik ditinggalkan sebab from morning to evening kat office. Asyik dengan call calling. Balik rumah pula mustahil takde benda lain nak dibuat. Lebih-lebih lagi tinggal sendirian hoho. Fikir haritu dah okay sikit tak tight sangat jadual dan tak penat. Tapi rupanya tekaan ku salah. Fizikal tak penat sangat tapi mental. Apa penyebab biar lah disimpan dalam kotak minda ni sampai bila-bila. Ewah kau.


Tadi throwback gambar-gambar 'jaman' study kat Politeknik Kuching Sarawak dengan kawan-kawan. Just imagine dalam sehari je dah 200+ gambar disnap. So tadi memang beribu lah yg dibelek. Tertawaku sambil mengalirkan air mata. Rindu sangat-sangat kat Sue, Nur, Indah, Ros & Imah. Kau gila ke tak rindu. Sebab I think they're sahabat. Have you ever feel that ... Alah susah nak cakap. Haha. That moment when you realize yg kita tak berjalan dibelakang mereka tetapi sebenarnya berjalan disisi mereka. Rasa macam disayangi gitu. Tapi lain lah kalau dengan parents. I always ikut kat belakang sebab they are the big boss. Luls. Hihi. Then, mereka berlima ni lah yg selalu ada disaat suka dan duka I masa kat hostel dulu. Ramadan. Ya. Kami mula rapat pada ramadan tahun lepas. Tapi entah lah kenapa malam ni betul-betul rindu kat dorang. Siap hantar SMS panjang berjela lagi sambil nangis-nangis menaip. Kau hado? HAHA :'D


Pretty sad that flight this July canceled. Tak apa lah. Lain kali je. Plan dulu betul-betul. Then jumpa dorang kat Kuching and date sampai lebam :'D saat terindah bersama sahabat. Walau cuma buat seketika. Saat-saat manis tu tak kan boleh dilupakann. Selalunya orang akan cakap dua benda. Sayang kat family dan juga cinta kat kekasih. Dan perasaan kat sahabat ni lain. Entah macamana nak describe. I never thought that I have them as my friend. Memang tak sangka yg akan timbul perasaan sayang kat kawan. They were like my sisters. Ye lah kau tahu-tahu je lah orang yg tak ada kakak ni macamana. Semua nak lapor kat mom je. Tu pun bukan semua. Lain lah kalau jarak umur dia dengan mak dia tak jauh sangat. Senang nak faham jiwa-jiwa muda ni. Ceitt xD!


Sometimes I do regret the decisions that I've made to quit from my stu-dies. Haha. Tapi apa boleh buat lah kan. Bak kata pepatah, nasi sudah menjadi bubur. Tidak boleh berpatah balik malah masa tidak boleh diundur semula dan diberhentikan. Cuma perlu terus pandang dan maju teruuuuuuuus ke hadapan. Untung lah I ada parents yg memahami dan <3 yg selalu bagi nasihat. Hehew. Just a friendly reminder to youngster. Jangan lah nak cuba-cuba berhenti. HAHA. Anda pasti akan menyesal. Mungkin bukan sekarang, tapi lama kelamaan perasaan menyesal tu akan datang. But pilihan kan berada ditangan masing-masing. So choose the best and the things I did is the best that I can think for me. Orang lain tak faham takpa, I'm not living to impress anybody pun. Wiolls have our own lives. Bah . Mengaarut jauh betul pula sudah ni. babai.

P/s: Sorry sangat-sangat atas ke-pending-an edit blog.

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

3 comments:

  1. 1 gambar tersimpan seribu kenangan.. cewaaahhh.. hehe

    jemput join k..

    http://kampung-kameq.blogspot.com/2014/07/segar-bersama-fresh-care-dan-safe-care.html

    ReplyDelete
  2. Salam mira lya singgah pagi

    ReplyDelete
  3. bila ckp pasal kawan. xtau nk start dari mna. sbb mereka sgt special kan^^

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini