Sundate w/ blogger Sabahan: Emas Putih, Mrs Hafiezy & Feirah Sukor #Belated blog update

Views
Assalamualaikum

Oh em jih . That title lol. So long like a ... Kfoine . Dah semua tahu kat tajuk, tak perlu lah nak bebel banyak. Just having a fun short date wif Uzu , Sis Zara and Feirah Sukor :3 well as usual kat memana, Sarawak ke, Sabah ke , KL ke ... I'm always gonna be the one yg bersiap dan datang TERLALU awal. Haha. Even when my friends said at 9am pun, I dah sesiap dah menunggu from 7am. Kat Kuching pun selalu awal-awal lagi sesiap. Well I admit lah sometimes lambat sikit :B Kcopcop.


So I woke up not so early and sesiap teruih cari taxi . Hek eleh. Naik taxi pulak minah ni. Eh biar lah. Duit aku pula bah tu. Haha. Bukan apa. I really don't know how to take a bus. Selfie-selfie sebelum ni memang naik bus. TAPI ! With friends. Eh kau, aku memang jarang sangat naik bus T_____T sedih gile. Haha. But now dah reti lah naik :p yes lari lagi dari topik


So our first port is at Center Point, Sabah. First tunggu Feirah. Then next Sis Uzu & Zara and few of their friends. Eeeeeeeekk. Segan I :'D hahaha punya la bah malu aku bila dorang kecik-kecik ja. Maka aku macam giant bah. Bahaha. Tekeluar sudah Sabahnya xD! Kfoine. Memang best tapi apa boleh buat lah kan kejap ja. Then go eat eat at mcd and selfie selfie. Hihihik.


In sha Allah maybe kalau ada rezeki, boleh iftar sesama lepas ni memandangkan bulan ramadhan dah nak dekat. Beberapa hari je lagi kot. Lagipun I kan dah tinggal kat kawasan KK. So maybe senang lah nak cari transport and pulang. Cuma kalau malam tu yg macam susah mau balik. TAKUT. Ye lah. Anything can happen. Eh melalut tak tentu pasai. Kbai.

P/s: More of my fugly face wo edit @ Emas Putih's entry hahaha

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Ikan Masak Merah @ Limo Cafe

Views
Assalamualaikum.
So today during lunch, we ate at Limo Cafe again .


Disebabkan sejak beberapa hari ni asyik makan ayam, cuba lah konon ikan . Ok. Sedap. Sengaja ambil tomato lebih sikit sebab yeeeeyyyy I loike those stuff. Kat rumah pun macam tu. Sengaja ambil lebih tomato. Hihik. What's in my mind? Rasa nak berbuka puasa dengan ni je nanti :3

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Nasi Pataya @ Grace Point's Food Court

Views
Assalamualaikum.
So on Wednesday the office was full. During lunch Fatin's mom datang so we oll went to Grace Point's Food Court. Kalau naik kete dekat j dari office. Tapi kalau jalan kaki? HAHA cuba lah kalau ko kuat. Hih. Sesampai je sana, bertawaf lah dari hujung ke hujung tengok makanan. Last-last yg kat tengah jugak dipilih.


Dah masing-masing lapar, licin je pinggan. HAHA. Till then. SYS. TTFN.

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Work - Tg Aru - New place

Views
Assalamualaikum .
So recently I got a job interview . Well tung lah Fatin bagitahu. Duduk ofis je lah from now on. Yeay takde keluaq pergi berpanas haha. So after the interview teruih pergi tengok tempat sewa. Apa lagi. Dah susah nak cari yg dekat, teruih lah bayar depos. Tu pun thank god lah dekat dengan my aunt and also terminal, ofis and also yg paling penting ... Post Office. Haha. So every noon I'll do the shipping from there and since baru pindah memang agak kosong lagi sebab bukan ada perabot uolls. Hihih! That's why been lebih busy sejak kebelakangan ni terutamanya on last Saturday & Sunday. Takde day off uolls, Kena ulang alik dari Papar to Tg Aru. Yelah. Angkat barang skali gus teruih tinggal. Kalau hari-hari dari rumah pergi ofis memang pokai teruih lah. Taxi RM10, TA-KK RM1, KK-Papar RM5 the belum lagi nak kira minyak kereta nak balik rumah. Lebih 20KM tu :D

So I'm really-really-really sorry for those yg I tak reply wsp or chat or email or anything. I really don't have that much of time T_T nak tambah pengalaman ni. Since yg lain-lain dah balik ke IPT such as Politeknik and etc etc, I pula sibuk pindah. Terus terasa macam masa pergi Poliku dulu TT dengar citer dorang dah tak boleh pilih dengan siapa dorang nak ber-roommate. So sad. But its fun thou. Tapi sengsara lah yg se-jurusan dengan I. Most of them tinggal kat aras 5 haha. Kan takde lift, acano lah kawan I yg kecik-kecik tu nak angkat barang naik ke bilik :D!! So yeah, I stayed here in Tg Aru. Daa bukan lah kat tepi pantai tu I tinggal. Gile ke. Haha. So yeah. Its fun. *Apa yg aku merepek sebenarnya aku pun tak tahu lah* hahaha.


Tapi a lil bit bahaya lah. Laju gile je I pakai duit =.= tapi tak segila masa kat asrama dulu lah. Ini terkawal lagi sikit. Yeah. Itu ini itu ini rasanya nak beli. HAHAHAR ! Mampus =.= so tadi sempat intai blog pun guna lappy boss xD! Fwahahaha ambik kau jah. Siap duduk nyibuk kat opis bos. Nasib baik je lah friendly-friendly. Kalau tak, mampus kau jah xD! Tapi tetiba suara orang dari luar "MiraaHussin's blog lagi tu... Boleh lah ni.." haha terus ctrl+w. Buat malu ja X'C kfoine. Act tak tahu nak taip apa lagi. TTFN. SYS. xoxo

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Soto Ayam @ Limo Cafe

Views
Assalamualaikum.
Hunger game. Ehh apa yg kau merepek ni Miraa.


Hari-hari makan nasi, today taste the Soto Daging @ Limo Cafe. Well what do you know. It taste good. Tapi hancur sebab I pergi tuang lada banyak-banyak. Dah nak buat macamana kan  kalau suka makan pedas-pedas. Haha. Kbai.

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Celcom - Kax

Views
Assalamualaikum . So no long time no update . Baru ada kesempatan nak buka blog bila dah apply portawifi . Har har har . Yes . Sebelum ni memang pakai Celcom . Tapi cuma guna hotspot pada hp . Gila tak laju . Memang laju pada awal-awal pembelian pass . Then few days ago we discovered its getting slower dari sebelum ni . Then text masuk saying 1GB quota dah habis . Ewah . Only for a few days kot . Yeay . Maka I'm living again with my G type of internet connection . My #Hotlink . Free basic internet . Boleh lah takat wasap-wasap . But enuf is enuf . Got blogs to be done and got more and more stuff to do with internet . 

Luckily, me and my 6 other friends went out on Tuesday . Well I think it was my first time for this year to jejak kaki ke KK ! HAHA! Been living inside the jungle and yes. I'm living in utan . Go Google my place . Kampung Kambizaan . Can you find it? HAHA. Kembali ke cerita tadi. So we went out, watch Abang Long Fadil . We eat . Then go beli buku-bukuan . After that , me go solo apply broadband . Konon nak beli sim Celcom 1 Msia jer tapi takde pun . Kalau beli dari kawan bf, RM70 tu pun post from Keyyel to Sabah . Kalau beli dari cousin pula RM250 dan post from Kekey to Papar . Gila nak tunggu ==' Then masuk ke Celcom lalala and blabladiblablabla with the aunt and then apply lah konon 6GB/month . Ada free 1 GB lagi you know. HAHA . 

Since I'm using it alone, rasanya cukup lah tu 7GB in a month . Bayar pun takde lah mencekik sangat . Then aunty tu SMS, then I got that Kax thingi . I dapat Peachy je . Sebab yg lain dah habis dan yg selebihnya lagi belum keluar . What I can say at first is "wtf . Why do I got this ugly looking cat. What is this thing ==" sampai rumah, upload kat wechat . Oh ramainya tanya . I was so amazed . HAHA. Yolo . Tak tahu apa-apa pasal Kax, terus Google lah . Ohh rupanya ... HAHAHA . 


So, that is how I got my Kax . Well beside that Kax, I got that pink powerbank for free also . Haha . Even its only 3k mAh , bersyukurlah dengan setiap pemberian . Ewah ewah . Oh, ignore the lady bugs. I bagi lekat je kat pb tu sebab it kinda looks too plain . Mih mih mih . So I think you can do this lah if you want that Kax too . You can simply click this image below . It's linked to the web that has simple tutorials on how you can get it . Untung lah aunty tu tolong I sms . HAHA .


And this is my Kax Peachy
Till then.
xxx
Miraa Hussin ♥


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial