Nexus Resort & Spa Karambunai : Internship & Part timer (Part 3)

Views
Assalamualaikum. Okay. Macam yg dijanjikan *cakap sorang-sorang* ini entry sambungan kepada entry sebelum ni. Huhuhu. Kalau sebelum ni as trainee, this time as part timer. Haa kau. Hahaha. Okay. Kerja, kerja jugak. Tapi tahu tak yg sambil kerja, Miraa dengan Lia .....


Ceh saja ja buat saspen haha. Okay, time kitorang dapat offer part time ni kan. Kebetulan kitorang ada extra class which is beberapa hari berturut-turut dari pagi sampai noon macam tu. Then lepas tu kitorang balik hostel and direct pi kerja. Fuhh! Hahaha. Sadonyaaa hati hahaha. Hari pertama kitorang masuk part time tu ya Allah... 1st May okay. Boom! Terkezut dengan serangan ala carte hahaha. Mental kejap lah sebab ada few weeks kan kitorang berehat selepas tamat internship.

Lepas habis kerja ja, terus mandi lalu pengsan. Tidur nyenyak beb! Hahahahaha. Tu penangan 1 May sebab orang bercuti. The day after semakin okay dan okay lah even tho busy jugak. Maybe sebab kitorang dah bercuti lama sangat kan. Huhuhu. Then after few days kerja, its time to do two thing at the same time. Which is I never do before. Sama jugak lah macam si Lia. Belajar and bekerja. Todiaa. Bila dah lalui sendiri pengalaman tu kan, baru lah faham macam mana orang yg selama ni buat part time sambil belajar rasa. Kena bahagi masa nak study dan kerja. Paginya mentally tired, then petang nya physically tired. Fuh! Hahahahampir surrender. Tapi dua-dua masih kuat. Sampai lah this one point where kitorang kena siapkan this paper work then ambil cuti for like 2 days hahaha.

Then lepas je kitorang siap paper work tu, the next day final exam for cooking. HAHAHA! Pada awalnya bercadang selepas habis exam, nak pi kerja. Tapi tak pi sebab habisnya petang. Kalau nak pi kerja pun dah super duper tired dah. Huhuuhuhu. Kitorang ada lagi final exam for theory. At first, memang nak sambung lagi part time. Tapi bila difikirkan semula, balik pun malam... Penat. Nak rehat. Nak tidur semua... Kitorang pun berenti pada minggu ke 2 tu. Sedih jugak lah dan rasa bersalah. Huhu T____T

Selepas selesai je dengan semua exam, dan selesai perjumpaan dengan keluarga bakal suami (boleh baca entry pasal ni kat sini ya) UHUK UHUK UHUK!!! HAHAHA :D Miraa pun masuk semula ke Sunset as a part timer dan kali ni.... Jeng jeng jeng... Bersambung di entry seterusnya ahahah. See ya later gais. 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini